Αυτή είναι η καλύτερη μπριζόλα του κόσμου κατά τον Gordon Ramsay

Μια λιγούρα μας έπιασε είναι η αλήθεια.

Εμείς το λέμε μπριζόλα, αυτοί τη λένε steak. Εμείς συνήθως στην Ελλάδα την θέλουμε καρβουνιασμένη (κακώς κατά την άποψή μας), εκείνοι  medium rare με λίγο αιματάκι για έξτρα διασκέδαση. Και μπορεί ο Gordon Ramsay, o Έκτορας Μποτρίνι της Βρετανίας, να μην είναι ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος στον κόσμο, όμως από φαγητό ξέρει.

Παρακάτω ακολουθεί μία συνταγή για να φας την μπριζόλα σου με παραλλαγή κι όχι όπως την έχει συνηθίσει. Ο αγαπητός Gordon πιστεύει ότι ΑΥΤΟΣ να είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις το μοσχαρίσιο κρέας. Σίγουρα είναι ακραία λιγουρευτικό και μια εμπιστοσύνη παραπάνω του την έχουμε.

Άκου τώρα τι πρέπει να κάνεις:

1. Αλατοπιπέρωσέ την και από τις δύο πλευρές καλά

2. Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι που έχεις ζεστάνει πολύ καλά

3. Ρίξτη στο τηγάνι μαζί με μερικά κλωναράκια από θυμάρι και δενδρολίβανο.

4. Ψήσε και από τις δύο πλευρές (2 λεπτά η πλευρά) ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα και μετά ας την να ξεκουραστεί μακριά από το τηγάνι.

5. Βάλε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι στο τηγάνι που είχες την μπριζόλα

6. Σβήσε με κονιάκ (ή ΜΕΤΑΞΑ αν δε σου βρίσκεται πρόχειρο) και ξαναρίξε την μπριζόλα μέσα

7. Βάλε μια κουταλιά βοδινού και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος, και όταν έρθει σε θερμοκρασία βρασμού άρχισε να «λούζεις» την μπριζόλα σου,

8. Μετά από λίγο ρίξε ψιλοκομμένο μαϊντανό για το τελείωμα.

9. Είναι έτοιμη να την σερβίρεις (ή να την φας μόνος σου)



7 SHARES