Έρευνα υποστηρίζει ότι κάποιοι άντρες τρώνε κόκκινο κρέας για να φαίνονται πιο αρρενωποί

Άσε κάτω την προβατίνα αν δεν σου αρέσει να τη φάμε εμείς, δεν σε κάνει άντρα το φαγητό.

Η έρευνα διεξήχθη στον Καναδά και στα συμπεράσματά της περιλαμβάνεται η εκτίμηση που θέλει τους άντρες να νιώθουν κάποιου είδους ανασφάλεια για την αρρενωπότητά τους, να τρώνε περισσότερο κόκκινο κρέας γιατί πιστεύουν πως αυτό χρειάζεται η εικόνα τους. 

300 άντρες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά απάντησαν στις ερωτήσεις της ερευνητικής ομάδας από το πανεπιστήμιο του Lethbridge στην Alberta, κυρίως γύρω από πράγματα και συμπεριφορές που σχετίζονται με την αρρενωπότητα και το άγχος. Στις απαντήσεις υπήρξαν αρκετές του στυλ «Θα ήθελα να βρίσκω πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα που βρίσκουν ενδιαφέρονται οι άλλοι άντρες» ή «Φοβάμαι ότι οι γυναίκες δεν με βρίσκουν αρκετά ελκυστικό επειδή δεν είμαι αρκετά macho»

 

 

Στην ίδια έρευνα έγινε και μια κατηγοριοποίηση των φαγητών ανάμεσα σε «αντρικά» και «γυναικεία» και ο απόλυτος διαχωρισμός μεταξύ των φαγητών οδήγησε σε μια μίνι παράλληλη έρευνα αποκλειστικά για το φαγητό. Σε 200 άντρες δόθηκε ένα επιπλέον ερωτηματολόγιο στο οποίο έπρεπε να βαθμολογήσουν η ίδιοι την αρρενωπότητά τους. Στη συνέχεια τους δόθηκε η ευκαιρία να διαλέξουν το γεύμα τους.

Οι επιλογές τους ήταν οι εξης: Ένα σάντουιτς με κεφτέδες, ένα σάντουιτς με μπέικον, μια σαλάτα με κοτόπουλο και μία σαλάτα με τόφου. Οι άντρες που απάντησαν ότι νιώθουν ισχυρή την εικόνα της αρρενωπότητάς τους διάλεξαν το κοτόπουλο και το τόφου, σε αντίθεση με όσους ένιωθαν ανήσυχοι για αυτή που διάλεξαν το κόκκινο κρέας. 

 

 

Στα συμπεράσματα της έρευνας συμπεριλαμβάνεται η σύνδεση μεταξύ του άγχους για την εικόνα του άντρα με πολύ συγκεκριμένες κινήσεις που θεωρούνται παραδοσιακά αντρικές μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με τον κυνήγι, τα όπλα και την εικόνα του ισχυρού άντρα κι ένα burger ή μια μπριζόλα είναι το σύγχρονο απόσταγμα αυτού του μοντέλου. 

 

 

Το δίδαγμα της μελέτης δεν λέει ότι δεν πρέπει να τρώμε κόκκινο κρέας, τα γούστα και οι διατροφικές ανάγκες του καθενός είναι εντελώς διαφορετικά. Αυτό που μας λέει η έρευνα είναι ότι δεν χρειάζεται να τρώμε συγκεκριμένα πράγματα για να κρύψουμε τις ανασφάλειες μας. Το τι τρώμε δεν μας κάνει λιγότερο ή περισσότερο άντρες, αν και για την προβατίνα στα κάρβουνα ίσως κρατήσουμε μια μικρή αμφιβολία...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved