Rewild your Spirit by Talisker

Επανασύνδεση με τη φύση για τους λάτρεις της εξερεύνησης και του καλού ουίσκι

Την ώρα που ο πλανήτης «φωνάζει» για να τον προστατεύσουμε με τις πράξεις μας και όχι στη θεωρία, την ώρα που η τεχνολογία και η πρόοδος προχωρούν με αλματώδη βήματα, η επανασύνδεση με τη φύση κρίνεται αναγκαία για την ίδια μας την υπόσταση. Για να θυμηθούμε πώς ξεκινάμε, να αξιολογήσουμε εκ νέου τον ανεκτίμητο θησαυρό του περιβάλλοντος και όσα μας προσφέρει. Από τις ανεμοδαρμένες, «άγριες» ακτές της Σκωτίας, μέχρι τη γαλήνη του αλπικού τοπίου στα ορεινά της Κορινθίας, ο συνδετικός κρίκος για όλους εμάς τους λάτρεις της γεύσης και του καλού ουίσκι είναι ένας: Το Talisker, το single malt Scotch whisky με τον ιδιαίτερα θαλασσινό, πιπεράτο χαρακτήρα που επιλέγουμε για να μας συντροφεύει σε κάθε μας περιπέτεια.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός αυτό φυσικά, καθώς η περιπέτεια και η εξερεύνηση είναι στοιχεία του DNA του συγκεκριμένου ουίσκι. Όταν πριν από 200 χρόνια, το 1830, ξεκινούσε η περιπέτεια των αδερφών MacAskill από το νησί Eigg, που ανοίχτηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό για να φτάσουν στο Skye της Σκωτίας και να δημιουργήσουν εκεί το αποστακτήριο του Talisker, δίπλα στην θάλασσα, έγινε η αρχή, δόθηκε το έναυσμα κι αυτή η επικοινωνία με τη φύση, διατηρείται έκτοτε αναλλοίωτη.

p1

Πρώτον, διότι αποτυπώνεται διακριτά στο ίδιο το single malt. Στο λαμπρό χρυσαφί χρώμα του και το πλούσιο και πλήρες σώμα του, που αναδεικνύει στη μύτη μια ισχυρή τύρφη-καπνό, με μια μικρή ένδειξη θαλασσινού αλατιού, φρέσκων στρειδιών, με την απαλή γλυκύτητα εσπεριδοειδών. Όλα όσα αισθάνεται η όσφρηση αποτυπώνονται και στη γεύση: Πλούσια γλυκά ξηρά φρούτα, σύννεφα καπνού, έντονες γεύσεις βύνης κριθαριού, έντονη ζεστασιά, πιπέρι στο πίσω μέρος του στόματος. Για το τελείωμα, που είναι απροσδόκητα τεράστιο, μακρύ, ζεστό, διακρίνουμε και πάλι νότες πιπεριού και μια όμορφη γλυκύτητα.

Κλείνουμε τα μάτια και «βλέπουμε» τον αέρα της Σκωτίας, τη δύναμη της φύσης, το άρωμα της θαλασσινής αύρας, κάθε μικρή και μεγάλη πτυχή της αυθεντικής γεύσης του Talisker, που μας αφήνει μία μακρά και ζεστή επίγευση.

Το Talisker, άλλωστε, εμπεριέχει στην ταυτότητά του ένα ακόμα στοιχείο μοναδικότητας: Είναι το μόνο σκωτσέζικο ουίσκι που παρασκευάζεται δίπλα στη θάλασσα – κι αυτό το στοιχείο ακριβώς αποτυπώνεται στον γευστικό του χαρακτήρα, περικλείεται σε κάθε φιάλη του και ταξιδεύει σε κάθε άκρη της Γης – όπου και αν μεταφέρει τους λάτρεις του το κυνήγι της περιπέτειας. Αυτά τα τραχιά τοπία των ακτών της Σκωτίας, με τους απόκρημνους βράχους και τα αγριεμένα κύματα του απέραντου ωκεανού, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μοναδικού προϊόντος: Ενός αγαπημένου single malt για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, που αναγνωρίζουν και επιλέγουν τη μοναδικότητά του.

p2

Στην Ορεινή Κορινθία για μια νέα περιπέτεια με το Talisker

Πιστό στη φιλοσοφία του, το Talisker στηρίζει την περιπέτεια και τη διάθεση για εξερεύνηση, κάθε στιγμή και με κάθε αφορμή. Πέραν από τις δικές μας σκέψεις και τα δικά μας σχέδια όμως, μας παρασύρει σε μια οργανωμένη περιπέτεια στα ελληνικά βουνά, ώστε να επανασυνδεθούμε με τη φύση και τα στοιχεία της.

Το 1ο Talisker Wild Experience διοργανώθηκε με αυτόν τον σκοπό στην αλπικής ομορφιάς  φύση της Ορεινής Κορινθίας. Με συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό τους “Explorers” Δημήτρη Καρβέλη και Φώτη Βαλλάτο, η εξερεύνηση ξεκίνησε στα ορεινά της Ζήρειας. Ο υπέροχος υδροβιότοπος της Λίμνης Στυμφαλίας, με τη μυθική διάσταση του αρχαίου ήρωα Ηρακλή να μας συνδέει με το αρχέγονο ένστικτο της περιπέτειας και της δράσης, περπατήσαμε στα περιβαλλοντικά μονοπάτια δίπλα από τη λίμνη, προχωρώντας σε τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους και ανακαλύπτοντας, παράλληλα, την ιδιαίτερη ποικιλομορφία και την άγρια ομορφιά της γύρω περιοχής.

Talisker Expedition 440

Ακολούθησε η κοιλάδα του Φενεού από όπου περάσαμε για να καταλήξουμε στην τεχνητή λίμνη Δόξα, ένα από τα πιο ξεχωριστά ορεινά τοπία της χώρας μας. Με την αίσθηση πως έχουμε μεταφερθεί σε μια από τις εκατοντάδες αλπικές λίμνες της Ελβετίας, περπατήσαμε μέσα στο ελατόδασος και θαυμάσαμε τα πυκνά έλατα, που σύντομα θα είναι χιονισμένα, προσφέροντας μια εικόνα που δεν μπορεί να χορτάσει το μάτι. Το υγρό στοιχείο της λίμνης έδωσε τη σύνδεση με την καταγωγή του Talisker, που είναι “Made by The Sea” και η ουσία του οποίου είναι άλλωστε η επαφή με τη φύση σε κάθε της μορφή.

Αυτή την έμπνευση της επανασύνδεσης με τη φύση, την έμπνευση της επαφής με το περιβάλλον, μέσα από την περιπέτεια και την εξερεύνηση, είναι που δίνει το Talisker σε όλους εμάς. Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη την απαιτητική μας καθημερινότητα, ας δώσουμε στον εαυτό μας τον χρόνο να απολαύσει το αγαπημένο single malt Scotch whisky, ας εμπνευστούμε από τη μοναδική του γεύση και ας δώσουμε τον χρόνο που αξίζει σε κάθε τι σημαντικό. Ας γίνει τώρα να ανυψώσουμε το πνεύμα μας, βρίσκοντας ξανά τη σύνδεσή μας με τη φύση.

#Talisker

#MadeByTheSea

 

Παρακαλείστε να μην προωθήσετε το παρόν σε άτομα κάτω των 18 ετών.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

www.apolafste.ypeyfthina.eneap.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved