Instagram Όχι, δεν φταίνε τα μακαρόνια για τα περιττά κιλά

Μία έρευνα που είχαμε ανάγκη. Μία δικαίωση που περιμέναμε χρόνια. Ας το γιορτάσουμε μ’ ένα πιάτο καρμπονάρα.

Οι υδατάνθρακες έχουν δεχτεί τρελή επίθεση. Και ειδικά τα μακαρόνια αποτελούν τον μεγαλύτερο εχθρό για όσους θέλουν να χάσουν κιλά, να κάψουν λίπος και να κάνουν τους κοιλιακούς τους να βγουν προς τα έξω.

Αλλά μήπως είναι λανθασμένη η άποψη ότι τα μακαρόνια ευθύνονται για τα περιττά κιλά μας; Μία μελέτη ερευνητών από τον Καναδά εξέτασε τον αντίκτυπο της κατανάλωσης ζυμαρικών στο σωματικό βάρος και στον δείκτη μάζας σώματος, παρατηρώντας τις επιδράσεις 2.488 ανθρώπων που συμμετείχαν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όχι μόνο δεν παίρνουμε βάρος τρώγοντας μακαρόνια, αλλά αντιθέτως μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε στη δίαιτά μας προκειμένου να χάσουμε βάρος.

Όταν τα μακαρόνια γνώρισαν τον σολομό

Οι συμμετέχοντας έφαγαν περίπου 4 μερίδες ζυμαρικών σε μία εβδομάδα αντί για άλλους υδατάνθρακες και παράλληλα ακολούθησαν μία δίαιτα χαμηλή σε γλυκόζη. Όσοι ολοκλήρωσαν τα γεύματα με ζυμαρικά και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες παρατηρήθηκε πως έχασαν λίγο βάρος. «Η μελέτη διαπίστωσε πως τα ζυμαρικά δεν συνέβαλαν στην αύξηση του βάρους ή του σωματικού λίπους. Αν θέλεις να χάσεις βάρος φρόντισε να έχεις έλεγχο στις μερίδες σου και προσάρμοσε τα φαγητά στις ανάγκες σου. Αύξησε τη γυμναστική σου και φρόντισε να καις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Dr. John Sievenpiper.

 

 

Οι ερευνητές ανέφεραν πως το δείγμα είναι μικρό και ότι θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά δήλωσαν σίγουροι πως είναι λανθασμένη η πεποίθηση ότι για να χάσουμε βάρος πρέπει να κόψουμε μαχαίρι τους υδατάνθρακες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved