Penicillin: Το cocktail που μας γιατρεύει μετά από μια δύσκολη μέρα

Μπορεί να μην έχει πραγματικές θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά σίγουρα θα κάνει λίγο πιο όμορφο το απόγευμα μετά τη δουλειά.

Ο ρόλος των αλκοολούχων ποτών στην ιατρική είναι μια πανάρχαια ιστορία. Έχοντας σαν βάση τις ούτως ή άλλως γνωστές αντισηπτικές ιδιότητες του αλκοόλ, τα εκχυλίσματα βοτάνων και άλλα συστατικά που υπάρχουν σε μια σειρά από λικέρ, συν την προσθήκη μελιού ή χυμών φρούτων έχουμε αμέτρητα τέτοια παραδείγματα. 

Τα ιατρικά οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι στις περισσότερες φορές τουλάχιστον αμφίβολα, όμως τουλάχιστον έχουν πολύ ωραία γεύση και φυσικά σίγουρα μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα και μάλλον αυτό δεν οφείλεται στα φυσικά συστατικά τους.

 

 

Το Penicillin τιμά αυτή την παράδοση των ποτών και cocktail μιας και δεν συγκαταλέγεται σε αυτά. Είναι πολύ πρόσφατη δημιουργία, του Αυστραλού bartender Sam Ross, ο οποίος το έφτιαξε για πρώτη φορά το 2005 στη Νέα Υόρκη. Φυσικά δεν περιέχει πενικιλλίνη στα συστατικά του, όμως περιέχει αρκετά από αυτά που χρησιμοποιούνται στο κλασικό ζεστό ρόφημα που προτείνεται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυώματος. 

 

 

Ωστόσο το Penicillin δεν είναι ένα ποτό μόνο για το κρύο και τον χειμώνα. Είναι ένα δροσερό και φρουτώδες ποτό και σε συνδυασμό με το ουίσκι που έχει σαν βασικό αλκοολούχο ποτό, πρόκειται για ένα ποτό 4 εποχών και για κάθε ώρα της ημέρας. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν υπάρχουν όλα τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής του. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved