Οι παρεΐστικες foodie συναντήσεις που θα αναβαθμίσουν το φθινόπωρο στην πόλη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεπτέμβριος βρήκε την παρέα μου να προσπαθεί να μπει ξανά σε πρόγραμμα και φυσικά, να συσπειρωθεί. Έπειτα από την επιστροφή μας στα γραφεία, τις σχολές και τη φθινοπωρινή Αθήνα, λοιπόν, δώσαμε το καθιερωμένο foodie ραντεβού στην πόλη, για να θέσουμε με τον πιο γευστικό τρόπο τον τόνο για το υπόλοιπο της σεζόν. Και όπως κάθε άλλη χρονιά, έτσι και αυτή, το μενού στην πρώτη παρεΐστικη συνάντηση μετά τις διακοπές, είχε burgers και φέτος, μας βρήκε στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα, στο Burger AP του Άκη Πετρετζίκη.

Ενώ απολάμβανα, λοιπόν, το λαχταριστό μου burger, μιλώντας για το καλοκαίρι που έφυγε και ανταλλάσσοντας ιδέες, απόψεις και όνειρα για τη νέα σεζόν που ξεκινά, συνειδητοποίησα ότι τελικά, αρκεί ένα γεύμα για να φέρει την παρέα πιο κοντά. Διότι μπορεί ο ένας να αγαπάει την ηλεκτρονική και ο άλλος την έντεχνη μουσική, διότι μπορεί οι μισοί να θέλουν τα burgers τους με την κλασική κέτσαπ Heinz Tomato Ketchup και οι υπόλοιποι με Heinz [Seriously] Good Mayonnaise, ωστόσο, κάθε φορά που συναντιόμαστε, με κάποιον μαγικό τρόπο, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και κάπως έτσι, παρέα μετατρέπουμε ακόμη και ένα απλό καθημερινό απόγευμα, σε μια ανάμνηση που θυμόμαστε για χρόνια.

Αυτός, λοιπόν, έμελλε να γίνει και ο στόχος μου για το φετινό φθινόπωρο -και γιατί όχι, και για τη χρονιά που θα ακολουθήσει: Να καταφέρω, δηλαδή, να κάνω τις παρεΐστικες foodie συναντήσεις, εντός και εκτός σπιτιού, μέρος της ζωής μου στην πόλη. Διότι όταν δύο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής συνδυάζονται -αναφέρομαι, φυσικά, στο καλό φαγητό και την καλή παρέα- τότε η καθημερινότητά σου αναβαθμίζεται αυτόματα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που είσαι καλοφαγάς και θέλεις να περνάς καλά, όσο επιβαρυμένο και αν είναι το πρόγραμμά σου, συνέχισε να διαβάζεις και θα με θυμηθείς!

 

petretzikis1

 

#1 Οργάνωσε τις δικές σου burger nights

Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να δώσεις ώθηση σε ένα κατά τα άλλα βαρετό βράδυ στο σπίτι, από το να οργανώσεις μια βραδιά για burger με την παρέα; Ακόμη και μια καθημερινή μετά το γραφείο, το να δεις τα φιλαράκια σου και να τα πείτε, είναι μία καλή επιλογή για το κλείσιμο της ημέρας, ειδικότερα όταν αυτή περιλαμβάνει καλό φαγητό.

«Και τι να κάνω αν δεν “το έχω” με τη μαγειρική;», θα με ρωτήσεις. Πίστεψέ με, είναι απλό να ετοιμάσεις ένα burger, ένα hot dog, τηγανητές πατάτες ή τραγανό κοτόπουλο με τα χεράκια σου. Αρκεί να μελετήσεις online τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη και φυσικά, να εξοπλίσεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου με τις απαραίτητες Heinz σάλτσες, που αναβαθμίζουν κάθε γεύμα από το 1869, δηλαδή με τους γευστικούς συμμάχους που θα μετατρέψουν ένα απλό, γρήγορο γεύμα σε ένα αριστούργημα. Από την Heinz Tomato Ketchup με την ακαταμάχητα πλούσια γεύση και τη γεμάτη υφή που ταιριάζει τέλεια σχεδόν με τα πάντα, μέχρι τη Heinz [Seriously] Good Mayonnaise με τη λαχταριστά πλούσια γεύση και την απαλή και κρεμώδη υφή -οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν περιέχουν τεχνητές χρωστικές και αρωματικές ουσίες, συντηρητικά ή πηκτικούς παράγοντες, στοιχείο σημαντικό αν προσέχεις τη διατροφή σου.

Αν πάλι είσαι σίγουρος πως δεν «το έχεις» καθόλου με την κουζίνα, τότε αρκεί να πιάσεις το κινητό σου για να παραγγείλεις online από το Burger AP, ό,τι χρειάζεσαι για να απογειώσεις τη foodie βραδιά στο σπίτι. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ο Άκης Πετρετζίκης είναι από αυτόν τον Σεπτέμβριο ο νέος brand ambassador της Heinz, όπως μπορείς να διαπιστώσεις ρίχνοντας απλώς μια ματιά στα social media του γνωστού σεφ. Βλέπεις, ο ίδιος χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τις συγκεκριμένες σάλτσες στα πιάτα που σερβίρει στα εστιατόριά του και πλέον και στις συνταγές που παρουσιάζει στην τηλεόραση!

 

petretzikis2

 

#2 Τα γαστρονομικά ραντεβού των Σαββατοκύριακων

Καλές οι after work συναντήσεις για φαγητό στο σπίτι, ωστόσο, σαν τις γαστρονομικές απολαύσεις του Σαββατοκύριακου δεν έχει. Αν μέσα στην εβδομάδα, λοιπόν, δεν προλαβαίνεις να βλέπεις την παρέα και θέλεις να απογειώσεις το φετινό φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται, τότε επένδυσε στα Σαββατοκύριακα. Από σπιτικές barbeque συναντήσεις για ζουμερά hot dogs μέχρι βραδινά ή μεσημεριανά ραντεβού για burgers στο αγαπημένο σας στέκι.

Για την παρέα μου, πάντως, τα ραντεβού στα εστιατόρια του Άκη έχουν ήδη «κλειδώσει» για τη σεζόν. Και εκεί, πάνω από τα λαχταριστά μας burgers, μπορεί -κλασικά- να διαφωνούμε για το αν κάτω από τα ζεστά, αφράτα ψωμάκια πρέπει να μπει η Heinz Tomato Ketchup που παρασκευάζεται με τις πιο γευστικές ντομάτες που έχουν ωριμάσει στον ήλιο, η Heinz [Seriously] Good Mayonnaise που φτιάχνεται από 100% αβγά ελευθέρας βοσκής ή η κέτσαπ από το συλλεκτικό limited edition Akis Ketchup Bottle (θα τη βρεις μόνο στο κατάστημα Kitchen Lab που βρίσκεται στην οδό Ρόμβης 9, στο κέντρο της Αθήνας), ωστόσο, με την πρώτη μπουκιά ξεχνάμε την άτυπη foodie αναμέτρησή μας και απολαμβάνουμε απλώς το γεγονός ότι είναι Σάββατο και γευόμαστε παρέα τα πιο τέλεια burgers. Και κάπως έτσι, όλοι μαζί ονειρευόμαστε να ξεκινήσει ο Heinz Burger Month στα Burger AP εστιατόρια του Άκη, για να πάμε τα γαστρονομικά ραντεβού μας σε άλλο επίπεδο!

 

petretzikis3

 

Το σίγουρο είναι πως κάποιες φορές, ένα γεύμα αρκεί για να φέρει την παρέα πιο κοντά και κυρίως, για να ανεβάσει τη διάθεσή σου, είτε το απολαύσεις εντός, είτε εκτός σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση, το στοιχείο-«κλειδί» που θα κάνει τη διαφορά στα foodie ραντεβού με τους φίλους σου, είναι να φροντίσεις να υπάρχουν στο τραπέζι οι γευστικές εκείνες λεπτομέρειες που θα μετατρέψουν ένα απλό burger ή ένα hot dog σε ένα γαστρονομικό αριστούργημα. Διότι είτε αντλήσεις έμπνευση από τις προτάσεις του Άκη, είτε βασιστείς στη δική σου δημιουργικότητα, οι σάλτσες Heinz θα είναι εκεί για να «απογειώσουν» τη γεύση των πιάτων σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved