Οι Αυστραλοί είναι ο πιο μεθυσμένος λαός του κόσμου

Λίγο ο καλός καιρός, λίγο τα βρετανικά γονίδια, δεν θέλει και πολύ για να πιεις ένα ποτήρι παραπάνω.

Μπορεί η Αυστραλία να είναι γνωστή κυρίως για το ότι βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου και ότι η πανίδα της είναι πιο επικίνδυνη για τον άνθρωπο, όμως είναι πολλά περισσότερα από καρχαρίες και δηλητηριώδη φίδια. Το μεσογειακό της κλίμα, σε συνδυασμό με την άφθονη παρουσία ομογενών, αποτελεί την ιδανική συνθήκη για ένα ποτό παραπάνω, ή και δυο-τρία.

 

 

Συμφωνα με την Global Drug Survey, οι Αυστραλοί τα τσούζουν περισσότερο από κάθε άλλο λαό του κόσμου. Στην έρευνα συμμετείχαν 32.000 άνθρωποι από 22 διαφορετικές χώρες και η πρωτιά της Αυστραλία ήταν αδιαμφισβήτητη. Οι Αυστραλοί επιστρέφουν μεθυσμένοι σπίτι, κάποιοι θα κοιμούνται σε κάποιο παγκάκι μέχρι να ξενερώσουν, 27 φορές τον χρόνο κατά μέσο όρο. Αν σας φαίνονται λίγες οι φορές επειδή σαν φοιτητές μεθούσατε 27 φορές τον μήνα, μην ξεχνάτε πως είναι ο εθνικός μέσος όρος. 

 

 

Το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν δύο σκανδιναβικές χώρες, η Δανία και η Σουηδία με εθνικό μέσο όρο τα 23,8 μεθύσια σε ετήσια βάση. Γενικά οι σκανδιναβικές και οι αγγλοσαξονικές χώρες καταλαμβάνουν όλες τις πρώτες θέσεις, κάτι που μαρτυρά μάλλον μια εθνική κλίση προς το αλκοόλ. Μάλιστα οι πρωταθλητές Αυστραλοί πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον σε δύο διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας. 

 

 

Σαν μέτρο σύγκρισης να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά συμπεράσματα της έρευνας, ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 15 μεθύσια τον χρόνο, δηλαδή οι Αυστραλοί σημειώνουν σχεδόν double score. 

Μια τέτοια πρωτιά δεν θα μπορούσε να μην έχει και το αντίστοιχο τίμημα. Στην ίδια έρευνα 1 Αυστραλός στους 4 υποστήριξε ότι έκανε ή είπε πράγματα για τα οποία μετάνιωσε στη συνέχεια. Και πάλι βρίσκονται πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 1 στους 5. Αυτή η πρωτιά ανάγκασε το υπουργείο υγείας της Αυστραλίας να εκδώσει μια ανακοίνωση με οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ. 

 

 

Σύμφωνα με την οδηγία το ασφαλές όριο κατανάλωσης είναι 10 ποτά την εβδομάδα, ενώ σε μία μέρα κανείς δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 ποτά. Ένα όριο αρκετά γενναιόδωρο κατά τη γνώμη μας. Μάλλον οι αρχές το πάνε σιγά-σιγά για να μην τους τρομάξουν. 1 SHARES