O μόνος τρόπος να ψήσεις σωστά ένα ψάρι στη σχάρα

Αν δεν το έχεις ξανακάνει τότε πρέπει να το διαβάσεις.

Το ψήσιμο στα κάρβουνα έχει το πλεονέκτημα της ωραίας μυρωδιάς και της καπνιστής γεύσης που παίρνει το ψάρι καθώς μαγειρεύεται. Αν σας αρέσει κι εσάς, τότε επιλέξτε το ψήσιμο στα κάρβουνα. Διαφορετικά ακολουθήστε την ίδια διαδικασία που περιγράφω παρακάτω, χρησιμοποιώντας ψησταριά γκαζιού ή υγραερίου.

Το ψήσιμο του ψαριού δεν πρέπει να το φοβάστε, να το μάθετε πρέπει. Θεωρείται από τα πιο δύσκολα φαγητά στην ψησταριά γιατί θέλει μαεστρία, όμως όσο κι αν σας δυσκολέψει στην αρχή… η γεύση του ψητού ψαριού θα σας αποζημιώσει!

5 μυστικά που πρέπει να ξέρεις για το Αρνί σου πριν το ρίξεις στα κάρβουνα

 
 

Προετοιμασία: Καθαρίστε πολύ καλά τη σχάρα σας από προηγούμενα υπολείμματα τροφών. Προθερμάνετε την ψησταριά σας μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία στους 250 βαθμούς περίπου. Έχετε το ψάρι εκτός ψυγείου, το πλένετε, το καθαρίζετε και μετά το στεγνώνετε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Λιπάνετε καλά τη σχάρα και με ένα πινέλο αλείφετε το ψάρι και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια αλατίζετε (και στο εσωτερικό του) και προσθέτετε ότι άλλο μπαχαρικό σας αρέσει.

Επειδή η σάρκα του ψαριού είναι λεπτή και ντελικάτη, διαλέξτε ένα καλό ποιότητας κάρβουνο, κατά προτίμηση βιολογικό και φιλικό στο περιβάλλον.

 

 
 

Αρχικά φτιάξτε την θράκα (τα κάρβουνα πρέπει να είναι χωνεμένα και να έχουν πάρει ένα γκριζωπό χρώμα ). Απλώστε τα πυρακτωμένα κάρβουνα κατά μήκος της ψησταριάς, ρυθμίζοντας τη δύναμη της φωτιάς σε ένταση τέτοια, ώστε να μην αντέχει το χέρι σας πάνω από 2 δευτερόλεπτα στο ύψος που θα μπουν τα ψάρια, δηλαδή σε περίπου 10 με 12 εκατοστά επάνω από τα κάρβουνα. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η λεπτή κρούστα και το καραμέλωμα απαιτούν υψηλή θερμοκρασία ακόμα και στα ψάρια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved