Θα έτρωγες χρυσό Ινδικό burger 22 καρατιών αν πήγαινες στο Dubai;

Κι όμως συμβαίνουν κι αυτά στον κόσμο. Εδώ άλλοι δεν έχουν να φάνε κι άλλοι τρώνε χρυσάφι.

Μάλλον πως η μαγειρική έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα και δεν το έχουμε ακόμη πάρει χαμπάρι εμείς εδώ. Στο Ντουμπάι σερβίρουν μπέργκερ εμπλουτισμένα με…υγρό χρυσάφι 22 καρατιών. Μα είναι δυνατόν τώρα αυτό; Όντως υπάρχει κάτι τέτοιο ή απλά είναι μία παραίσθηση;

Έχουμε ακούσει για πολλά ακριβά μπέργκερ κατά καιρούς όπως εκείνο με την τρούφα.

 

 

Ο σεφ Ρόμπερτ Γιαν ντε Βιν, που διευθύνει το εστιατόριο De Dalton στην πόλη Voorthuizen στην Ολλανδία προσπαθεί να κερδίσει το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό μπέργκερ. Η τιμή του ανέρχεται στα 5.000 ευρώ. Το τωρινό ρεκόρ το κατέχει το εστιατόριο Juicy Foods and Ovations Foodservice με έδρα το Όρεγκον στις ΗΠΑ, του οποίου το μπέργκερ πουλήθηκε για 4,210 ευρώ το 2011.

 

Γιατί είναι τόσο ακριβό αυτό το μπέργκερ; Αρχικά  να πούμε πως υπάρχουν 170 διαφορετικά συστατικά σε αυτό το μπέργκερ, που ονομάζεται The Golden Boy. Ενδεικτικά, περιέχει λευκή τρούφα, ζαμπόν serbero Iberian, χαβιάρι beluga, κρέας καβουριού king, καπνιστό αυγό πάπιας, onion rings με σαμπάνια Dom Perignon και αγγλικό τυρί τσένταρ φτιαγμένο με χρυσό και τρούφες. «Το μπιφτέκι είναι φτιαγμένο από βόειο κρέας Wagyu και συγκεκριμένα Wagyu A5, το καλύτερο Wagyu που υπάρχει», επισημαίνει ο Ρόμπερτ.

 

 
 

Τώρα όμως οι Ινδοί έρχονται να σπάσουν κάθε ρεκόρ μιας και το χρυσό Vada Pav, το Ινδρικό μπέργκερ δηλαδή, είναι από ατόφιο χρυσάφι 22 καρατιών και για να το φας πρέπει να πληρώσεις περίπου 7.000 δολάρια. Χμ…σαν να μου πέρασε η λιγούρα λίγο.

Δες εδώ πως μοιάζει αυτό το μπέργκερ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved