Έξι κορυφαία μεξικάνικα ποτά που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Το Μεξικό δεν βγάζει μόνο τεκίλα και μεσκάλ.

Μπορεί το Μεξικό να έχει γίνει διάσημο για την τεκίλα και το μεσκάλ του, όμως αν κάποιος κάνει μία ενδελεχή έρευνα στην αγορά ποτού του Μεξικού θα διαπιστώσει πως σε αυτή την παράξενη χώρα φτιάχνεται κάθε χρόνο η τριπλάσια ποσότητα ρούμι, απ’ ότι παράγει η Καραϊβική.

Ακούγεται παράξενο κι αυτό; Κι όμως είναι η αλήθεια. Το Μεξικό είναι ο παράδεισος εκείνου που θέλει να βρει τα πιο σπάνια και διαλεχτά ρούμι στον κόσμο.

Εμείς μπήκαμε για τα καλά μέσα στο παιχνίδι ρούμι από το Μεξικό και διαλέξαμε κάποια από τα πιο obscure μπουκάλια που μπορείς να βρεις. Αν είσαι λοιπόν λάτρης του Μεξικού και σου αρέσει να τα τσούζεις που και που με ένα πολύ καλό ρούμι, τότε αυτό το άρθρο θα σε αποζημιώσει σίγουρα.

Σαν πρώτο παράδειγμα θα πάρουμε το Uruapan Charanda. Τι είναι αυτό;

 

 
 

Είναι ένα ρούμι από την πολιτεία Michoacán, στο Μεξικό. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν ζαχαροκάλαμο από την κεντρική κοιλάδα της περιοχής, το οποίο καλλιεργείται σε μοναδικό, πλούσιο σε σίδηρο έδαφος για να το φτιάξουν.

Αν ήταν μουσική, το Charanda Urupuan θα είχε πράσινες τροπικές νότες αλλά και λίγη φανκ ή μια όμορφη «βρωμιά».

 

 
 

Είναι από φρέσκο ​​ζαχαροκάλαμο που έχει υποστεί ζύμωση για 10-11 ημέρες, στη συνέχεια αποστάζεται σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια αναμειγνύεται με μελάσα αποσταγμένη σε στήλη, έτσι ώστε η μελάσα να πήξει.

Ένα πραγματικό πρόβλημα είναι ότι το Charanda είναι κατά κάποιο τρόπο υπό εξαφάνιση. Το Michoacán είναι εκεί όπου καλλιεργούν αβοκάντο και τα καρτέλ έχουν πάρει τον έλεγχο της περιοχής και έχουν αναγκάσει άλλες γεωργίες. Το ζαχαροκάλαμο για τον βρίσκεται κυριολεκτικά υπό εξαφάνιση.

Έτσι όπου βρεις αυτό το σπάνιο ποτό δοκίμασε το γιατί αξίζει.

Δες εδώ κάποια από τα πιο σπάνια και καλά ποτά του Μεξικού που δεν είναι τεκίλα ή μεσκάλ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved