Αυτή η αντικαρκινική τροφή έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα

Και είναι απόλυτα μέσα στις ζωές μας.

Τι σχέση μπορεί να έχει το χαρούπι με το χρυσό; Και όμως. Το "κακάο των αρχαίων Ελλήνων", χάρη σε μια μοναδική ιδιότητα των σπόρων του (το σταθερό τους βάρος), χρησιμοποιούνταν ως μονάδα μέτρησης του βάρους του χρυσού. Έτσι, από το «κεράτιον» που ήταν η αρχαιοελληνική του ονομασία, προήλθε το σημερινό «καράτι» που είναι η μονάδα μέτρησης του χρυσού. 

 

 

Αν το χαρούπι έχει βρεθεί κάποια στιγμή στο δικό σας πιάτο σας, τότε σίγουρα έχετε εντυπωσιαστεί από την ήπια, ευχάριστη και γλυκιά του γεύση.

Τι είναι το χαρούπι; Το χαρούπι ή αλλιώς ξυλοκέρατο, είναι ο καρπός της Χαρουπιάς. Μοιάζει σαν αυτόν της Φασολιάς, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερος.

 
 
 

Όταν είναι χλωρό, είναι πράσινο, ενώ μετά την ωρίμανσή του παίρνει ένα καφετί χρώμα και γίνεται σκληρό.

Τα χαρούπια χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα ως ζωοτροφή, αλλά ο καρπός αυτός έθρεψε και πολλούς λαούς σε περιόδους πολέμων και λιμών, όταν τα άλλα τρόφιμα ήταν δυσεύρετα, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή διατροφική του αξία.

 

 
 

Γνωστά και ως «υγιεινή σοκολάτα» τα χαρούπια είναι μία απίστευτα θρεπτική τροφή. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας γιατί είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.

Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες οφείλονται στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες πολυφαινόλες και τανίνες.

Δες εδώ τι κάνει το χαρούπι στον οργανισμό σου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved