Έτσι θα φτιάξεις το Big Mac στο σπίτι σου

Ναι, ακόμα και τη συνταγή για την πιο μυστική sauce στην ιστορία των sauce σου έχουμε.

Αν μας έκανε ένα καλό το ότι κάτσαμε τόσο πολύ σπίτι την εποχή της πανδημίας, αυτό ήταν ότι περιορίσαμε δραματικά το κακό φαγητό από έξω. Ακόμα και οι εντελώς άμπαλοι με την κουζίνα που νομίζουν ότι το γουδοχέρι είναι sex toy, έκαναν τα πρώτα τους δειλά βήματα στον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας, ακόμα κι αν ξεκίνησαν με τοστ ζαμπόν-τυρί και συνέχισαν με την καινοτομία του διπλού τυριού. 

Καλή η μαγειρική στο σπίτι, με τα κέρδη στην υγεία και την τσέπη να μην θέλουμε να τα χάσουμε, αλλά η επιθυμία για κάτι πιο λιπαρό και «βρώμικο» δεν παύει να σιγοκαίει στην καρδούλα μας. Ε, οι δύο αυτοί κόσμοι πλέον είναι πολύ εύκολο να συναντηθούν σε ένα σπιτικό και, όσο γίνεται πιο υγιεινό Big Mac. Οξύμωρο; Όχι και τόσο όπως θα δούμε στη συνέχεια.

 

 

Ξεκινώντας από τα βασικά και τα θεμέλια, το μπιφτέκι είναι το πιο απλό από τα στάδια. Για δύο σπιτικά Big Mac θα χρεαστείς 400 γρ μοσχαρίσιο κιμά, δηλαδή κάθε μπιφτέκι είναι περίπου 100 γρ. Εκτός από αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο σε καρύκευμα. Αφού χωρίσεις σε 4 μπαλάκια τον κιμά, πλάσε τα μπιφτέκια στο στυλ των McDonalds. Δηλαδή όσο πιο πεπλαστισμένα γίνεται μέχρι να φτάσουν σε διάμετρο τα 15 εκ. Στη συνέχεια στίβαξέ τα με λαδόκολλα αναμεσά τους και ετοιμάσου για το ψήσιμο.

Ζέστανε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήσε τα μπιφτέκια 1 με 2 λεπτά ανα πλευρά και αυτό ήταν όλο, είσαι έτοιμος να στήσεις το Big Mac σου. Προτίμησε ένα αρκετά αφράτο και «ψωμένιο» ψωμάκι έτσι ώστε να μπορέσεις να το «σφάξεις» εγκάρσια σε τρία κομμάτια για να πετύχεις το τρίπατο εφέ του Big Mac. Στο ίδιο τηγάνι φρυγάνισε ελάχιστα τα κομμάτια του ψωμιού και πάμε επιτέλους στο στήσιμο.

 

 

Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, άλειψε μια σεβαστή ποσότητα της μυστικής Big Mac sauce, στη συνέχεια βάλε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαρούλι μια φέτα τυριού, το μπιφτέκι και μερικές πίκλες σε ροδέλες, όλα με αυτή τη σειρά. Επανέλαβε το ίδιο μόλις βάλεις το μεσαίο ψωμάκι και μην ξεχάσεις να αλέιψεις ακόμα λίγη Big Mac Sauce στο πάνω ψωμάκι πριν κλείσεις το burger. 

Και τώρα ήρθε η ώρα για την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού, στις φωτογραφίες στη συνέχεια θα δεις τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής της Big Mac sauce.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved