Glencairn Whisky Glass: Το αξεσουάρ που κάθε whisky lover αξίζει να αποκτήσει

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το ουίσκι είναι η μεγάλη αγάπη κάθε άνδρα; Αλήθεια, πώς έχει καταφέρει να γίνει εκείνο το ποτό που σε «συντροφεύει» σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής σου, είτε θέλεις να γιορτάσεις μία προαγωγή, είτε να ανακοινώσεις ένα νέο σου προσωπικό «βήμα» ή απλώς, να αφήσεις για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και τις έγνοιες της καθημερινότητας;

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι το ουίσκι θεωρείται ο «βασιλιάς» των αποσταγμάτων και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο «υγρός χρυσός». Πρόκειται -αν μη τι άλλο- για το απόσταγμα που έχει στιγματίσει πολλές στιγμές της ζωής σου και θα είναι «εκεί» σε ακόμη περισσότερες.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως αν και το ουίσκι διέγραφε πάντα μία λαμπρή πορεία και αποτελούσε το «Νο 1» ποτό παγκοσμίως, υστερούσε σε ένα σημείο. Ποιο ήταν αυτό; Ότι δεν διέθετε το ιδανικό ποτήρι που θα το «φιλοξενούσε», ώστε να αναδείξει τα υπέροχα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, όπως συνέβαινε, για παράδειγμα, με το κονιάκ, τη σαμπάνια, το κρασί και την μπίρα, που εδώ και πολλά χρόνια, είχαν τα δικά τους ξεχωριστά ποτήρια. Βλέπεις, σε αντίθεση με πολλά άλλα ποτά, το ουίσκι, δηλαδή το πιο πολύπλοκο απόσταγμα του κόσμου, ερχόταν σερβιρισμένο σε οποιοδήποτε ποτήρι διαφορετικού στυλ και μεγέθους κάθε φορά.

glencairn2

 

Ποιος ήταν, λοιπόν, εκείνος που θέλησε να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα; Ο λόγος για τον Raymond Davidson, ιδρυτή της Glencairn Crystal που εδρεύει στη Σκωτία, ο οποίος πήρε την απόφαση να σχεδιάσει ένα ποτήρι, ειδικά για τους λάτρεις του ουίσκι, ένα ποτήρι που αναβάθμισε σημαντικά την εμπειρία απόλαυσης του συγκεκριμένου ποτού.

Συγκεκριμένα, θέλοντας να διασφαλίσει ότι η αισθητική του ποτηριού θα ταίριαζε απόλυτα στα ιδιαίτερα ουίσκι που θα φιλοξενούσε, οραματίστηκε ένα ποτήρι παρόμοιο με ένα παραδοσιακό ποτήρι sherry, που θα ενθάρρυνε τον καταναλωτή να καταλάβει και να εκτιμήσει τον αρωματικό πλούτο της μύτης και τα χαρακτηριστικά του στόματος στο απόλυτο, ενώ θα ήταν αρκετά λειτουργικό για να χρησιμοποιηθεί σε bar.

Τελικά, αυτήν την ιδέα ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Master Blenders της Scotch Whisky Industry. Και χάρη στην τεχνογνωσία τους, το γυαλί εξελίχθηκε και το μέγεθος, αλλά και το σχήμα του ποτηριού τελειοποιήθηκαν, ώστε να χωρέσουν την ιδανική ποσότητα ποτού, που είναι τα 35 ml. Παράλληλα επετράπη η προσθήκη λίγων σταγόνων νερού, διατηρώντας τη βέλτιστη ποσότητα υγρού σε επαφή με τον αέρα, για να επιτραπεί η ανάπτυξη των αρωμάτων.

glencairn3

 

Όταν κάθε γουλιά μετατρέπεται σε μία νέα εμπειρία απόλαυσης

Φτάνοντας στο σήμερα, κάθε whisky lover έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πιο ιδιαίτερη «ετικέτα» ουίσκι, σε ένα ποτήρι με δική του ταυτότητα και ιστορία. Διότι το κωνικό στόμιο του Glencairn Whisky Glass αιχμαλωτίζει τα εκφραστικά αρώματα του ουίσκι, το φαρδύ κρυστάλλινο μπολ αναδεικνύει το χρώμα και η συμπαγής βάση έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται εύκολα. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;

Αυτά είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία που μπορείς να απολαύσεις πλέον σε κάθε γουλιά, καθώς από το 2001 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το Glencairn Whisky Glass έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Queens Award for Innovation, ενώ σήμερα το συναντάμε σε αποστακτήρια και bar σε όλο τον κόσμο!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο σχεδιασμός, η συσκευασία και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που αφορούν στην απόλαυση των ουίσκι, έχουν εξασφαλίσει στο Glencairn Crystal Studio, τον κορυφαίο κατασκευαστή κρυστάλλινων ειδών που χάρισε στο ουίσκι το ποτήρι του, την πρώτη θέση, στη λίστα με τους μεγαλύτερους προμηθευτές κρυστάλλινων ειδών στη βιομηχανία ουίσκι της Σκωτίας, με εξαγωγές σε 60 χώρες του κόσμου.

glencairn4

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, το Glencairn Whisky Glass είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό αξεσουάρ. Στην πραγματικότητα, είναι ένα πραγματικά επαναστατικό ποτήρι, που επιτρέπει σε όλους να απολαύσουν τη γεύση και την πολυπλοκότητα ενός απολαυστικού ουίσκι. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα, πάνω από 3 εκατομμύρια τέτοια ποτήρια πωλούνται ετησίως, με τις πωλήσεις να συνεχίζουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Κάνε, λοιπόν, μία βόλτα από μία Κάβα Ανθίδης ή πραγματοποίησε μία online επίσκεψη για να ανακαλύψεις και εσύ όλα όσα καθιστούν το Glencairn Whisky Glass το ιδανικό ποτήρι για τους λάτρεις του ουίσκι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved