Η ψαρόσουπα δεν θα έπρεπε να θεωρείται φαγητό

Κανείς δεν χόρτασε τρώγοντας κακαβιά.

Γνωρίζουμε ότι πολύς κόσμος θα γίνει έξαλλος που μιλάμε έτσι για την πολυαγαπημένη κακαβιά, αλλά δεν είναι ότι κράζουμε τη γεύση, ούτε την υφή. Ποιος άλλωστε δεν λατρεύει μια ωραιότατη ψαρόσουπα.

Δικαίως πιάνει θέση σε κάθε κατάλογο ελληνικής ταβέρνας που σέβεται το όνομά της, βρίσκεται όμως σε λάθος θέση. Με λίγα λόγια δεν θα έπρεπε να χρεώνεται σαν φαγητό.

 

Μήπως το σαγανάκι είναι το πιο υπερτιμημένο φαγητό;

Βάλτε τη στα κοκτέιλ

Καλά ακούσατε, κοκτέιλ. Ένας ζωμός σε συνδυασμό με ψάρι το οποίο σερβίρεται σε υγρή μορφή γιατί πρέπει να κατηγοριοποιείται ως φαγητό; Οριακά θα μπορούσε να πίνεται. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι δεν σε χορταίνει. Σε φουσκώνει. Μπορεί να σε δροσίζει κιόλας, αλλά για αυτό υπάρχει το απλό νεράκι και τα αναψυκτικά.

Και στο κάτω-κάτω δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιρούνι για να την φας, ούτε το χέρι σου για να την πιάσεις από κάποιο «κόκκαλο». Σαν ένα ενυδρείο που μέσα έχει ψαράκια απλά αντί για ζωντανούς οργανισμούς, κυκλοφορεί σε κομματάκια το φιλέτο.

 

 

Μην το ζαλίζουμε άλλο, ενδεχομένως είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρεις λίγο τη γεύση και την αίσθηση του ψαριού, ποτέ όμως δεν θα την πάρεις για να χορτάσεις. Και αφού ποτέ δεν θα σε χορτάσει, κακώς είναι στην κατηγορία φαγητών. Μην πιάσουμε στο στόμα μας την απλή, συνηθισμένη σούπα του χειμώνα η οποία προτιμάται για λόγους ζεστασιάς. Ας τη βάλουν κάτω από τα τσάγια, τους γαλλικούς καφέδες και τις ζεστές σοκολάτες. 

Αν διαφωνείς, αναμένουμε τα σχόλιά σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved