Negroni Week by Campari: Η εβδομάδα που περίμενες είναι εδώ και σε καλεί να την απολαύσεις

Το πιο αγαπητό cocktail του κόσμου σε περιμένει στα καλύτερα bars της πόλης

82 SHARES

Μέσα Σεπτεμβρίου. Οι τελευταίοι κόκκοι άμμου από τις καλοκαιρινές διακοπές έχουν φύγει -επιτέλους- από τα ρούχα και τις αποσκευές μας και οι νύχτες μας στην πόλη αρχίζουν να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμούς κανονικότητας. Το ότι αυτές τις ημέρες διοργανώνεται η Negroni Week, βέβαια, μόνο ευτυχής σύμπτωση είναι. Διότι η λατρεία μας για το Negroni είναι δεδομένη και μια αφορμή παραπάνω για να το απολαύσουμε, είναι πάντα καλοδεχούμενη. Αυτήν ακριβώς την ευκαιρία αξιοποιήσαμε στο έπακρο, λοιπόν.

Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα το πιο αγαπητό και No1 bestselling cocktail στον κόσμο, ένας τίτλος που κατέχει το Negroni σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων. Ειδικά στην Ελλάδα το αγαπάμε λίγο παραπάνω, μιας και το 2021 η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο (μετά τις ΗΠΑ) σε συμμετοχή bar στον θεσμό της Negroni Week. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι αγαπημένο ένα cocktail στην Ελλάδα, που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό, με τα έντονα μεσογειακά εσπεριδοειδή και βοτανικά του αρώματα να πλημμυρίζουν τις αισθήσεις μας πριν καν την πρώτη γουλιά; 

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από την αρχή το αγαπημένο μας cocktail κατά τη διάρκεια της Negroni Week. Και ο λόγος είναι οι guests bartender στα αθηναϊκά bar, οι οποίοι έχοντας ως αφετηρία την κλασική τριάδα «Campari, gin και κόκκινο vermouth», δημιουργούν τα δικά τους twist. Διότι όσο κλασικό και διαχρονικό και αν είναι ένα cocktail που έχει κλείσει 100 χρόνια ζωής στις σπουδαιότερες μπάρες, πάντα μπορεί να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον και λίγο πιο σύγχρονο. 

Τι είδαμε και τι δοκιμάσαμε εμείς κατά τη διάρκεια της Negroni Week εμπειρίας μας στην Αθήνα; Ιδιαίτερα, twisted Negroni cocktail, που σίγουρα θέλουμε να γευτούμε ξανά, όπως το Double Spicy Negroni, δια χειρός Giorgio Bargiani, του ανθρώπου που έβαλε το δικό του λιθαράκι για να κατακτήσει το λονδρέζικο «The Connaught» τον τίτλο του καλύτερο bar στον κόσμο.

Το mixing glass του Bargiani αφήνει για λίγο την κλασική διαδρομή Μιλάνο-Τορίνο και κάνει μία κάπως μεγάλη παράκαμψη μέχρι το Μεξικό. Το Campari μένει ακλόνητο σαν καρδιά και ψυχή του Negroni όμως, εκεί συναντά το Cinzano 1757 Rosso Vermouth Di Torino, την τεκίλα Herradura Reposado και το Ancho Reyes, το βοτανικό και πικάντικο λικέρ από μεξικάνικες πιπεριές τσίλι. Αυτό το twist δεν είναι απλά ταιριαστό με τον χαρακτήρα του Negroni, είναι πολλαπλασιαστής ισχύος για το πάθος που χαρακτηρίζει αυτό το cocktail. 

Αυτή η διαρκής διαδικασία μέσα από την οποία μας επανασυστήνεται το Negroni, που μας κρατάει συντροφιά για μία εβδομάδα κάθε Σεπτέμβριο, φέτος κλείνει 10 χρόνια και η Negroni Week δεν απευθύνεται μόνο στους εραστές του πιο εμβληματικού cocktail, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικά για το 2022, η Negroni Week στηρίζει το έργο της ΜΚΟ Slow Food, ενός διεθνούς κινήματος τοπικών κοινοτήτων και ακτιβιστών που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 160 χώρες. Και έτσι, μέρος των εσόδων από κάθε Negroni που πίνουμε αυτήν την εβδομάδα, θα χρηματοδοτήσει απευθείας εκπαιδευτικά project που θα στηρίξουν την παραγωγή τοπικών προϊόντων και την πολιτιστική κληρονομιά. 

Για να ζήσει κάποιος στο 100% του κόκκινου πάθους τη Negroni Week, βέβαια, το πρώτο βήμα είναι η κράτηση στο #Table10, που τον περιμένει στα συνεργαζόμενα bar. Εκεί, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, θα απολαύσει κάποιος το twisted Negroni του με ένα ξεχωριστό ritual, αντίστοιχο της φήμης του Negroni. 

Όμως, ο καλός σκοπός της Negroni Week μπορεί να ενισχυθεί με έναν ακόμη τρόπο, έναν τρόπο που μπορεί να ανταμείψει του φίλους του Negroni. Διότι κάνοντας share το Negroni σου στα social media, μπορείς να γίνεις μέρος της μεγαλύτερης πρόποσης στον κόσμο μέσα από το «Raise a Toast to an Icon». Κάνε, λοιπόν, την κράτησή σου στο #Table10 των αγαπημένων σου μπαρ και μαζί με το Negroni σου, κάνε tag αυτόν με τον οποίο θέλεις να τσουγκρίσεις, καθώς και το @camparigreece με τα hashtag #negroniweek22 και #negroniweekgr, για να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις συλλεκτικά δώρα Campari. 

Για εμάς, πάντως, αυτή η exclusive Negroni εμπειρία με το απολαυστικό, twisted cocktail από τα χέρια ενός κορυφαίου bartender, ήταν αρκετή για να δώσει ώθηση σε μία κατά τα άλλα συνηθισμένη εβδομάδα. Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σου iconic bar και είτε ζεις στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, έχεις κάθε λόγο να δώσεις ραντεβού για ένα Negroni. Διότι όταν ξέρεις πως θα απολαύσεις το No1 bestselling classic cocktail στον κόσμο, τότε δεν έχεις αμφιβολία για το αν η βραδιά σου θα στεφθεί με επιτυχία. Και σίγουρα αξίζει να σηκώσουμε τα ποτήρια μας για αυτό το icon. 

#negroniweek22 #negroniweekgr #Campari #Negroni #apolafsteypeuthina


82 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved