Φίλοι, φαγητό και Don Julio ή αλλιώς, το «τρίπτυχο» της επιτυχημένης καλοκαιρινής βραδιάς

Αλήθεια, τι περιλαμβάνει για εσένα η απόλυτη καλοκαιρινή βραδιά; Στη δική μου περίπτωση, οφείλω να ομολογήσω πως ανήκω και εγώ σε εκείνους που προτού μπει ο φετινός Ιούνιος, άρχισα να καταστρώνω μανιωδώς αποδράσεις στις Κυκλάδες και να δίνω ραντεβού σε συναυλίες, αναζητούσα τις top παραλίες και τα beach bar της Αττικής και σχεδόν «σπάμαρα» τους φίλους μου με μηνύματα, για bar hopping εξορμήσεις.

Βλέπεις, έπειτα από δύο χρόνια με αρκετούς περιορισμούς ένιωθα το πάθος για ζωή και για διασκέδαση να με κατακλύζει και να με καλεί να αδράξω την κάθε στιγμή. Αρκούσε όμως μία αυθόρμητη after work συνάντηση με την παρέα μου, για να μου υπενθυμίσει πως κάποιες φορές, δεν χρειάζεται να περιπλέκουμε τα πράγματα για να περάσουμε καλά, ούτε να προγραμματίζουμε με άγχος τα πάντα. Το γιατί θα το μάθεις αμέσως.

 

H «συνταγή» για το απόλυτο summer celebration είναι η ίδια, εντός και εκτός σπιτιού

Παρασκευή απόγευμα και λίγο προτού κλείσω τον υπολογιστή στο γραφείο, «ρίχνω» στο τραπέζι την πρόταση: «Πάμε για cocktail απόψε;». Στην αρχή, η συνομιλία στο Messenger γέμισε με τις κλασικές δικαιολογίες. «Μήπως να το αφήσουμε; Είμαι πολύ κουρασμένος…», «Πάμε την άλλη Παρασκευή καλύτερα; Θέλω να δουλέψω λίγο και από το σπίτι μετά για ένα νέο project».

«Όπως θέλετε. Εγώ πάντως θα είμαι στο μπαλκόνι, θα δροσίζομαι με Mojito Blanco και θα σας λέω “salud” με τον Don Julio González», απάντησα. Δύο ώρες αργότερα, το κουδούνι του σπιτιού μου χτύπησε και οι κολλητοί μου στέκονταν στην πόρτα, κρατώντας μία σακούλα με πάγο.

Αυτή ακριβώς η συνάντηση επαναλήφθηκε αρκετές φορές έκτοτε: Από το μπαλκόνι μου μέχρι τον κήπο του κολλητού μου και από τη Μύκονο μέχρι το αγαπημένο μας bar restaurant στην πόλη. Και κάθε φορά ήταν απολαυστική και επιτυχημένη. Διότι περιλάμβανε την ίδια «συνταγή», τα ίδια πολύτιμα «συστατικά», δηλαδή τους κολλητούς μου, την αγαπημένη μας τεκίλα Don Julio και γευστικά σνακ.

 

Πώς θα φέρεις βήμα-βήμα τα cool vibes του νησιού στην πόλη

Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να βάλεις στο καλοκαιρινό σου πρόγραμμα περισσότερες γαστρονομικές στιγμές και πιο πολλά celebration moments και να ζεις σε πιο upbeat ρυθμούς απολαμβάνοντας τα cool vibes του νησιού, ακόμη και όταν είσαι στην πόλη, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις το «τρίπτυχο» της επιτυχημένης καλοκαιρινής βραδιάς. Για να τα καταφέρεις, λοιπόν, χρειάζεσαι τα εξής:

#1 Τους φίλους με τους οποίους περνάς πάντα καλά: Μπορεί να έχεις πολλούς φίλους. Πιθανότατα όμως, λίγοι είναι εκείνοι με τους οποίους έχεις μοιραστεί τις καλύτερες καλοκαιρινές εμπειρίες από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, που δεν παρεξηγήθηκες ποτέ μαζί τους για λόγους χωρίς ουσία, που ό,τι και αν έχει συμβεί στη ζωή σου, εκείνοι είναι πάντα δίπλα σου, χωρίς να κρίνουν. Αυτοί ακριβώς είναι οι φίλοι στους οποίους αξίζει να υψώσεις το ποτήρι με την αγαπημένη σου τεκίλα Don Julio και να πεις «salud»!

#2 Την τεκίλα που θα κάνει τη διαφορά στα ποτήρια σας: Μεγαλώνοντας η εμπειρία σου και η ίδια η ζωή, σου έδωσαν μερικά σημαντικά «μαθήματα». Ένα από αυτά, λοιπόν, είναι το ότι η ποιότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά σου και ειδικότερα στις celebrational εμπειρίες που θέλεις να μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.  Αυτό ισχύει και σε ό,τι αφορά στα cocktail και τα ποτά που βρίσκονται πάντα στο κέντρο του τραπεζιού στα ραντεβού με την παρέα. Επειδή, λοιπόν, το καλοκαίρι είναι η εποχή της τεκίλα, φρόντισε να επιλέγεις πάντα την καλύτερη για τα ραντεβού με τους φίλους σου. Και για εμένα και την παρέα μου, η Don Julio κάνει τη διαφορά -διαχρονικά- και μας προσφέρει πάντα πολλές επιλογές.

 

BLACN2

 

Από την Don Julio Blanco από 100% μπλε αγαύη διαλεγμένη στο χέρι και με αρώματα πιπεριού, επίγευση με καθαρές φρέσκιες βοτανικές νότες και νότες ορυκτότητας και εσπεριδοειδή, μέχρι την Don Julio Reposado που παλαιώνει για οκτώ μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια και ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας.

 

REPOSADO ROCKS


Και από τη Don Julio Anejo με εκφράσεις μαγειρεμένης αγαύης, άγριου μελιού και βουτύρου, μέχρι την Don Julio 70 που αποστάζεται σε χάλκινους άμβυκες και φυσικά, την Don Julio 1942 που ωριμάζει για 2,5 χρόνια σε βαρέλια από λευκή βελανιδιά και έχει ίχνη καραμέλας, καραμέλας βουτύρου και άρωμα βανίλιας. Το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από το αν σου αρέσει να απολαμβάνεις την τεκίλα σου σκέτη ή τα cocktail που προτιμάς να γεύεσαι.

 

1942 bb3

 

#3 Τις γεύσεις που απογειώνουν τις στιγμές σας: Το απόλυτο ραντεβού για Don Julio με τους κολλητούς, θέλει συχνά και τα ανάλογα σνακ. Δηλαδή εκείνα που ταιριάζουν άψογα με την περίσταση και τα ποτά που απολαμβάνετε. Τι να επιλέξεις; Αν ετοιμάσεις Blanco Margarita, προτίμησε τα τάκος με θαλασσινά, όπως γαρίδες. H Don Julio Blanco ταιριάζει, επίσης, καλά με ceviche, αλλά και sushi. Οι ψητές γαρίδες γενικά, πάντως, ταιριάζουν άψογα και με cocktail όπως το Blanco Soda.

 

tacos 22

 

Στην περίπτωση που φτιάξεις, βέβαια, μία spicy Margarita με τεκίλα Don Julio Ańejo, προτίμησε σνακ, όπως τάκος με πικάντικες γεύσεις. Το ίδιο και αν επιλέξεις να φτιάξεις μία cilantro Paloma με τεκίλα Don Julio Reposado. Βλέπεις, επειδή η Reposado έχει μία επίγευση με γεύσεις από λευκά πιπέρια, ταιριάζει με φαγητά που έχουν έναν πιο έντονο χαρακτήρα και πικάντικες γεύσεις και δη, με σνακ που περιέχουν ψητά κρεατικά.

 

cokctails donjulio22

 

Όσο για τη Don Julio 1942, που θα την απολαύσεις κατά βάση σκέτη ή με μόνο με πάγο, επειδή έχει μια πολύπλοκη γεύση, προτίμησε να τη συνδυάσεις με απλά σνακ. Τι θα έλεγες για μερικά κομμένα λαχανικά ή δροσιστικά τάκος λαχανικών;

 

tacos2 donjuio

 

Φίλοι, Don Julio και καλό φαγητό αρκούν για να βάλεις περισσότερη διασκέδαση, γεύση και πάθος στις στιγμές σου αυτό το καλοκαίρι. Στο σπίτι ή εκτός σπιτιού, στη Μύκονο ή την Αθήνα, δεν έχει σημασία πού θα απολαύσεις αυτό το «τρίπτυχο». Σημασία έχει να μην αφήνεις τις ευκαιρίες για συναντήσεις με φίλους και γαστρονομικές εμπειρίες να γλιστρούν μέσα από τα χέρια σου. Και το σίγουρο είναι πως η τεκίλα Don Julio είναι η επιλογή για όσους τους οδηγεί το πάθος και αποτελεί το spirit που συνοδεύει τις γαστρονομικές στιγμές, αλλά και τις εκείνες της διασκέδασης σε πιο upbeat ρυθμούς!

Παρακαλείστε να μην προωθήσετε το παρόν σε άτομα κάτω των 18 ετών.

www.apolafste.ypeyfthina.eneap.gr

Απολαύστε υπεύθυνα.

#DonJulioTequila #TasteOfDevotion

eneap

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved