pixels Μάθε να ψήνεις τα λουκάνικα σαν βασιλιάς

Ένας πρώην σεφ της βασιλικής οικογένειας εξηγεί όλα τα λάθη που κάνουμε στον πιο απλό ανδρικό μεζέ.

Μπορεί μια παλιά γερμανική παροιμία να λέει ότι κανείς δεν θέλει να μάθει πώς φτιάχνονται τα λουκάνικα, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που λένε ότι δεν τους αρέσουν. Τα λουκάνικα είναι ένας πραγματικός μπαλαντέρ του τραπεζιού που κοντράρει στα ίσα ακόμα και τις τηγανιτές πατάτες. 

Σε οποιαδήποτε εκδοχή τους, από την πιο εξευρωπαϊσμένη, μέχρι την πιο παραδοσιακή, τα λουκάνικα είναι πάντα εκεί για να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Από ένα χορταστικό πρωινό με αυγά, μέχρι ένα μοναχικό εργένικο δείπνο κι από τη σέντρα του τραπεζιού σε μια ταβέρνα μέχρι ένα «βρώμικο» τις πολύ πρωινές ώρες, το λουκάνικο είναι πράγματι για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. 

 

 

Αυτό το πανάρχαιο έδεσμα που βασίζεται στο δίπτυχο εντέρου και κιμά είναι φαινομενικά απλό στην παρασκευή του, όμως σύμφωνα με τον πρωην σεφ της Βασίλισσας Ελισάβετ πολλοί από εμάς κακοποιούμε τα λουκάνικα από συνήθειες που μας έχουν μεταλαμπαδεύσει παλιότερες γενιές. Ο Jeff Baker με αστέρι Michelin στο πέτο μίλησε στην Daily Star και έδωσε πεντε πολύ απλές συμβουλές για να απολαύσουμε στο 100% αυτόν εκλεκτό μεζέ.

Ο μεγαλύτερος μύθος που καταρρίπτεται είναι αυτός του τρυπήματος, ειδικά στα λουκάνικα καλής ποιότητας με φυσικό έντερο και υψηλή περιεκτικότητα σε κρέας, το τρύπημα είναι ολέθριο σφάλμα. Αυτό προκαλεί απώλεια υγρών από το λουκάνικο κάτι που έχει σαν άμεση συνέπεια σε ένα σκληρό και άνοστο αποτέλεσμα.

 

 

Ένα άλλο λάθος που ευτυχώς βλέπουμε όλο και λιγότερο είναι το τηγάνισμα των λουκάνικων. Δεν λέμε το πέρασμα από τηγάνι για ψηθούν, αλλά το τηγάνισμα σε άφθονο λάδι. Είναι κάτι που, εκτός από ανθυγιεινά, κάνει πολύ σφιχτό το εξωτερικό τους και φυσικά τα στεγνώνει στο εσωτερικό. Επίσης μας λέει να αποφύγουμε το ψήσιμο στον φούρνο γιατί τους αφαιρεί γεύση.

Τώρα στα tips για το τέλειο λουκάνικο, ο βασιλικός σεφ δίνει πέντε πολύ απλές συμβουλές που θα δεις στην gallery που ακολουθεί. Και μην ξεχνάς πως αν η Ελισάβετ έφτασε σε αυτή την ηλικία τρώγοντας αυτά τα λουκάνικα, τότε είναι καλά και για σένα.

  

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved