Το success story της ΠΙΝΔΟΣ θέλει να τελειοποιήσει το φαγητό με την παρέα σου

Δύο συντάκτες επισκέφθηκαν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και γύρισαν με εντυπώσεις, πληροφορίες και τα «Έτοιμα Ψημένα» που θα κατακτήσουν τις παρέες.

Από τους Άγγελο Κωνσταντούλια και Κώστα Χρήστου

Πριν 64 χρόνια, το μακρινό 1958, 7 αγρότες από τον Νομό Ιωαννίνων αποφασίζουν ν’ ασχοληθούν με την παραγωγή πουλερικών, ύστερα από παρότρυνση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Εκκλησιών ως συμπλήρωμα στο εισόδημά τους. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν τον ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, έναν συνεταιρισμό που το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής πτηνοτροφίας. Σταδιακά τα μέλη από 7 αυξήθηκαν σε περισσότερα από 500, οι 2 εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 1.200 και η παραγωγή 5000 κοτόπουλων την εβδομάδα ανέρχεται σε 850.000 κοτόπουλα την εβδομάδα.

Το απόλυτο παράδειγμα επιτυχίας των συνεταιρισμών

Οι συνεταιρισμοί είναι παρεξηγημένοι. Ωστόσο ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ αποτελεί το παράδειγμα που κάθε ελληνική επιχείρηση οφείλει να ακολουθήσει. Με πίστη στο όραμα, στις αρχές και στις αξίες των ιδρυτών, συνεχίζει να αποδεικνύει πως η κατάκτηση της κορυφής είναι ομαδική υπόθεση. Μία μεγάλη οικογένεια που στηρίζεται στον σεβασμό, την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα.

PINDOS B.E.K.1

Οι πιο σύγχρονες τεχνολογικά εγκαταστάσεις

Όπως ένας αθλητικός σύλλογος χρειάζεται τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις για να φτάσει στην κορυφή, έτσι ακριβώς συμβαίνει και σε κάθε βιομηχανία που σέβεται τον εαυτό της, τους εργαζόμενους και φυσικά τους καταναλωτές. Τα πτηνοτροφεία της ΠΙΝΔΟΥ λειτουργούν στις πιο σύγχρονες τεχνολογικά εγκαταστάσεις και ακολουθούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

  • Πατρογονικούς πτηνοθαλάμους

Πλήρως αυτοματοποιημένοι, από επιλεγμένα υγιή κοπάδια της περιοχής, εξασφαλίζοντας ετησίως περισσότερα από 60.000.000 αυγά άριστης ποιότητας προς εκκόλαψη.

  • Πτηνοθαλάμους παχύνσεως

Οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι σε όλο το νομό. σε ορεινές περιοχές και σε υψόμετρο πάνω από 700 μ. εξασφαλίζοντας έτσι στα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ την ασύγκριτη ορεινή τους γεύση. Η ετήσια παραγωγή φτάνει τα 22,000.000 κοτόπουλα περίπου.

  • Ειδικές φάρμες εκτροφής κοτόπουλων ελεύθερης βοσκής

Βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το νομό Ιωαννίνων και κυρίως σε ορεινές περιοχές. Πρόκειται για ειδικές φάρμες, οι οποίες φέρουν ανοίγματα εξασφαλίζοντας έτσι την ελεύθερη πρόσβαση των κοτόπουλων στον περιβάλλοντα χώρο. Τρέφονται μόνο με 100% πιστοποιημένες φυτικές τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι και η διατροφή τους συμπληρώνεται με τη βόσκηση. Γι' αυτό έχουν έντονο κίτρινο χρώμα και μοναδική αυθεντική γεύση.

  • Ειδικές φάρμες βιολογικής εκτροφής

Ειδικά διαμορφωμένες φάρμες ώστε να εκτρέφονται τα βιολογικά κοτόπουλα με τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής για περισσότερες από 81 ημέρες. Τρέφονται μόνο με πιστοποιημένες τροφές, που έχουν παραχθεί με βιολογικές πρώτες ύλες, ενώ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας έχουν άμεση πρόσβαση για ελεύθερη βόσκηση στον περιβάλλοντα χώρο.

PINDOS B.E.K.2

Το νέο Εργοστάσιο Έτοιμων Ψημένων και η κοινωνική δράση της ΠΙΝΔΟΣ

Το μέρος όπου λύνει τα χέρια σε κάθε σύγχρονο νοικοκυριό. Η λειτουργία της νέας γραμμής έτοιμων ψημένων προϊόντων ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2020 και η ΠΙΝΔΟΣ έχει επιστρατεύσει τις πιο σύγχρονες μεθόδους που διαθέτει η σημερινή τεχνολογία της πτηνοτροφίας. Όλη η διαδικασία παραγωγής έτοιμων ψημένων προϊόντων γίνεται από αυτοματοποιημένα μηχανήματα. Για τα νωπά έτοιμα ψημένα προϊόντα ακολουθείται μέθοδος συσκευασίας σε τροποποιημένες ατμόσφαιρες (θερμοκρασία -2 οC έως +2 οC), ενώ τα κατεψυγμένα έτοιμα ψημένα παράγονται με τη μέθοδο της υπερταχείας κατάψυξης (θερμοκρασία -18 οC). Πιστή στις αξίες της και με πλήρη επίγνωση του κοινωνικού της ρόλου, η ΠΙΝΔΟΣ συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι σε κοινωνικά θέματα. Από την 1η Ιουνίου του 2020, στηρίζει έμπρακτα το έργο του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο. Συγκεκριμένα μέρος των εσόδων από την ανανεωμένη σειρά νωπών συσκευασμένων κοτόπουλων διατίθενται για τους σκοπούς του Σωματείου ενώ παράλληλα καλύπτει τις ανάγκες σίτισης σε κοτόπουλο, στα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα.

Με τα Έτοιμα Ψημένα έχουμε όλη την παράδοση, την τεχνογνωσία και την υπέροχη γεύση στα πιάτα μας

Καλοκαίρι για την παρέα, για όλους εμάς δηλαδή εκεί έξω, δεν είναι μόνο τα μπάνια, τα ποτά και βόλτες. Δηλαδή, οκ, ωραία είναι και αυτά, αλλά στην αντροπαρέα που σέβεται τον εαυτό της, το μπάρμπεκιου είναι κάτι παραπάνω από νόμος. Είναι ιεροτελεστία. Να ετοιμάσεις την αυλή, την πυλωτή ή το μπαλκόνι. Να φωνάξεις τους κολλητούς και να τους πείσεις να κάνουν απεργία πείνας για πέντε μέρες μέχρι να βρεθείτε. Και να φάτε τα πάντα. Αυτό είναι το μπάρμπεκιου του ελληνικού καλοκαιριού, είτε βρίσκεσαι στην πόλη είτε στο χωριό.

Όμως κάποιες φορές, είναι καλύτερα αν κάποιος έχει μαγειρέψει ήδη για σένα και έχει χρησιμοποιήσει τα πιο αγνά προϊόντα. Και εδώ μπαίνει η νέα σειρά προϊόντων «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ. Χρειάζονται μόνο ζέσταμα, παράγονται με την βοήθεια των πιο σύγχρονων μεθόδων που διαθέτει η σημερινή τεχνολογία της πτηνοτροφίας  και είναι έτοιμα μόλις σε λίγα λεπτά.

Etoima psimena nopa family photo

Μιλάμε δηλαδή για καθημερινή απόλαυση, για νόστιμη επιλογή, από 100% ελληνικά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, χωρίς συντηρητικά και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Γιατί μπορεί να λέτε με την παρέα «ρε δεν νοιάζει, φέρε ό,τι θες εμείς τρώμε και πέτρες», αλλά για να μην κλαψουρίζετε μετά μπροστά στους καθρέφτες και πάνω στις ζυγαριές, καλύτερα να προνοήσετε. Άλλωστε δεν πρόκειται να δυσκολευτείτε ιδιαίτερα στην επιλογή. Τα «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ παράγονται με τη μέθοδο συσκευασίας (MAP) σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να είσαι βέβαιος για την ποιότητα που απολαμβάνεις – χώρια ότι είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της που χρησιμοποιεί συσκευασίες από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Τρώτε όμως δεν τρώτε; Γιατί όλα από εκεί ξεκινάνε και η ΠΙΝΔΟΣ όταν μαγειρεύει δεν αστειεύεται. Το κάνει τηρώντας προδιαγραφές και κρατώντας μόνο τα καλύτερα. Μιλάμε για ένα σωρό γευστικές προτάσεις για ψήσιμο με την παρέα (και όχι μόνο ψήσιμο). Ετοιμαστείτε για nuggets, cordon bleu, κοτομπουκιές ψημένες και πανέ, φιλέτο στήθος κοτόπουλο. Τα λιγουρεύεστε; Έχει κι άλλα. Χειροποίητα μπιφτέκια για όσους θέλουν μπέργκερ, φτερούγες κινέζικες και BBQ για το τσιμπολόγημα, κοπανάκια ψημένα και παναρισμένα ώστε να πλακωθείτε μεταξύ σας ποιος θα τα φάει πρώτος και -φυσικά- γύρο κοτόπουλο. Οπότε εσείς βάλτε τις μπίρες, την παρέα και το κέφι και όλα τα άλλα, θα τα βάλει η ΠΙΝΔΟΣ.

Είσαι έτοιμος για το φετινό καλοκαίρι να είναι πιο γευστικό; Η ΠΙΝΔΟΣ αποδεικνύει καθημερινά τους καρπούς της και δεν σταματά να εξελίσσεται. Ήρθε η ώρα να την γνωρίσεις και εσύ καλύτερα. Και μέσα από τα «Έτοιμα Ψημένα»!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved