Τα nachos είναι πεντανόστιμα και υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό

Μια είδηση που θα χαροποιήσει πολύ όσους τα θέλουν για παρέα στο σινεμά.

Όχι δεν πρόκειται να ξεκινήσω να λέω ιστορίες με παιδική ηλικία και παππούδες γύρω από το τζάκι, να τρώμε χαρούμενοι από δέκα σακούλες με Doritos σαν μανιασμένες ύαινες. Όχι δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το τριπάκι μόνο και μόνο γιατί τα Doritos δε νοιάζονται για τις αναμνήσεις μου, νοιάζονται μόνο για την επιστήμη. Ναι τα nachos είναι καθαρή χημεία, καθαρή και γνήσια επιστήμη κυρίες και κύριοι.

Πώς θα τρως το φαγητό που λαχταράς χωρίς να παχαίνεις

Τα nachos (μαζί με τα παγάκια) είναι η κορυφή του πολιτισμού μας

Τι θα ήταν ο σύγχρονος πολιτισμός χωρίς αυτά; Ένα τίποτα. Ένα χάος. Για όλα φταίει μία ουσία που ονομάζεται γλουταμινικό οξύ. Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία; Είναι λίγο. Καθαρή χημεία παιδιά. Και τι γίνεται στη συνέχεια; Μα είναι πολύ απλά τα πράγματα: ιωδιούχο νάτριο μαζί με άλλα δύο πραγματάκια που απογειώνουν τη γεύση στο ταβάνι. Αυτές οι άλλες δύο ουσίες είναι οι nucleotides disodium inosinate (IMP) και disodium guanylate (GMP). Δεν έχω ιδέα πως λέγονται στα ελληνικά.

 

 
 

Όλες οι σκηνές φαγητού που κάνουν το Goodfellas μια γαστρονομική ταινία

Με λίγα λόγια θα πούμε το εξής: τα nachos είναι στην κορυφή της γευστικής αλυσίδας και για όλα φταίει η χημεία και μερικοί τύποι με λευκές ρόμπες πάνω από μικροσκόπια. Ουσιαστικά οι κατασκευαστές χημικοί αρχιτέκτονες έχουν καταφέρει να απομονώσουν τα πιο γευστικά συστατικά από διάφορες τροφές και να τις έχουν πετάξει μέσα στα nachos. Κάποιος ίσως να έλεγε πως αυτό είναι το έργο του ίδιου του Διαβόλου, εμείς όμως λέμε πως όχι, είναι το έργο του πανούργου ανθρώπου και το τι κάνει για το εμπόριο και την απόλαυση του ουρανίσκου του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved