Ο Bob Dylan θέλει να γνωρίσεις το παλαιωμένο μπέρμπον του

Από τα τραγούδια τώρα το έριξε στα ποτά.

Ο Ντύλαν είναι η Αμερική, ο Ντύλαν έχει μέσα του όλη τη μουσική αυτής της απέραντης χώρας. Ένας καλλιτέχνης που έχει αφήσει ιστορία, ένας ογκόλιθος του ροκ και της φολκ. Χωρίς αυτόν πολλά πράγματα σήμερα θα ήταν τελείως αλλιώς. Ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει την ψυχή του στην τέχνη του. Το Heaven's Door είναι ένα παλιό τέκνο του Ντύλαν αλλά τώρα το βγάζει σε μία πιο ιδιαίτερη έκδοση των δέκα ετών. 

bob dylan 2000 640x636

Ο Μπομπ Ντύλαν είναι η ίδια η Αμερική, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με το μπέρμπον. Προσοχή όμως: δεν έδωσε απλά το όνομά του σε μία ετικέτα, δεν πήρε κάποια χρήματα για να διαφημίσει ένα νέο ή παλιό brand – τι νόημα θα είχε αυτό; Όχι, ο Ντύλαν είχε όραμα για το “πλήρες πακέτο”.

Στις 13 Οκτωβρίου 2016, η Σουηδική Ακαδημία του απένειμε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Σεβόμενος την παράδοση του Τενεσί, οραματίστηκε έναν πολυχώρο Τεχνών στο Νάσβιλ, την πατρίδα της αμερικανικής μουσικής, και ένα αποστακτήριο που θα στεγάζεται σε μία εκκλησία του 19ου αιώνα.

 

 
 

Ο Ρόμπερτ Άλλεν Ζίμμερμαν γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1941 στο Ντουλούθ (Duluth) της Μινεσότα. Ως μαθητής γυμνασίου άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, πιάνο και κιθάρα, ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά σε συγκρότημα, τους Golden Chords ερμηνεύοντας τραγούδια των Τσακ Μπέρι (Chuck Berry) και Λιτλ Ρίτσαρντ (Little Richard), με έμφαση στη ροκ εν ρολ, κάντρι, φολκ και μπλουζ μουσική.

 

 
 
Αλλά, καθώς, λόγω της πανδημίας, αυτός ο πολυχώρος δεν έχει εγκαινιαστεί ακόμα, ας γυρίσουμε λίγο πίσω τέσσερα χρόνια, όταν ακόμα ο Μπομπ Ντύλαν ή περιόδευε, ή ζωγράφιζε ή φιλοτεχνούσε μεταλλικές κατασκευές. Λάτρης ο ίδιος και του αμερικανικού whiskey αλλά και των τραγουδιών που υμνούσαν την κατανάλωσή του, αποφάσισε το 2017 να κατοχυρώσει το brand “Bootleg Whiskey”, με προοπτική κάποια στιγμή να ρίξει στην αγορά το δικό του απόσταγμα.

O Bob Dylan είναι η αστραπή πριν την καταιγίδα

Το 1959 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μινεάπολης. Εκεί άκουσε για πρώτη φορά την μουσική του φολκ θρύλου Γούντι Γκάθρι (Woody Guthrie), έγινε λάτρης του και αποφάσισε να τον συναντήσει. Για το σκοπό αυτό παράτησε τις σπουδές του και έφτασε στη Νέα Υόρκη, την μητρόπολη της μουσικής αλλά και το μέρος που μπορούσε να συναντήσει το ίνδαλμά του.

Ο επιχειρηματίας Μαρκ Μπουσάλα (Marc Bushala), fan του Μπομπ Ντύλαν και έχοντας ήδη στο ενεργητικό του, τότε, το επιτυχημένο πείραμα του Angels Envy που λανσαρίστηκε το 2006 και μέσα σε μία δεκαετία είχε ήδη διακριθεί ως ένα από τα πλέον premium brand του Kentucky, πήρε την πρωτοβουλία και τον πλησίασε, εξηγώντας του με πάθος γιατί το όνομα “Bootleg Whiskey” θα ήταν λάθος.

 

 
 

Όχι μόνο τον έπεισε, αλλά έγινε και ο βασικός συνεργάτης του στο λανσάρισμα του Heaven’s Door, που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2018, Στην ομάδα προστέθηκε και ο master distiller Ράιαν Πέρυ (Ryan Perry), που είχε ήδη συλλέξει μοναδικά βαρέλια από τη Βόρειο Αμερική, έπειτα από αναζητήσεις ετών για τα καλύτερα αποστάγματα της χώρας.

Όπως λέει ο ίδιος, ο Ντύλαν δεν άφησε τίποτα στην τύχη, συμμετείχε σε όλα τα στάδια, δοκιμής, επιλογής, παραγωγής και φιλοτέχνησε ειδικά για την περίσταση τα εικαστικά που κοσμούν τα τρία βασικά μπουκάλια του Heaven’s Door, όλα με αναφορές σε υλικά & προϊόντα που μπορεί να δει κανείς σε μία τυπική αμερικανική φάρμα ή μάντρες μεταχειρισμένων!

«Όταν συναντηθήκαμε», θυμάται ο Πέρυ, «μου ξεκαθάρισε το εξής: «Κοίταξε, πρέπει να καταλάβεις ότι έχω ταξιδέψει πολύ – έχω γυρίσει όλη την Αμερική, αλλά και τις άλλες ηπείρους. Παντού αναζητώ να δοκιμάσω το καλύτερο ουίσκυ που υπάρχει τριγύρω. Έπειτα από τόσα χρόνια, έχω μάθει να ξεχωρίζει το καλό από το… καλύτερο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved