Το Balvenie French Oak 16 ετών είναι η νέα speyside κυκλοφορία που θες να γνωρίσεις

Πώς το ενισχυμένο κρασί οδήγησε στην Παρασκευή ενός εξαιρετικού αποστάγματος.

Για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία, τo Balvenie αποφάσισε να μεγαλώσει την οικογένειά του, προσθέτοντας μία ολοκαίνουργια ετικέτα η οποία τώρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία εκτός των βασικών φιαλών. Και πρόκειται για το Balvenie French Oak 16 ετών.

16oak

Οι εκφράσεις του αποστακτηρίου είναι ήδη γνωστές στο φανατικό κοινό των Speyside whiskies. Αρχικά το 12αρι Doublewood του οποίου η ωρίμανση έχει κάνει finishing σε βαρέλια sherry, το Carribbean Cask 14 ετών που παλαιώνεται σε βαρέλια ρούμι και το Portwood 21 ετών, που παλαιώνεται σε βαρέλια πόρτο. Η καινούργια ετικέτα των 16 ετών βρίσκει το απόσταγμα να γνωρίζει δεύτερη παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλα Pineau – κάτι που το αποστακτήριο δοκιμάζει για πρώτη φορά και που όλο το μυστικό βρίσκεται στην συγκεκριμένη εσοδεία της περιοχής Charentes στη Γαλλία. Το Pineau de Charentes είναι μία ποιότητα ενισχυμένου κρασιού από την ομώνυμη περιοχή και είναι ιδιαίτερα γνωστό στους λάτρεις του καλού κρασιού (σ.σ.: όπου ενισχυμένο κρασί, σημαίνει ότι έχει προστεθεί δηλαδή αλκοόλη σε κάποιο σημείο της παραγωγής τους, είτε κατά την διάρκεια, είτε μετά την ζύμωση). Το συγκεκριμένο Pineau περιέχει τον χυμό από τα σταφύλια της περιοχή, όπου έχει προστεθεί κονιάκ eau-de-vie πριν παλαιώσει. Το συγκεκριμένο απόσταγμα δεν περιέχει χρώμα και είναι non-chill filtered.

Το Balvenie προχώρησε φέτος σε αρκετές νέες κυκλοφορίες, όπως τη σειρά Rare Marriages και μίας νέας ετικέτας 27 ετών με την, προφανώς ασυνήθιστη ονομασία, A Rare Discovery From Distant Shores. Όσον αφορά το French Oak 16 ετών, έχει αρώματα από gingerbread και γκρέιπφρουτ στη μύτη, με την παλέτα να γεμίζει βανίλια, βερίκοκα και αμυγδαλωτά. Το τελείωμα ακροβατεί ανάμεσα σε νότες μελιού και κιτροειδή, σε ένα απόσταγμα αρκετά ενδιαφέρον για τον ουρανίσκο.

Καλώς να μας έρθει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved