O Ernest Hemingway είχε ένα αγαπημένο μπαρ σε κάθε γωνιά του κόσμου

Τα πιο συχνά στέκια για ποτό του μεγάλου συγγραφέα ανά τον πλανήτη.

Ποιος δεν γνωρίζει έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ου αιώνα; Ποιος δεν έχει διαβάσει έστω ένα βιβλίο του; Ο νομπελίστας συγγραφέας Ernest Hemingway ήταν διάσημος για την αγάπη του για το ποτό, έτσι ο ίδιος φρόντισε κατά τη διάρκεια της ζωής του να τιμήσει αυτό το πάθος. Πως το έκανε; Μα πως αλλιώς; Πηγαίνοντας σε μπαρ ανά τον κόσμο, μπαρ που φημίζονταν για το καλό ποτό και τον καλό τους κόσμο.

Εκτός του ότι είναι γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ ήταν γνωστός και ως ένας δυνατός πότης, επίσης. Πότης που το πήγαινε πάντα μέχρι λιποθυμίας από το αλκοόλ. Από την άλλη όμως ήταν φημισμένος για την αγάπη του για το καλό αλκοόλ.

Δες εδώ μερικά από τα αγαπημένα του μέρη για ποτό στον κόσμο:

 

 

Έχοντας ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως Παρίσι, Αβάνα, Λίμα, Βενετία κ.α. όταν λάτρευε ένα ποτό δεν έκανε διακρίσεις με βάση την ατμόσφαιρα ή την τοποθεσία όπου βρισκόταν το μπαρ που το απολάμβανε. Αρκούσε μόνο η μπάρα του να διέθετε καλά ποτά.

 

 
 

Οι επιλογές των μπαρ του Hemingway ήταν πάντα ποιοτικές και μάλιστα κάποια από αυτά τα μέρη υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από τρομερό, είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τους τουρίστες παγκοσμίως που θέλουν να εντοπίσουν τα βήματα του μεγάλου συγγραφέα, βήματα φυσικά εντελώς μεθυσμένα.

 

 
 

Εμείς σηκώνουμε το ποτήρι μας προς το μέρος του μεγάλου συγγραφέα και κάνουμε ένα γύρο από τα μπαρ που λάτρεψε ο ίδιος. Μία κληρονομιά βαριά αλλά την ίδια στιγμή γεμάτη όμορφες αναμνήσεις από τη ζωή ενός θρύλου των έξεων.

Δες εδώ μερικά από τα αγαπημένα του μπαρ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved