Πες μου ποια τεκίλα προτιμάς, να σου πω ποιο cocktail θα ετοιμάσεις απόψε

Κακά τα ψέματα. Οι μέρες πριν την καλοκαιρινή σου άδεια από το γραφείο, κυλούν αργά, πολύ αργά, εντείνοντας την ανυπομονησία σου για τη μεγάλη αναχώρηση προς τον προορισμό των διακοπών σου. Όσο ευχάριστο ή οικογενειακό και αν είναι το περιβάλλον στο οποίο εργάζεσαι, όσο καλό team και αν έχετε φτιάξει με τους συναδέλφους σου, το μόνο που σε κάνει να ελπίζεις κατά τη διάρκεια του οκταώρου, είναι η after work συνάντηση που έχεις κανονίσει με τους κολλητούς σου.

Διότι όσο και αν γκρινιάζεις για την έντονη ζέστη και το γεγονός πως όλοι εγκαταλείπουν την πόλη, ενώ εσύ παραμένεις σταθερά στη βάση σου, δηλαδή το γραφείο, ξέρεις καλά πως λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τα καλοκαιρινά απογεύματα που το μπαλκόνι σου μετατρέπεται σε αυτοσχέδιο μπαρ για λίγους και εκλεκτούς, που το ηχείο παίζει up beat μελωδίες και εσύ, απολαμβάνεις με την παρέα σου λαχταριστά cocktail με βάση την τεκίλα. Το ερώτημα είναι, βέβαια, πώς θα καταφέρεις να «απογειώσεις» αυτά τα καλοκαιρινά απογεύματα, ώστε να μπεις σε απόλυτο summer mode και να νιώθεις πως είσαι σε beach bar της Μυκόνου, ακόμη και αν βρίσκεσαι στην πόλη;

Κι όμως, η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα «κρύβεται» στο αγαπημένο σου ποτό, δηλαδή την εκλεκτή τεκίλα, καθώς αυτή είναι που θα σου αποκαλύψει το cocktail που σου ταιριάζει και το οποίο θα «σφραγίσει» γευστικά το φετινό καλοκαίρι.

 

Julio22

 

Θέλεις να κάνεις μία απολαυστική ανατροπή στο αγαπημένο σου καλοκαιρινό cocktail;

Αν σε ενθουσιάζουν οι γευστικές ανατροπές, αλλά δεν αλλάζεις με τίποτα τη γνώριμη απόλαυση που σου προσφέρουν τα κλασικά cocktail, τότε να ξέρεις πως αξίζει να δοκιμάσεις το Don Julio Sunrise, το οποίο σου συστήνει ξανά το δημοφιλές μεξικάνικο cocktail Tequila Sunrise. Το Don Julio Sunrise ξεχωρίζει για το άκρως καλοκαιρινό χρώμα του, ενώ περιλαμβάνει έναν αναπάντεχο συνδυασμό από γλυκό χυμό κράνμπερι και τεκίλα Don Julio Blanco, που προκαλεί μικρές «εκρήξεις» απόλαυσης στους γευστικούς σου κάλυκες. Να ξέρεις πως η εκλεκτή τεκίλα Don Julio Blanco είναι αυτή που κάνει την ανατροπή στο συγκεκριμένο cocktail, αποτελείται από 100% μπλε αγαύη διαλεγμένη στο χέρι, έχει περάσει από διπλή απόσταξη και διακρίνεται για τα αρώματα πιπεριού, τη διαρκή επίγευση και τις φρέσκιες βοτανικές «νότες» που διαθέτει. Για να παρασκευάσεις το cocktail Don Julio Sunrise, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 5oz Don Julio Blanco
  • 4oz χυμό λεμονιού
  • 25οz γλυκό χυμό κράνμπερι (ή χυμό κερασιού)
  • Μία φλούδα πορτοκαλιού (για γαρνιτούρα)
  • Αλάτι χοντρό
  • Πάγο

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για το Don Julio Sunrise, αναμειγνύοντας την τεκίλα Don Julio Blanco με τον χυμό πορτοκαλιού. Θα ρίξεις μπόλικο αλάτι χοντρό σε ένα μικρό πιάτο, θα αλείψεις με μία φέτα πορτοκαλιού το χείλος του ποτηριού και έπειτα, θα βάλεις το χείλος στο πιάτο με το αλάτι, ώστε να κολλήσουν οι κόκκοι από το αλάτι στην άκρη του ποτηριού. Θα προσθέσεις μπόλικο πάγο στο ποτήρι και μετά θα ρίξεις τον χυμό κράνμπερι. Έπειτα, θα ρίξεις αργά το μείγμα από την τεκίλα και τον χυμό του πορτοκαλιού στο ποτήρι. Τέλος, θα βάλεις μέσα στο ποτήρι μία φλούδα από πορτοκάλι και… μπορείς να απολαύσεις το cocktail σου.

 

julio33

 

Μήπως θέλεις να χωρέσεις σε ένα ποτήρι αντιφατικές γεύσεις που δημιουργούν λαχταριστούς συνδυασμούς; Τότε να ξέρεις πως η τεκίλα Don Julio Reposado, η οποία μετράει οκτώ μήνες παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια και διαθέτει εκλεκτά αρώματα αμυγδάλου, καρύδας και λευκής σοκολάτας, είναι η κατάλληλη βάση για να δημιουργήσεις στο σπίτι σου το Puesta De Sol (Sunset) Cocktail. Πρόκειται για ένα φημισμένο cocktail που φέρνει σε ισορροπία το γλυκό με το πικάντικο, ενώ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, για να απολαύσεις στο έπακρο μία «καυτή» καλοκαιρινή νύχτα στην πόλη. Για να το παρασκευάσεις, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 1,5oz Don Julio Reposado
  • 3oz φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • Λίγες σταγόνες ανθόνερο πορτοκαλιού
  • Κόκκους ροζ πιπεριού
  • Πάγο

Θα ξεκινήσεις την παρασκευή του Puesta De Sol (Sunset) cocktail, βάζοντας σε ένα σέικερ τους κόκκους ροζ πιπεριού και προσθέτοντας την τεκίλα Don Julio Reposado. Έπειτα, θα βάλεις τον χυμό του πορτοκαλιού, τον κουρκουμά, τις σταγόνες από το ανθόνερο πορτοκαλιού, τον πάγο και θα χτυπήσεις καλά τα υλικά σου για 15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, θα ρίξεις το μείγμα σε ένα ποτήρι και μπορείς να το απολαύσεις. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις μία φέτα πορτοκαλιού και μερικούς κόκκους από ροζ πιπέρι, για να πετύχεις ένα άκρως… instragramικό αποτέλεσμα, το οποίο θα εντυπωσιάσει τους διαδικτυακούς σου φίλους, μόλις το μοιραστείς μαζί τους.

juliococktail

Θέλεις να απολαύσεις μία αυθεντική μεξικάνικη συνταγή cocktail κάπως διαφορετικά;

Αν σε εξιτάρουν οι περίπλοκες και μεστές γεύσεις, τότε δοκίμασε να εμπλουτίσεις την κάβα σου με την τεκίλα Don Julio Anejo, η οποία έχει περάσει από 18μηνη ωρίμανση σε αμερικάνικα βαρέλια από ξύλο δρυός και διαθέτει μία περίπλοκη, φρουτώδη γεύση, η οποία περιλαμβάνει «πινελιές» μαγειρεμένης αγαύης, άγριου μελιού και βουτύρου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεκίλα είναι αυτή που «απογειώνει» και τη γεύση του αυθεντικού μεξικάνικου cocktail Ańejo Spicy Margarita, ενός cocktail που ενδείκνυται για τις καλοκαιρινές συναθροίσεις που οργανώνεις στο μπαλκόνι ή την ταράτσα σου. Για να παρασκευάσεις το Ańejo Spicy Margarita, θα χρειαστείς τας εξής υλικά:

  • 25oz Don Julio Añejo
  • 25oz λικέρ πορτοκαλιού
  • 5οz χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ. σκόνη τσιπότλε
  • Μία φέτα λάιμ

Για το σπιτικό σιρόπι

  • 5 φλιτζ. νερό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για το Ańejo Spicy Margarita, ετοιμάζοντας πρώτα το σπιτικό σιρόπι για cocktail. Θα βάλεις τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα και θα τοποθετήσεις την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, πάνω σε δυνατή φωτιά. Την ίδια στιγμή, θα αρχίσεις να προσθέτεις σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας καλά το μείγμα σου. Όταν το μείγμα θα έρθει σε βράση, θα χαμηλώσεις την ένταση της φωτιάς και θα σιγοβράσεις το μείγμα για 10 με 15 λεπτά, όσο κρίνεις πως χρειάζεται. Έπειτα, θα αφαιρέσεις την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και θα αφήσεις το σιρόπι να κρυώσει. Στη συνέχεια, θα προχωρήσεις με την παρασκευή του cocktail, βάζοντας σε ένα σέικερ την τεκίλα Don Julio Añejo, το λικέρ πορτοκαλιού, τον χυμό από το λάιμ, τη σκόνη τσιπότλε και μία μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοίμασες νωρίτερα. Θα αναμείξεις τα υλικά σου, χτυπώντας καλά το σέικερ και έπειτα, θα σουρώσεις το περιεχόμενο σε ένα ψηλό ποτήρι. Αν θέλεις, μπορείς να γαρνίρεις το cocktail σου με μια φέτα λάιμ ή λίγη ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού.  

 

julio34

Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να οργανώσεις λίγο καλύτερα την κάβα του σπιτιού σου και να επενδύσεις στα εργαλεία που θα σε ανακηρύξουν στον πιο ευρηματικό και ψαγμένο mixologist της παρέας; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εμπλουτίζοντας τις συνταγές των cocktail σου με κάποια εκλεκτή τεκίλα που φέρει την υπογραφή «Don Julio» και κρύβει μέσα της το πάθος, την αφοσίωση και την αληθινή αγάπη του ιδρυτή της, Don Julio González, το μπαλκόνι ή η ταράτσα του σπιτιού σου θα γίνει μία μικρή… Μύκονος της πρωτεύουσας το φετινό καλοκαίρι!

Παρακαλείστε να μην προωθήσετε το παρόν σε άτομα κάτω των 18 ετών.

www.apolafste.ypeyfthina.eneap.gr

Απολαύστε υπεύθυνα.

#DonJulioTequila #TasteOfDevotion #DonJulioMykonos

 

 

eneap



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved