Assosiated Press Για να απολαύσεις το mezcal πρέπει να ξέρεις και πως να το πιείς

Η μεγάλη ιεροτελεστία που πρέπει να γνωρίζεις.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να γνωρίζει την τεκίλα, όμως το mezcal είναι ένα ποτό που προέρχεται κι αυτό από την αγαύη, το φυτό που έχει κάνει διάσημο το Μεξικό.

Όπως και η τεκίλα, είναι ένα από τα αποστάγματα της αγαύης. Και μάλιστα πολύ διαφορετικό από την τεκίλα που θεωρείται το εθνικό ποτό του Μεξικού. Κι όμως το mezcal είναι πολύ καλό στον ουρανίσκο. Διαφορετικό από την τεκίλα αλλά το ίδιο απολαυστικό.

Παράγεται σε διαφορετικές περιοχές του Μεξικού σε σχέση με την τεκίλα (συγκεκριμένα στις Oaxaca, Durango, Guanajuato, Guerrero, San Luis Potosi, Tamaulipas, Zacatecas και Michoacan) ενώ μπορεί να αποσταχθεί και από τα 30 είδη αγαύης.

 

 

To συγκεκριμένο spirit αποτελεί όλο περισσότερο αγαπημένο συστατικό για τις cocktail lists των bartenders ωστόσο ο αυθεντικός τρόπος για να το απολαύσεις πραγματικά είναι ένας: σκέτο. Εδώ δεν σηκώνουμε αστεία. Σαν πραγματικοί Μεξικανοί το mezcal πρέπει να πίνεται σκέτο.

Η γεύση του mezcal μπορεί να είναι από έντονα μεταλλική έως απαλά ανθική και γήινη. Ανάλογα το είδος και το μπουκάλι του mezcal.

 

 
 

Πραγματικά το mezcal δεν πρέπει να πίνεται με τίποτα άλλο, μόνο σκέτο θα το απολαύσεις όπως πραγματικά είναι, ένα γνήσιο και τίμιο Μεξικάνικο ποτό.

Αντιθέτως, προτείνει αρχικά να απολαύσεις τα αρώματά του -όπως ακριβώς θα έκανες με ένα ποτήρι κρασί- και έπειτα να πιείς μια μικρή γουλιά, περιστρέφοντας το ποτό μέσα στο στόμα σου. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να απολαύσεις το mezcal. Αργά και σταθερά μέσα στο στόμα και μετά κάτω στο λάρυγγα.

Αυτό θα βοηθήσει τον ουρανίσκο σου και θα επιτρέψει στην αίσθηση της γεύσης να προσαρμοστεί στο αρχικό «κάψιμο» από το αλκοόλ.

Δες εδώ μερικά από τα καλύτερα μπουκάλια mezcal εκεί έξω αυτή τη στιγμή:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved