Την λουκανικόπιτα μας δεν θα την αγγίξετε!

Άγγλοι και Γάλλοι πλακώνονται για την πατέντα. Αλλά δεν υπολόγισαν εμάς.

Παιδιά, κάτι τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να τις αφήνουμε να περνούν στο κουτουρού. Έχουμε πολλά άσχημα σαν λαός, αλλά η κουζίνα μας δεν είναι ένα από αυτά. Η υπόθεση της λουκανικόπιτας πρέπει να σε προβληματίσει, γιατί είναι ακριβώς το ίδιο σκηνικό που συνέβη με τους Καναδούς και την φέτα. Μέχρι που φτάσει η βαλίτσα; Σε λίγο θα μας λένε οι Ιάπωνες πως τους ανήκει δικαιωματικά το σουβλάκι.

sds

Αυτός ο ανεπίσημος πόλεμος για την λουκανικόπιτα, ξεκίνησε ανάμεσα σε Άγγλους και Αμερικάνους. Ο καθένας από τους δύο παχύσαρκους λαούς που έχει μεγαλώσει με βούτυρο και τρελή αγελάδα, ισχυρίζεται πως διατηρεί την ιστορική πατέντα της λουκανικόπιτας. Προσοχή: δεν λέμε τα hot dogs, αλλά τα περίφημα puff dogs τα οποία έχουν σφολιάτα. Κατεψυγμένη φυσικά γιατί δεν τα άτομα δεν ξέρουν από αυτά.

18879230 437818973251742 4136494410210738176 n

Η αλήθεια είναι πως η ανάμειξη σφολιάτας με λουκάνικο, έχει εμφανιστεί τον 19ο αιώνα στην γαλλική κουζίνα οπότε Αμερικανοί και Άγγλοι πλακώνονται χωρίς λόγο. Πρέπει όμως να πούμε πως όταν στη Φλώρινα αποφάσισαν να φτιάξουν λουκανικόπιτες, οι άλλοι μετρούσαν μπεργκεράδικα. Μία από τις πιο παραδοσιακές συνταγές στην Ελλάδα, είναι η λουκανικόπιτα ταψιού (συνήθως καυτερή) που εκτός από σάλτσα περιέχει το λουκάνικο σε κομμάτια και συνοδεύεται με καυτερές πιπεριές. Μπορεί να μην σου θυμίζει την τιμημένη μακρουλή που παίρνεις από το φούρνο, αλλά ήταν ο πρόγονος της σφολιάτας.

IMG 1291 720x320


Οπότε δεν αράζετε λίγο όλοι στα κυβικά σας; Γιατί όλα αυτά που ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι τα έχετε εφεύρει, έχουν περάσει από τις κουζίνες των γιαγιάδων και των προγιαγιάδων όχι μία, αλλά χιλιάδες φορές.

Γατάκια. Άκου εκεί puff dogs.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved