Το #cupsidedown ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου καφέ

Όσο και αν διαφέρει η καθημερινότητά μας, υπάρχει μία every day συνήθεια που μας ενώνει: Ο καφές, δηλαδή η πρώτη σκέψη που κάνουμε το πρωί μόλις ξυπνάμε. Και αν πιστεύουμε ότι η ευτυχία «κρύβεται» στα μικρά, καθημερινά πράγματα, για εμάς τους coffee lovers, ο καφές βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή της λίστας.

Όπως κάθε χρόνο αυτόν τον μήνα, λοιπόν, έτσι και φέτος ο καφές έχει την «τιμητική» του. Διότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του καφέ και για εμάς, αυτός ο εορτασμός αποτελεί την ιδανική αφορμή για να ενημερωθούμε λίγο καλύτερα για τα νέα coffee trends που αξίζουν την προσοχή μας.

Δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ, βέβαια, για να αντιληφθούμε πως ένα είναι το κορυφαίο trend σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση του καφέ τώρα: Ο λόγος για το #cupsidedown από το brand illy, που όπως η ίδια η ονομασία του αποκαλύπτει, ήρθε για να φέρει τα πάνω κάτω στην απόλαυση του καφέ και μάλιστα, για καλό σκοπό.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, τι είναι το #cupsidedown και γιατί αξίζει την προσοχή σου, συνέχισε να διαβάζεις και θα τα μάθεις όλα!

 

illy1

 

Δες και εσύ τον καφέ από μία άλλη οπτική και κάνε τη διαφορά

Αν «περιηγείσαι» συχνά στα social media αυτές τις ημέρες, τότε πιθανότατα έχεις παρατηρήσει πολλούς influencers που ακολουθείς, να ποζάρουν απολαμβάνοντας τον καφέ τους μέσα από ένα αναποδογυρισμένο φλιτζάνι.

Αυτό, λοιπόν, δεν είναι ένα τυχαίο φλιτζάνι. Συγκεκριμένα, αυτό το αναποδογυρισμένο φλιτζάνι είναι χειροποίητο, limited edition, έχει σχεδιαστεί από τον καλλιτέχνη Matteo Attruia και αντιπροσωπεύει το κίνημα #cupsidedown, που είναι η επικοινωνιακή εκστρατεία της illycaffè.

«Μα τι είναι, τέλος πάντων, το #cupsidedown;», θα μας ρωτήσεις σε αυτό το σημείο. Σκέψου το εξής και θα καταλάβεις: Ο καφές είναι το δεύτερο πιο εμπορεύσιμο αγαθό στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και φυσικά, στο περιβάλλον.

Με το το #cupsidedown, λοιπόν, ο illy μας ενημερώνει για μερικές από τις δράσεις υπέρ της βιωσιμότητας και μας προσκαλεί να κάνουμε το αυτονόητο για το καλό του πλανήτη μας, δηλαδή να δούμε με πιο sustainable ματιά την κατανάλωση του καφέ.

 

illy2

 

Αλήθεια, πόσο βιώσιμη μπορεί να γίνει η απόλαυση του καφέ;

Φυσικά, το αναποδογυρισμένο φλιτζάνι του καφέ που είδες να κάνεις τον γύρο των social media χάρη στην illy Greece αποτελεί μία καθαρά συμβολική κίνηση. Ωστόσο, έχει έναν σημαντικό σκοπό. Και αυτός είναι το να σε παρακινήσει να κάνεις λίγο πιο βιώσιμη την καθημερινότητά σου, με «οδηγό» το αγαπημένο σου ρόφημα, δηλαδή τον καφέ σου.

Όσο για τον ίδιο τον καφέ που απολαμβάνεις κάθε μέρα, έχει αποκτήσει ήδη ένα βιώσιμο «πρόσωπο» μέσα από τις πρωτοβουλίες της illycaffè, που επενδύει συνεχώς στην κυκλική οικονομία, έχοντας κάνει βασική της «φιλοσοφία» το #cupsidedown, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην παραγωγή καφέ και επηρεάζοντας θετικά ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα: Από τον πράσινο καφέ έως το τελικό σερβίρισμα.

Σκέψου απλώς ότι η illycaffè όχι μόνο έχει θέσει ως στόχο της την απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2033, αλλά την ίδια ώρα ακολουθεί περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές για την παραγωγή καφέ υψηλής ποιότητας. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις «πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως»!

 

illy3

 

Τι σημαίνει #cupsidedown, λοιπόν; Με λίγα λόγια σημαίνει πως ήρθε η ώρα να δεις την απόλαυση του καφέ σου και ως μία κίνηση ευθύνης προς τον πλανήτη. Διότι επιλέγοντας illy πέρα από τη γεύση του αγαπημένου σου καφέ επιλέγεις συνειδητά έναν καφέ που έχει θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη σε όσους εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία. Και αυτή η επιλογή είναι δική σου. Αναποδογύρισέ το, λοιπόν, και δες τα πράγματα αλλιώς!

#illygreece #CupsideDown



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved