Η Heineken μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο του Metaverse

Η Heineken Silver είναι η virtual μπίρα που αντικαθιστά τον λυκίσκο με pixels και ζυθοποιείται σε συνθήκες virtual reality.

Η διαδικασία μέσα από την οποία υλικά όπως το κριθάρι, ο λυκίσκος και η μαγιά μετατρέπονται σε χρυσαφένια και απολαυστική μπίρα είναι πάντα κάτι που θα έχει μέσα της κάτι το μαγικό. Κανείς μας δεν έχει κάθε μέρα την ευκαιρία να δει από κοντά τη διαδικασία της ζυθοποίησης, ένα μυστικό που συνεχίζει να τροφοδοτεί την αίσθηση της μαγικής διαδικασίας. Όλα αυτά όμως στον πραγματικο κόσμο, γιατί στον κόσμο του Metaverse τίποτα δεν μένει κρυφό. 

Αυτόν τον κόσμο διάλεξε η Heineken για να παρουσιάσει τη νέα της virtual Heineken Silver, μια μπίρα που παρασκευάζεται σε Α-Pixels, με Binary Coded Hops, από NPC αυτοματοποιημένους αγρότες. Την όλη διαδικασία είχαμε την ευκαιρία να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια, καλεσμένοι της Heineken σε ένα event που πραγματικά δεν είχαμε ξαναδεί, ή για την ακρίβεια δεν είχαμε ξαναζήσει. 

Βρεθήκαμε στην πλατφόρμα του Decentraland καλεσμένοι της Heineken στο Metaverse, ανακαλύψαμε έναν καινούργιο εικονικό κόσμο, περιηγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Heineken είδαμε βήμα-βήμα την ζυθοποίηση της Heineken Silver και ταυτόχρονα εκμεταλλευτήκαμε τις δυνατότητες διάδρασης που μας δίνει αυτή η νέα πραγματικότητα που ίσως και να μην είναι και τόσο εικονική τελικά. 

Όμως πώς ακριβώς μπορείς να βιώσεις τη δροσιά που προσφέρει μια μπίρα σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας; Γιατί όσο ρεαλιστικό και αν είναι ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας, είμαστε σίγουροι πως δεν είναι ακόμα τόσο εξελιγμένο ώστε να μας δώσει έστω μια ιδέα της απόλαυσης μιας παγωμένης Heineken. Αυτό ακριβώς πιστεύει και ο Bram Westenbrink, Global Head του Heineken Brand ο οποίος μας ξενάγησε εικονικά στο ζυθοποιείο του στο Decentraland.

 

 

Ο κόσμος του Metaverse είναι σχετικά άγνωστος στους περισσότερους από εμάς. Τον μαθαίνουμε από τους τίτλους των ειδήσεων και από τις υποσχέσεις ότι αυτό θα είναι το Next Big Thing, από τα social media μέχρι τον τρόπου που τρώμε, πίνουμε και διασκεδάζουμε. Το πόσο νέα εμπειρία είναι αυτή το καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην πλατφόρμα, οι καλεσμένοι, μεταξύ αυτών κι εμείς κινούμασταν αμήχανα, ανακαλύπταμε στον χώρο σε ένα μοτίβο τυχαιότητας, σαν παιδιά σε ένα κατάστημα παιχνιδιών. 

Δεν αργήσαμε όμως να νιώσουμε οικεία στον χώρο. Οι εγκαταστάσεις στις οποίες παράγεται η Heineken SIlver είναι φουτουριστικές, δείχνοντας το μέλλον που έρχεται, και συνάμα οικείες σαν την παγωμένη Heineken που ξέρουμε και απολαμβάνουμε. Εκεί δεν αργήσαμε να μάθουμε και το μυστικό της γεύσης της Heineken Silver, το οποίο πραγματικά, δεν υπάρχει. 

Μέσα από τη virtual μπίρα της η Heineken αυτοσαρκάζεται. Ως μια εταιρεία που είναι πάντα στην αιχμής της τεχνολογίας και της εξέλιξης, δεν θα μπορούσε να λείπει από το Metaverse, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα καταφέρει ποτέ να πλησιάσει έστω την εμπειρία της απόλαυσης μιας μπίρας στον πραγματικό κόσμο. 

Αν θέλετε κι εσείς να μπείτε στον εικονικό ζυθοποιείο της Heineken και να ζήσετε τη διαδικασία παραγωγής της Heineken Silver, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το link που θα σας μεταφέρει στο Metaverse. Μέχρι τότε βάλτε μια Heineken να παγώνει για την επιστροφή σας στον πραγματικό κόσμο.  

   

 

  

 

  

      



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved