Θέλεις να φροντίζεις το σώμα και τη διατροφή σου; Άρχισε να επιλέγεις με πιο σοφό τρόπο τα snack σου

62 SHARES

Το να φροντίζεις το σώμα και τη διατροφή σου, όταν όλη μέρα βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Με το φθινόπωρο να αποτελεί όμως, την ιδανική εποχή για νέους στόχους και νέα ξεκινήματα, έχεις κάθε λόγο να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι θα κάνεις την αρχή για να αναδείξεις την πιο fit εκδοχή σου και να αρχίσεις να ακολουθείς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Για να τα καταφέρεις, βέβαια, θα χρειαστεί να αναλογιστείς τι κάνεις ή δεν κάνεις όλα αυτά τα χρόνια, που σε κρατά μακριά από τον στόχο σου. Και πιθανότατα, αν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις πως τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τη διατροφή σου. Αν οι διανομείς πολλών fast food εστιατορίων της περιοχής σου σε γνωρίζουν με το μικρό σου όνομα, αν σε κάθε διάλειμμα στο γραφείο κατευθύνεσαι στον αυτόματο πωλητή της εταιρείας για ένα οποιοδήποτε snack, αν φεύγεις από το σπίτι χωρίς να φας πρωινό και γενικά, αν πριν ή μετά την προπόνηση συνηθίζεις να καταφεύγεις σε πρόχειρες λύσεις, ετοιμάζοντας γρήγορα γεύματα με ό,τι βρεις στο ψυγείο σου, ήρθε η ώρα να κάνεις λίγο πιο σοφές διατροφικές επιλογές.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα αποκτήσεις το σώμα που θέλεις και κυρίως, πώς θα έχεις κάθε μέρα την ενέργεια να φέρνεις εις πέρας τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμά σου, όπως την καθημερινή προπόνηση μετά το γραφείο, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα απαραίτητα wise food tips.

#1 Προσπάθησε να περιορίσεις τη ζάχαρη με σοφό τρόπο

Σε ποιον δεν αρέσουν τα γλυκά; Η γεύση τους και μόνο δίνει ένα boost στη διάθεσή σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικότερα όταν είναι απαιτητική. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως δεν χρειάζεται να περιέχουν όλα τα γλυκά σου snack ζάχαρη για να σου προσφέρουν την απόλαυση που θέλεις. Kαι αυτό που ενδεχομένως δεν γνώριζες, είναι πως η ζάχαρη όχι μόνο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα σου, λόγω των θερμίδων που περιέχει, αλλά και να αυξήσει το αίσθημα της πείνας που νιώθεις και να σε κάνει να φας περισσότερο από όσο χρειάζεται!

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν φυσικά γλυκαντικά, που μπορούν να αντικαταστήσουν την ανάγκη σου για κάτι γλυκό και να πάρουν τη θέση της ζάχαρης στα snack σου, κάνοντάς τα ακόμη πιο healthy, όπως το μέλι. Για την ακρίβεια, εκτός από γευστικό και γλυκό, το μέλι είναι αντιοξειδωτικό και απαλλαγμένο από λίπος και χοληστερόλη, ενώ είναι και πλούσιο σε βιταμίνη Β6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ και αμινοξέα.

TIP: Αν δεν το γνώριζες, η ζάχαρη αυξάνει το αίσθημα της πείνας και σε κάνει να τρως περισσότερο από όσο χρειάζεσαι!

Προσπάθησε, λοιπόν, να προτιμάς στο εξής snack που δεν περιέχουν ζάχαρη, τις ώρες που είσαι στο γραφείο και πεινάς ή μετά την προπόνηση, όπως μία υγιεινή μπάρα με ξηρούς καρπούς και μέλι. Σε κάθε περίπτωση, αντικαθιστώντας σταδιακά τη ζάχαρη από τα ροφήματα που απολαμβάνεις καθημερινά, όπως τον καφέ ή το τσάι σου, θα διαπιστώσεις ότι θα σου λείπει όλο και λιγότερο και έπειτα από ένα διάστημα, δεν θα την έχεις ανάγκη.

#2 Προτίμησε τη μαύρη σοκολάτα από τη γάλακτος

Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αν θέλεις να φροντίζεις το σώμα και τη διατροφή σου, η μαύρη σοκολάτα είναι μία καλύτερη και πιο σοφή επιλογή για τις στιγμές που έχεις ανάγκη από λίγη τόνωση και από κάτι γλυκό. Όταν μάλιστα τη συνδυάζεις με τρόφιμα που είναι γνωστά για τα πολύτιμα και θρεπτικά συστατικά τους, όπως οι ξηροί καρποί, τόσο το καλύτερο, τόσο για τις ώρες που είσαι στο γραφείο, όσο και πριν ή μετά την προπόνηση, που χρειάζεται να αναπληρώσεις την ενέργεια που έχασες. Γιατί; Σύμφωνα με έρευνες η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, ενισχύει τη μνήμη και μεταξύ άλλων, φέρεται να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, καθώς λίγη μαύρη σοκολάτα πριν ή μετά από ένα γεύμα, στέλνει στον εγκέφαλο σήμα κορεσμού.

ΤΙP: Χρειάζεσαι τόνωση και έχεις ανάγκη από κάτι γλυκό μετά την προπόνηση; Προτίμησε ένα σνακ με μαύρη σοκολάτα!

Και αν όλα τα παραπάνω δεν σε έπεισαν να βάλεις στη διατροφή σου τη μαύρη σοκολάτα, τότε να ξέρεις πως έρευνες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, μπορεί να συμβάλλει ακόμη και στη βελτίωση των αθλητικών σου επιδόσεων. Τι περιμένεις, λοιπόν, για να προσθέσεις στη διατροφή σου τη Soft Nut Bar με Μαύρη Σοκολάτα και Βύσσινο, δηλαδή την τραγανή, θρεπτική μπάρα από μέλι, ξηρούς καρπούς και δημητριακά από αλεύρι ρυζιού, η οποία έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, όμως είναι υψηλής θρεπτικής αξίας; Να είσαι σίγουρος πως μία δοκιμή θα σε πείσει ότι είναι η πιο σοφή επιλογή, για να επιβραβεύεις τον εαυτό σου, έπειτα από μία κάθιδρη προπόνηση.


#3 Γνώρισε τα πολλαπλά οφέλη των φυτικών ινών

Αν μπορούσες να πραγματοποιήσεις μία ευχή σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου, πιθανότατα αυτή θα ήταν το να χορταίνεις το στομάχι σου, καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα φαγητού. Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί η ευχή σου δεν χρειάζεσαι κάποιο μαγικό λυχνάρι, αλλά την προσθήκη περισσότερων φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης, ξηρών καρπών και οσπρίων στη διατροφή σου. Βλέπεις, τα συγκεκριμένα είδη τροφών είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και συνεπώς, αποτελούν πολύτιμους «συμμάχους» σου στην προσπάθειά σου να διατηρείς ένα υγιές σωματικό βάρος. Διότι καταναλώνοντας περισσότερες φυτικές ίνες ως snack ανάμεσα στα κυρίως γεύματα, θα αισθάνεσαι χορτάτος για περισσότερες ώρες, έχοντας καταναλώσει μικρότερη ποσότητα φαγητού και κάπως έτσι, η επιθυμία σου για μία ακόμη μερίδα θα μειώνεται.

TIP: Η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και καλύτερο έλεγχο της όρεξης και του σωματικού βάρους!

Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα βρίσκεσαι στο γραφείο και θα σε κυριεύσει μία έντονη λιγούρα, σκέψου διπλά πώς θα κινηθείς και έπειτα, κάνε την πιο σοφή επιλογή, διαλέγοντας ένα γευστικό snack που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, όπως το High Protein Nut bar Ψημένοι Ξηροί Καρποί. Πρόκειται για έναν μοναδικό, γευστικό συνδυασμό από ψημένους ξηρούς καρπούς και εκχύλισμα της ρίζας κιχωρίου, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, λακτόζη, γαλακτοκομικά παράγωγα, φοινικέλαιο και λακτόζη, όμως είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, ώστε να σου παρέχει την επιπλέον δόση ενέργειας που χρειάζεσαι κάθε στιγμή της ημέρας και να σε κρατά χορτάτο μέχρι το επόμενο γεύμα.


#4 Μην ξεχνάς τις πρωτεΐνες, δηλαδή τον απόλυτο «σύμμαχό» σου

Σίγουρα δεν περίμενες αυτό το κείμενο για να μάθεις πόσο σημαντικές είναι οι πρωτεΐνες για την καλή λειτουργία του οργανισμού σου. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πόσο σίγουρος είσαι ότι γνωρίζεις ποια ακριβώς είναι τα οφέλη τους στον οργανισμό σου; Ομολογουμένως, οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, ελπίζοντας ότι σύντομα θα αποκτήσουμε τη fit γραμμή που επιθυμούμε. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μας, λειτουργώντας ως ένα φυσικό χαλαρωτικό.

TIP: Η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών σε συνδυασμό με την άσκηση, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά σου κιλά

Επιπλέον, οι πρωτεΐνες μπορούν να συμβάλλουν και στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σου, καθώς αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού που αισθάνεσαι έπειτα από την κατανάλωσή τους, ενώ παρακινούν τον οργανισμό σου να «κάψει» περισσότερο σωματικό λίπος. Σε κάθε περίπτωση, μην «πέφτεις» στην παγίδα να περιορίζεσαι αυστηρά στην κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών, καθώς υπάρχουν και πολλές τροφές πλούσιες σε ευεργετικές, φυτικές πρωτεΐνες, όπως τα αγαπημένα σου φιστίκια!


Αν θέλεις, λοιπόν, να οδηγείσαι κάθε μέρα ένα βήμα πιο κοντά στην πιο fit εκδοχή σου, να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να γίνεις αυστηρός με τον εαυτό σου ή να ξεχάσεις τις μικρές απολαύσεις που εμπλουτίζουν με νοστιμιά την καθημερινότητά σου. Αυτό που χρειάζεται, είναι να γίνεις λίγο πιο σοφός, επενδύοντας σε ωφέλιμους, μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς, οι οποίοι ενισχύουν την προσπάθειά σου για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

62 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved