Το Scapegrace Black είναι το πρώτο μαύρο gin και δεν έχει μόνο cool εμφάνιση

Όλα είναι πιο κλασάτα σε μαύρο χρώμα, από ένα tuxedo μέχρι το gin.

Είναι πολύ πιθανό η Νέα Ζηλανδία να είναι το τελευταίο μέρος του πλανήτη στο οποίο θα έψαχνες να βρεις ένα premium gin. Κι όμως εδώ και 6 χρόνια περίπου, δυο μπατζανάκηδες, οι Mark Neal και Daniel McLaughlin έχουν στήσει ένα αποστακτήριο στο Auckland. Στη σύντομη ιστορία του, το αποστακτήριο Scapegrace, έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου London Dry Gin στον διαγωνισμό International Wine & Spirits Competition και αυτή τη φορά επιστρέφει για να κερδίσει και σε διαγωνισμό καλλιστείων.

 

 

Ναι, αυτό που βλέπετε είναι ένα gin χρώματος μαύρου και το καλύτερο είναι ότι είναι απολύτως φυσική η απόχρωση. Για να το καταφέρουν προσάρμοσαν κατάλληλα το μιχ των βοτάνων που χρησιμοποιούν για τον αρωματισμό και τη γεύση του. Αρώνια, κλιτόρια, σαφράν, ανανάς και γλυκοπατάτα είναι το μίγμα που δίνει μαύρο χρώμα στο ποτό όταν έρθει σε επαφή με όξινο pH, κάτι που εξασφαλίζεται με το κιτρικό οξύ. 

 

 

Η εξάρτηση του χρώματος από το pH σημαίνει ότι αυτό μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τα υπόλοιπα ποτά ή συστατικά με τα οποία θα αναμιχθεί στο ποτήρι. Μπορεί να γίνει από ροζ, κόκκινο, μέχρι και μωβ, ανάλογα με τα υλικά και τις αναλογίες. 

Ωραία η εμφάνιση και τα κόλπα με τα χρώματα, αλλά πίνεται; Στα αρώματά του κυριαρχεί ο άρκευθος, πιο γνωστός ως juniper, το κύριο συστατικό των παλιών gin και του προγόνου του, του genever. Αυτό σημαίνει ότι έχει ένα αρκετά παροδοσιακό προφίλ, παρά την καινοτομία του. Ακολούθως κάνουν έντονη την παρουσία τους τα αρώματα λεμονιού και άλλων εσπεριδοειδών που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον χρωματισμό του. 

 

 

Με αυτό το γευστικό και αρωματικό προφίλ το Scapegrace Black είναι ιδανικό για ένα απλό στην εκτέλεση, αλλά πλούσιο gin & tonic ή σε κάποιο πιο τροπικό cocktail αντικαθιστώντας το ρούμι. Η πρόταση για το perfect g&t σύμφωνα με τον Mark Neal ειναι τρία μέρη premium tonic και ένα μέρος Scapegrace Black. 

 

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved