Πώς να κάνεις το αυθεντικό πανάρισμα των KFC στο σπίτι σου

Μάλλον ήρθε καιρός για λίγο σπιτικό τραγανό και νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο.

 

Η περίφημη συνταγή με 11 μπαχαρικά και μυρωδικά που περιέχει το κουρκούτι του συνταγματάρχη Sanders είναι ένα από τα πιο καλά κρυμμένα γαστρονομικά μυστικά. Χωρίς πλάκα εμπλέκονται θωρακισμένα φορτηγά, χρηματοκιβώτια, ένοπλοι φρουροί και άλλα πολλά που θυμίζουν Mission Impossible. Κατά καιρούς η περίφημη συνταγή έχει βρει τον τρόπο να ξεφύγει από τις εγκαταστάσεις με την KFC να απειλεί με μηνύσεις και αγωγές και γρήγορα να μαζεύεται ο ντόρος και να περιορίζεται στη φημολογία. 

Πώς το τηγανητό κοτόπουλο έγινε κομμάτι της ζωής μας 

Όμως αυτή τη φορά η διαρροή έγινε από τον Joe Ledington, ανιψιό του συνταγματάρχη και ήταν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Τη συνέντευξη πήρε ο Jay Jones της Chicago Tribune. Συναντήθηκαν στο Harland Sanders Cafe & Museum στο νοτιοανατολικό Κεντάκι και η συζήτηση αποδείχθηκε πολύ πιο ενδιαφέρουσα από όσο περίμενε ο δημοσιογράφος. 

 

 

Ο ανιψιός του Sanders εμφανίστηκε με ένα οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών που έμοιαζε περισσότερο με παραγεμισμένο φάκελο πολεοδομίας. Εκεί μέσα είχε φωτογραφίες, χαρτιά, αποκόμματα εφημερίδων και άλλα οικογενειακά κειμήλια. Μεταξύ αυτών ήταν και η χειρόγραφη διαθήκη της θείας Claudia και μπορεί η ίδια η διαθήκη να μην είχε κάποιο τρομερό ενδιαφέρον, στην πίσω σελίδα, είχε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα λίστα. 

Με τίτλο «11 μπαχαρικά - αναλογίες για δύο κούπες αλεύρι» δεν υπήρχε κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το τι είχε μέσα αυτή η λίστα. Τότε ήταν που άρχισε το damage control από πλευράς KFC. Επειδή δεν μπορούσαν να γίνουν μηνύσεις για αυτή την καταλάθος διαρροή, οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποστήριξαν ότι η συνταγή δεν είναι αληθινή. Εκεί άρχισε η πραγματική ερευνητική δημοσιογραφία για την Chicago Tribune.

Είμαστε έτοιμοι για το τέλος του τηγανητού κοτόπουλου;

Δοκίμασαν τη συνταγή και το γευστικό αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ κοντά στο αυθεντικο KFC. Η τελική εντύπωση που άφηνε είναι ένα ελαφρά άνοστο KFC, αλλά σίγουρα θύμιζε KFC, με μια γεύση που ήταν σαν να έχει ξεθυμάνει κάπως. Σε αυτό το σημείο κάποιος είχε τη φαιενή ιδέα να προσθέσει γλουταμινικό μονονάτριο, γνωστό ως MSG, το πιο διαδεδομένο ενισχυτικό γεύσης στην Αμερική. Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς όπως στο KFC. 

 

 

Τα συστατικά της λίστας είναι τα εξής:

Τα 11 μυστικά μπαχαρικά και μυρωδικά 

⅔ κτγ αλάτι

½ κτγ θυμάρι

½ κτγ βασιλικός

⅓ κτγ ρίγανη

1 κτγ αλάτι σέλερι 

1 κτγ μαύρο πιπέρι

1 κτγ σκόνη μουστάρδα

4 κτγ πάπρικα

2 κτγ σκόνη σκόρδου

1 κτγ σκόνη τζίντζερ

3 κτγ λευκό πιπέρι

Όλα αυτά ανά δύο κούπες λευκό αλεύρι και φυσικά το ανάλογο τρυφερό κοτόπουλο. Τι λες, θα το επιχειρήσεις;

 

kfc recipe



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved