Αξέχαστα ψησίματα και χαλάρωση στη φύση, στον δικό σου BBQ κήπο, με σύμμαχο την Praktiker Hellas

Τι χρειάζεται να κάνεις, ώστε να δημιουργήσεις το ιδανικό περιβάλλον για να ανακαλύψεις τη μαγεία του μπάρμπεκιου… έξω;

Αλήθεια, τι σημαίνει για εσένα καλοκαίρι; Σίγουρα ακούγοντας τη λέξη, το μυαλό σου «ταξιδεύει» σε εν πλω διαδρομές με το SUP, σε island hopping ή σε road trip περιπέτειες με τους κολλητούς σου και σε βραδινές συζητήσεις υπό τον ήχο των κυμάτων. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το καλοκαίρι έχει και μία δεύτερη όψη. Αυτή που οι αυλές, οι κήποι, τα μπαλκόνια αλλά και οι ταράτσες μετατρέπονται σε ιδανικά μέρη για τις καλοκαιρινές συναντήσεις της παρέας αλλά και για την απαραίτητη χαλάρωση από τους έντονους ρυθμούς της εβδομάδας.

Έτσι, λοιπόν, αν θέλεις να απολαύσεις στο έπακρο αυτήν την περίοδο αναμονής και ανυπομονησίας, μέχρι να φύγεις με την πολυπόθητη άδειά σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις -και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα- είναι να αξιοποιήσεις τον κήπο ή την αυλή, το μπαλκόνι ή την ταράτσα σου, για να οργανώσεις καλοκαιρινές βραδιές αλλά και Κυριακάτικα μεσημέρια με όλη την παρέα. Έτσι και αλλιώς, ξέρεις καλά πως λίγα πράγματα συγκρίνονται με τα καθιερωμένα απογευματινά, σπιτικά μπάρμπεκιου, τα οποία μετατρέπουν τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σε ένα σημείο συνάντησης και απόλυτης χαλάρωσης, για λίγους και καλούς -ή για πολλούς! Η απόφαση δική σου.

Picture2

Ξεκινάμε λοιπόν από το πρώτο και πιο βασικό ερώτημα. Τι χρειάζεται να κάνεις, ώστε να δημιουργήσεις το ιδανικό περιβάλλον για να ανακαλύψεις τη μαγεία του μπάρμπεκιου… έξω;

Η απάντηση είναι πολύ απλή και μπορείς να τη βρεις πραγματοποιώντας μία οnline ή δια ζώσης επίσκεψη σε ένα από τα 16 καταστήματα της Praktiker πανελλαδικά, δηλαδή το «σύμμαχο» που θα σε βοηθήσει φέτος το καλοκαίρι να δημιουργήσεις μία μοναδική πράσινη «όαση», έναν urban kipo για να ζεις καλύτερα έξω, στο σπίτι σου! Άλλωστε η Praktiker αποτελεί τον πιο γνωστό και αγαπημένο προορισμό για όλα όσα χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τον πιο ονειρεμένο κήπο, ταράτσα, μπαλκόνι. Από έπιπλα κήπου, BBQ και ψησταριές, φυτά, γλάστρες και κασπώ, είδη σκίασης και περίφραξης μέχρι φωτιστικά και διακοσμητικά εξωτερικού χώρου, εργαλεία χειρός κήπου, μηχανήματα κήπου, είδη κηπουρικής όπως πότισμα και άρδευση αλλά και αντικείμενα αποθήκευσης.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις, αλλά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί να προμηθευτείς, για να πραγματοποιήσεις ένα μπάρμπεκιου που θα μείνει αξέχαστο σε όλη την παρέα αλλά και για να φέρεις τη φύση στο σπίτι σου όπου και αν μένεις! Ναι, εννοούμε και εσένα που το διαμέρισμά σου δεν διαθέτει μεγάλο μπαλκόνι. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς θα τα καταφέρεις όλα αυτά.

Επένδυσε σε έναν ολοκληρωμένο εξοπλισμό για ΒΒQ, ανάλογα με τον χώρο σου

Αν σου έχει ανοίξει ήδη η όρεξη για ψησίματα και δεν βλέπεις την ώρα να αρχίσεις να προσκαλείς κόσμο στον κήπο ή το μπαλκόνι σου, είναι σημαντικό να σιγουρευτείς πως διαθέτεις τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσεις μία άκρως απολαυστική BBQ Kipos «ιεροτελεστία».

Διότι να ξέρεις πως τα σύνεργα που διαθέτεις για την προετοιμασία του φαγητού, είναι αυτά που θα προσφέρουν σε εσένα και τους καλεσμένους σου, ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα (μιλάμε εκ πείρας)! Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σου, μπορείς να επενδύσεις σε μία ψησταριά με πόδια και ροδάκια ή σε μία πιο απλή και οικονομική, την οποία θα τοποθετήσεις σε μία επιφάνεια. Επιλογές πάντως υπάρχουν πολλές.

Σε κάθε περίπτωση, το αν θα επιλέξεις μία ψησταριά με υγραέριο ή κάρβουνο, έχει να κάνει με το τι σε βολεύει περισσότερο. Επιπλέον, μην παραλείψεις να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι γάντια και σε ένα σετ με αξεσουάρ bbq, το οποίο θα διαθέτει σπάτουλα, λαβίδα και πιρούνα, για να έχεις στη διάθεσή σου όλα τα σύνεργα που θα σε ανακηρύξουν στον απόλυτο ψήστη του φετινού καλοκαιριού.

 

Διαμόρφωσε τον χώρο σου σε μία καταπράσινη «δεξαμενή οξυγόνου» και χαλάρωσης

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως σε περιστάσεις όπως ένα σπιτικό μπάρμπεκιου, το φαγητό είναι απλώς η αφορμή για να μοιραστείς χρόνο και στιγμές χαλάρωσης με τους δικούς σου ανθρώπους. Και αν θέλεις να προσφέρεις στους κολλητούς σου ένα καταπράσινο «καταφύγιο» που θα θυμίζει εξοχή και θα τους εμπνέει να χαλαρώνουν, τότε ήρθε η ώρα να εξασκήσεις τις ικανότητές σου στην κηπουρική.

Διότι, όπως και να το κάνουμε, στην Ελλάδα είμαστε του έξω! Συνεπώς, μερικές «πράσινες» προσθήκες θα βελτιώσουν την ατμόσφαιρα του μπαλκονιού, του κήπου ή της βεράντας σου, ενώ την ίδια στιγμή, θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μία καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σου. Άλλωστε, σύμφωνα με την έρευνα «Αστικοί κήποι στο κλίμα που αλλάζει», η οποία πραγματοποιήθηκε για την Praktiker Ηellas από τον Δρ. Οικολογίας Φυτών Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχιτέκτων Τοπίου, Aντώνη Σκορδίλη και την ομάδα του, το πράσινο έχει θετικό αντίκτυπο στη δημιουργία ιδανικότερων συνθηκών για εκτόνωση, αναψυχή, ξεκούραση και δραστηριότητες, ενώ η ενασχόληση με τα φυτά συνδέεται με παραμέτρους όπως η συναισθηματική ρύθμιση, η σιγουριά, η πνευματικότητα και η θετική σκέψη. Τι λες, λοιπόν; Μήπως η κηπουρική ήταν αυτό που χρειαζόσουν για να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου;

 

 

Extra tip: Να θυμάσαι πως στα καταστήματα Praktiker, εκτός από τα αναγκαία εργαλεία κηπουρικής που θα χρειαστείς, μπορείς να βρεις και την ομάδα των εξειδικευμένων επαγγελματιών, Kipos Experts, η οποία θα σε βοηθήσει να διαμορφώσεις τον εξωτερικό χώρο που πάντα ονειρευόσουν. Αλλά βρίσκονται και στο πλευρό σου για tips και συμβουλές προκειμένου τα φυτά σου να διατηρηθούν ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Picture3

Μετάτρεψε το απογευματινό BBQ σε μία εμπειρία με τη συμμετοχή όλης της παρέας

Ακριβώς επειδή τα όμορφα πράγματα πρέπει να τα μοιραζόμαστε με αυτούς που αγαπάμε, μην διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια των φίλων σου για τη διοργάνωση του BBQ που θα απολαύσετε όλοι μαζί στον κήπο, την ταράτσα ή το μπαλκόνι σου. Ναι, μπορεί εσύ να είσαι ο οικοδεσπότης και να θέλεις οι παρευρισκόμενοι να νιώθουν άνετοι, όμω, τα αυθεντικά καλοκαιρινά ραντεβού απαιτούν συλλογική προσπάθεια και αυτό είναι που τα κάνει ακόμη πιο απολαυστικά, γνήσια και παρεΐστικα. Αυτό σημαίνει πως, όπως κάθε άλλη φορά, έτσι κι αυτή, κάποιος θα εξασφαλίσει την πρώτη ύλη, δηλαδή τα κρεατικά (και τα λαχανικά για τους veggie της παρέας), κάποιος θα βάλει τα κάρβουνα και τις ικανότητές του στο ψήσιμο, κάποιος θα φέρει τα ποτά και κάποιος άλλος θα φροντίσει να προμηθευτεί το επιδόρπιο που θα «κλείσει» το γεύμα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αποφασίσετε έγκαιρα ποιος θα φέρει τι, ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα σας λείψει κάτι τη μεγάλη μέρα!

Picture4

Μη χάνεις χρόνο, λοιπόν! Το φετινό καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και σε προσκαλεί να το ζήσεις έξω, δηλαδή στους φιλόξενους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, που φέτος θα είναι και καταπράσινοι με φυτά και λουλούδια. Να θυμάσαι πως μέσω του Urban Kipos της Praktiker, το οποίο περιλαμβάνει 6.000 προϊόντα από 40 διαφορετικές κατηγορίες, μπορείς να αντλήσεις έμπνευση και να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να διαμορφώσεις την ταράτσα, το μπαλκόνι και τον κήπο σου σε μία μαγευτική πράσινη όαση με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά και στην ποιότητα ζωής σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved