Το Blue Lagoon είναι για όσους πιστεύουν ότι ο Αύγουστος δεν έχει μόνο 31 ημέρες

Μπορεί οι «32 Αυγούστου» να είναι εξίσου ενοχλητικοί με τους «καλοχειμωνάκιδες», αλλά ποιος δεν θέλει λίγο καλοκαίρι ακόμα στο ποτήρι του;

Οκ, ξέρουμε η εμφάνιση του Blue Lagoon το κάνει να μοιάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων με σκηνικό από βιντεοκασέτα, εκεί που μπαίνει μέσα στην ντίσκο καβάλα στο XT 550 του ο Στάθης Ψάλτης, αλλά ας μην μείνουμε στο χρώμα του που σε κάποιους νεότερους θυμίζει στοματικό διάλυμα. Η ιστορία αναφέρει ότι το Blue Lagoon φτιάχτηκε στο Harry’s Bar του Παρισιού κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 από τον Andy McElhone , υιό του σπουδαίου Harry McElhone. 

Η στιγμή και το μέρος έχουν μεγάλη σημασία στην περίπτωση του Blue Lagoon. Ένα κοκτέιλ που φτιάχτηκε ανάμεσα στους φλεγόμενους δρόμους του Μάη του ‘68, ίσως και να μην είναι τόσο φλώρικο όσο νομίζεις. Σίγουρα το αλκοόλ του δεν είναι και η χαρωπή του εμφάνιση δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν. 

 

 

Στη βάση του υπάρχει ο αγαπημένος μπαλαντέρ που ακούει στο όνομα βότκα και επιτρέπει στους άλλους δύο συμπρωταγωνιστές να ανθίσουν. Ο πιο ανθισμένος από τους δύο είναι το λικέρ Curaçao με καταγωγή από το ομώνυμο νησί της Καραϊβικής. Παρά το πορτογαλικό του όνομα, είναι μια ολλανδική εφεύρεση. Οι Ολλανδοί γνωστοί για το ότι κάνουν οικονομία στα πάντα και δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο, βρήκαν ένα τρόπο να αξιοποιήσουν το εσπεριδοειδές lahara που μπορεί να μοιάζει με πορτοκάλι, αλλά δεν τρώγεται με τίποτα. Η μετατροπή των ξερών φλούδων lahara σε λικέρ γίνεται μέσα από μια παραδοσιακή απόσταξη καθαρού αλκοόλ από ζαχαροκάλαμο και εκτός από το έντονο άρωμα εσπεριδοειδών έχει και το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα που παίρνει τεχνητά μέσω χρωστικής.  

 

 

Η συνταγή απαιτεί το χτύπημα σε σέικερ με άφθονο πάγο, 30 ml βότκας, 30 ml Blue Curaçao και 120 ml λεμονάδας. Λόγω χτυπήματος η λεμονάδα πρέπει να είναι χωρίς ανθρακικό φυσικά και από αυτήν θα εξαρτηθεί η ισορροπία ξινού/γλυκού που έχει το Blue Lagoon μας.  Γενικά του πάει περισσότερο η οξύτητα και σερβιρισμένο σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο τριμμένο πάγο είναι ένα εξαιρετικά δροσιστικό κοκτέιλ. Αν ακόμα σας αγχώνει το χρώμα του και η κιτς κληρονομιά του, δεν είναι ανάγκη να το βάλετε σε ποτήρι Hurricane, ούτε να το γαρνίρετε με ομπρελίτσες και maraschino. Το καλοκαίρι τελειώνει όταν σταματήσουμε να πίνουμε καλοκαιρινά κοκτέιλ. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved