Τα 5 bourbon που χρειάζεται άμεσα το μπαρ στο σπίτι σου

Μία πεντάδα φωτιά που θα δώσει αξία στην κάβα σου.

Εξ' ορισμού, το ουίσκι είναι ένα σκωτσέζικο ποτό που αποστάζεται από μια σειρά σιτηρών (το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι και το καλαμπόκι είναι τα χαρακτηριστικότερα εξ' αυτών) και στην συνέχεια ωριμάζει μέσα σε ξύλινα βαρέλια. Αν και προέρχεται από τη Σκωτία, η ιρλανδική και η αμερικάνικη εκδοχή του φημίζονται εξίσου για την ποιότητά τους. Η πιο δημοφιλής κατηγορία των αμερικάνικων ουίσκι είναι το μπέρμπον.

Τα σπουδαιότερα κινηματογραφικά ουίσκι

μπέρμπον. Ή διαφορετικά το αμερικάνικο ουίσκι. Το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη κομητεία του Kentucky, που «βαφτίστηκε» έτσι προς τιμήν της γαλλικής βασιλικής οικογένειας Βουρβόνων, οι οποίοι βοήθησαν τους επαναστάτες στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας από τους Άγγλους.

 

 
 
Eκεί ο πάτερ Elijah Craig ξεκίνησε τον 18ο αιώνα να φτιάχνει ουίσκι από καλαμπόκι (αργότερα βέβαια αποδείχτηκε πως ο ιερωμένος ζούσε στο Fayette της Virginia). Mερικές από τις πιο γνωστές ετικέτες μπέρμπον είναι οι Four Roses, Jim Beam, Bulleit, Wild Turkey, Woodford Reserve και Blanton's.

Πόση διάρκεια ζωής έχει το βαρέλι από το αγαπημένο σου ουίσκι;

Οι κανονισμοί για την παρασκευή του μπέρμπον είναι αυστηροί. «Το μπέρμπον πρέπει να εμφιαλώνεται και να αποθηκεύεται σε αποθήκες υπό την κρατική εποπτεία των ΗΠΑ για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αυτή η διαδικασία έχει κάνει το μπέρμπον σήμα-κακατεθέν του αμερικάνικου ουίσκι», λέει ο Ντέιβις.

 

 
 

Πριν από λίγες εβδομάδες βρήκαμε τα καλύτερα καθημερινά μπέρμπον και χρησιμοποιήσαμε με μια δημοφιλή προσέγγιση στο Reddit - το επιχείρημα είναι «χρειάζεστε μόνο πέντε μπουκάλια bourbon στο μπαράκι σας».

Αν και σήμερα, το μπέρμπον είναι ο ορισμός της ποιότητας και το όνομά του συμβαδίζει με αυτή, η ιστορία του δεν ξεκίνησε έτσι. Μέχρι τα μέσα του 1900 το μπέρμπον θεωρούταν ένα κακό ποτό. Φτηνό μεν αλλά πικρό και κακό δε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved