Η καθιερωμένη after work «ιεροτελεστία» που μας φέρνει κοντά με την παρέα

Εκεί γύρω στα 30, λίγο πριν ή λίγο μετά, ξεκινήσαμε ως παρέα να οργανώνουμε τις συναντήσεις μας. 

Μέχρι τότε, με τους κολλητούς βρισκόμασταν κάθε μέρα, χωρίς εκ των προτέρων συνεννόηση και κάποιου είδους προγραμματισμό -εκτός κι αν «προγραμματισμός» θεωρείται το SMS «έρχομαι σε 5’» που μπορούσες να λάβεις κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας. Γύρω στα 30 όμως, που ξεκινούν οι υποχρεώσεις να πυκνώνουν, που μπαίνεις σε φάση καριέρας ή και οικογένειας, για να βρεθεί η παρέα μαζί, χρειάζεται «ραντεβού». Και για να μην χάνουμε κάθε φορά χρόνο στο πότε, το πώς, το δεν μπορώ αύριο, το να πούμε μεθαύριο και ούτω καθεξής, το ραντεβού καθιερώθηκε και έγινε «ιερό»: Κάθε Τρίτη βρισκόμαστε με τους κολλητούς. 

 

dekaraki2

 

Το περιεχόμενο του ραντεβού ποικίλει και με βάση το άραγμα σε κάποιο σπίτι της παρέας, «χτίζεται» κάθε φορά το πλάνο. Συνήθως περιέχει φαγητό με το απαραίτητο συνοδευτικό, που στην περίπτωσή μας είναι το «Δεκαράκι» και μάλιστα, το ευκολόπιοτο «Δεκαράκι Ροδίτης» που προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς με φαγητό.

Αυτό, λοιπόν, το ραντεβού με τους κολλητούς έχει γίνει πλέον καθιερωμένη after work «ιεροτελεστία»: Τις Τρίτες μαζευόμαστε μετά το γραφείο και απολαμβάνουμε τσίπουρο με μεζέδες, λέμε τα νέα μας και τα εσώψυχά μας -εκείνα που μόνο οι κολλητοί μπορούν να ακούσουν και πάντα με προτεραιότητα στον «πονεμένο της εβδομάδας», εκείνον που πληγώθηκε από τη σχέση του, εκείνον που έχει οικογενειακά θέματα, εκείνον που δεν «την παλεύει» στο γραφείο και θέλει υποστήριξη. Αρχίζουμε με αυτά και κρατάμε για το τέλος εκείνον που έχει τα ευχάριστα: Νέοι έρωτες, προαγωγές, επιτυχίες και στην υγειά μας με το «Δεκαράκι» στα ποτήρια μας. 

 

dekaraki32

 

Το τραπέζι της Τρίτης

Έχει σημασία να σταθούμε στο «τραπέζι της Τρίτης», όπως το λέμε πια και μεταξύ μας. Δεν είναι ότι μαζευόμαστε και «ό,τι τύχει» να το φάμε. Αρχικά, ξεκινάμε από το τσίπουρο που είναι το «Δεκαράκι Ροδίτης». Μεταξύ μας το λέμε πάντα «το κλασικό» και μια γουλιά του, που ξεχωρίζει για τα λεμονάτα και φρουτώδη αρώματα και την υπέροχη, αρμονική του γεύση, αρκεί για να αισθανθούμε την οικειότητα και τη ζεστασιά της παρέας.

Το τραπέζι μπορεί να στρωθεί στον όποιο διαθέσιμο χώρο του κάθε σπιτιού και συγκεκριμένα, στο σαλόνι αν η βραδιά συνδυάζεται με μπάλα στην τηλεόραση, στην κουζίνα αν θέλουμε να είμαστε δίπλα στην πηγή για τα απαραίτητα refill, στο μπαλκόνι όταν ο καιρός το επιτρέπει. Ειδικά τα ανοιξιάτικα δειλινά, που ο καιρός είναι γλυκός και οι μεζέδες σαρακοστιανοί, εκεί πριν το Πάσχα, με τον Ροδίτη στα ποτήρια και τα γέλια μας να φτάνουν σε όλη την πόλη, το τραπέζι της Τρίτης γίνεται πραγματική εμπειρία ζωής.

Το μόνο που δεν μας προβληματίζει, είναι το με τι θα συνοδεύσουμε το αγαπημένο μας τσίπουρο, καθώς είναι τόσο ευκολόπιοτο, που δεν μας περιορίζει καθόλου, αρκεί να το έχουμε δροσερό, στους 10°C. Η επιλογή, λοιπόν, ψαρικά ή κρεατικά, πέφτει πάντα στον host -που του δίνουμε το δικαίωμα, αφού δίνει τον χώρο. 

 

dekaraki90

 

Στιγμές αυθεντικές με την ποιότητα της φιλίας

Αυτές τις Τρίτες, λοιπόν, δεν τις αλλάζω με τίποτα, δεν τις χάνω και με τίποτα και το ίδιο ισχύει για όλη την παρέα. Οι αυθεντικές στιγμές με την παρέα, η ποιότητα της φιλίας μας που παραμένει αυθεντική σε κάθε φάση της ζωής μας, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο μεταπτυχιακό, στο εξωτερικό και στο φανταρικό, στο πρώτο γραφείο και στο πρώτο παιδί, αντηχεί σε κάθε τσούγκρισμα των ποτηριών μας και σε κάθε «στην υγειά μας» που ακούγεται από τα στόματά μας. 

Αυτήν την αυθεντικότητα, άλλωστε, επιλέγουμε και για τα ποτήρια μας, μιας και η σφραγίδα Δεκαράκι ταυτίζεται με την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων: Το εκρηκτικό Μοσχάτο, την αρχοντική Μαλαγουζιά και τον αρμονικό Ροδίτη, που εμείς διαλέγουμε για το καθιερωμένο ραντεβού της παρέας. Ένα μονοποικιλιακό τσίπουρο «Δεκαράκι» και συγκεκριμένα μόνο από Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου, που αποτελεί την καλύτερη έκφραση του Ροδίτη για να συνοδεύει τις πιο αυθεντικές στιγμές μας, εκείνες με την παρέα.

 

dekaraki54

 

Τώρα, με το Πάσχα ενόψει, οι Τρίτες μας έχουν αποκτήσει θεματική: Ο φετινός εορτασμός πρέπει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έτσι, μετά το Πάσχα στα μπαλκόνια -δύο χρόνια τώρα- ήρθε η ώρα να απολαύσουμε «κανονικά» τη γιορτή. Από τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ, λοιπόν, μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα γιορτάζουμε, θα τρώμε και θα ευχόμαστε σε όλους με την «αλεπού» στα ποτήρια τα δικά μας και των δικών μας. Στην αρχή με νηστήσιμα και την ημέρα του Πάσχα με όσα επιτάσσει η παράδοση, θα ευχαριστηθούμε, θα γιορτάσουμε αυθεντικά και ποιοτικά, ακριβώς όπως το τσίπουρο «Δεκαράκι Ροδίτης» στα ποτήρια όλης της παρέας!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved