5 συγκλονιστικά πιάτα με Αυγό από όλο τον κόσμο

Από πεϊνιρλί μέχρι εξωτικές γεύσεις της Άπω Ανατολής.

Το αυγό είναι θρησκεία. Κι η ομελέτα είναι η θρησκεία. Και γενικά το δώρο που κάναν τα κοτόπουλα στην ανθρωπότητα μπορεί να πάρει το οποιοδήποτε πιάτο και να το απογειώσει. Το βίντεο που έπεσε στα μάτια μας τις προάλλες, είναι μια Ωδή στο Αυγό με συγκλονιστικά πιάτα από όλο τον κόσμο.

Απλά επειδή δεν έχει πολλές πληροφορίες, μόνο ερωτεύσιμες εικόνες, να σε βοηθήσουμε με μερικές λέξεις για το τι πρόκειται να αντικρύσουν τα μάτια σου:

Το Kottu Roti (Σρι Λάνκα) όπου τα scrambled eggs υποδέχονται ένα κάρο λαχανικά και κοτόπουλο σε ινδικά σάλτσα και μετά όλα αυτά γίνονται μικρά λιγουρευτικά κομματάκια.

Το Κhachapuri (Γεωργία) που δεν πρέπει να σε τρομάζει η περίεργη και εξωτική ονομασία του· είναι το αγαπημένο πεϊνιρλί με πικάντικο τυρί και ένα αυτό από πάνω –ακριβώς όπως πρέπει να το τρως δηλαδή.

Το Okonomiyaki (Ιαπωνία) που πρόκειται για μία γευστική υπερβολή από Χιροσίμα μεριά· μια ανατολίτικη κρέπα με όλα τα καλά του κόσμου μέσα, από λάχανο και γαρίδες μέχρι μαριναρισμένο χοιρινό· κι ένα αυγό στο καπάκι, έτσι για να γουστάρουμε.

Το Omurice (Ιαπωνία) ξανά στην Χώρα του ανατέλλοντος ηλίου εδώ, με κάπως εξευρωπαϊσμένη διάθεση, για κάτι που ΟΚ ωραίο φαίνεται αλλά δε μας τρέλανε κιόλας. Τηγανητό ρύζι με μια υπεραφράτη και ελάχιστα ψημένη ομελέτα να σκάει από πάνω.

Τέλος το Volcano Fried Rice, ένα πιάτο κορεάτικης μάλλον επιρροής, χωρίς τόπο και πατρίδα όμως μιας κι αυτό εδώ είναι ένα θαύμα που ανήκει στον παγκόσμιο πολιτισμό. Το να κολυμπάει αυτή η μαγεία σε χτυπητό αυγό μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη στο λεπτό. Τσέκαρέ και μόνος σου!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved