Πώς θα φτιάξεις BBQ χοιρινά παϊδάκια στον φούρνο

Επειδή δεν έχουμε όλοι τον χρόνο και την όρεξη να ανάβουμε κάρβουνα όποτε θέλουμε για ένα τρυφερό και ζουμερό παϊδάκι.

Τα χοιρινά παϊδάκια δυστυχώς δεν απολαμβάνουν το στάτους και την αποδοχή των αρνίσιων συναδέλφων τους. Και αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες γαστρονομικές αδικίες, μαζί τους Ολλανδούς που προσπαθούν να πάρουν τη φέτα. Το χοιρινό παϊδάκι δεν είναι ο τυπικός μεζές σαν τα άλλα που απλά θα τραγανίζεις και τα γλείφεις για τη γεύση, είναι ένα κανονικό και χορταστικό πιάτο και στην  BBQ  εκδοχή τους είναι ταυτόχρονα γλυκά, αλμυρά και τρυφερά, αυτό που πάντα έχεις ανάγκη να φας το βράδυ μετά από μια δύσκολη μέρα. 

Το άλλο μεγάλο κρίμα είναι ότι το ΒΒQ δεν είναι εύκολη υπόθεση, ακόμα κι αν έχεις χώρο έξω ή στο μπαλκόνι, ακόμα κι αν ο καιρός το επιτρέπει, είναι σχεδόν απίθανο να μπεις στη διαδικασία στο τέλος μιας δύσκολης καθημερινής. Ευτυχώς όμως υπάρχει τρόπος για τέλεια παϊδάκια ακόμα και στον πιο ταπεινό φούρνο, πάμε να δούμε πώς.

 

 

Αν τα χοιρινά σου παϊδάκια είναι συσκευασμένα, τότε πρέπει να τα πλύνεις πρώτα από τα υγρά της συσκευασίας με άφθονο κρύο νερό και μετά να τα στεγνώσεις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαίρεσε τυχόν γυαλιστερές μεμβράνες από το κρέας οι οποίες όταν ψηθούν δεν μασιούνται με τίποτα. Οι μεμβράνες αυτές βγαίνουν εύκολα ακόμα και με το χέρι, αλλά ακόμα κι αν είναι επίμονες, ένα μαχαίρι θα κάνει εύκολα τη δουλειά. Αν τα πάρεις από χασάπη  μπορείς να του ζητήσεις να κάνει την αγγαρεία για σένα για ακόμα πιο εύκολο δείπνο.

Πάμε τώρα στην σοβαρή προετοιμασία των ribs. Τα  παϊδάκια σου έχουν ανάγκη από ένα καλό μασάζ. Με άφθονο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κάνε ελαφρύ μασάζ στο στεγνό κρέας και άφησέ τα να ξεουραστούν για ένα τέταρτο με μισή ώρα. Αυτή η διαδικασία θα τα κάνει ακόμα πιο γλυκά.

 

 

Για να είσαι σίγουρος ότι εκτός από γλυκά θα είναι και τρυφερά βεβαιώσου ότι δεν είναι κομμένα σε πολύ χοντρά κομμάτια. Για να τα κάνεις πιο γρήγορα στον φούρνο υπολόγισε ότι πρέπει να είναι λίγο πιο λεπτοκαμωμένα σε σχέση με αυτά που θα προόοριζες σε ένα χρονοβόρο BBQ. Χοιρινά παϊδάκια δεν γίνονται χωρίς BBQ sauce. Μην τη τσιγκουνευτείς καθόλου και κάντα ένα ωραίο μπανάκι μέσα σε αυτή και απίθωσέ τα στο ταψί. 

Προθέρμανε τον φούρνο στους 150° και σκέπασε στοργικά τα παϊδάκια με ένα αλουμινόχαρτο, έτσι θα κρατήσεις τους περισσότερους χυμούς του κρέατος για ένα ζουμερό και τρυφερό αποτέλεσμα. Για τις επόμενες ώρες δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απολύτως και σε αντίθεση με την ψησταριά από πάνω τους 24/7 ο φούρνος και το αλουμινόχαρτο θα κάνουν όλη τη δουλειά για σένα. Το μόνο που πρέπει να θυμηθείς είναι να βάλεις τα παϊδάκια στο ταψί με το κόκαλο προς τα κάτω ώστε να μπορεί να περνάει ο αέρας γύρω του. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved