Οι μπάμιες με κοτόπουλο είναι η κορυφή στο Έβερεστ του εργένη

Η μόνη σου χαρά βρίσκεται στην κουζίνα.

Δεν ξέρω γιατί δεν σας αρέσουν οι μπάμιες αλήθεια. Ίσως ένα από τα καλύτερα και πιο τίμια φαγητά εκεί έξω. Ψήνονται πανεύκολα και μπορείς να τις συνοδεύσεις με φέτα, είναι υγιεινές και μερακλήδικες. Όταν όμως είσαι ακόμη πιο πάνω από το level του απλού μερακλή τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι προσθέσεις και κοτόπουλο. Εκεί τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν γρήγορα. Οι μπάμιες με κοτόπουλο είναι ίσως η κορυφή του μερακλή εργένη που έχει μάθει να τη βρίσκει μόνος του ή έστω με την φίλη του. Η κορυφή του Έβερεστ του στην κουζίνα, οι μπάμιες κοτόπουλο είναι ένα ελληνικό φαγητό που μπορεί να σε τρελάνει.

 

 
 

Πώς το τηγανητό κοτόπουλο έγινε κομμάτι της ζωής μας

Ποιος μπορεί να ξέρει τι περνούσε από το μυαλό μου όταν μεσοβδόμαδα αποφάσισα να αξιοποιήσω τα λιγοστά μου skills στην κουζίνα και να ετοιμάσω ένα δείπνο με μπάμιες και κοτόπουλο; Αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα είναι να πάρεις τα μυθικά σου υλικά. Καλό μπούτι κοτόπουλου, συνήθως 4 κομμάτια αν είστε δύο άτομα. Μετά ένα πακέτο μπάμιες κατεψυγμένες από τις μεγάλες, κρεμμύδια, σκόρδο, ελαιόλαδο και φυσικό ζωμό ντομάτας. Θα χρειαστείς επιπλέον ένα μπουκάλι κρασί λευκό, μυζήθρα από την Κρήτη και ένα καρβελάκι ψωμί με προζύμι. Αν τα έχεις αυτά τότε είσαι έτοιμος να μπουκάρεις κουζίνα.

 

 
 

Η διαδικασία είναι πραγματικά εύκολη και δεν πρέπει να σε φοβίζει. Θα χρειαστείς μία μεγάλη κατσαρόλα, ένα μαχαίρι κοφτερό και φυσικά το πιο μεγάλο μάτι της κουζίνας. Ρίχνεις ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ψιλοκόβεις κρεμμύδια και σκόρδο και τα αφήνεις λίγο να τσιγαριστούν, μετά ρίχνεις τα μπουτάκια και τα τσιγαρίζεις κι αυτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μετά ρίχνεις μπάμιες και τον χυμό ντομάτας. Μαζί ρίχνεις και λίγο νερό έτσι ώστε να έχεις ζουμί. Τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 40 λεπτά και είσαι έτοιμος. Μερικοί προτιμούν τις μπάμιες να «στέκονται» και άλλοι πιο λιωμένες. Προσωπικά τις προτιμώ λιωμένες.

Οι μπάμιες με κοτόπουλο μπορούν να σε αποζημιώσουν μέσα στην βδομάδα, μετά από μία κουραστική μέρα. Συνοδεύεις με μυζήθρα, ψωμάκι και κρασί και είσαι άρχοντας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved