World Beer Awards 2021: Όταν η μπίρα κάνει πρωταθλητισμό μας μαθαίνει να διαλέγουμε σωστά

Τα World Beer Awards 2021 είναι γεγονός και μας μαθαίνουν να πίνουμε μπίρα.

Την ανακάλυψαν οι Κινέζοι, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο και πλέον είναι το ποτό που όλος ο κόσμος απολαμβάνει στο μέγιστο βαθμό. Πριν από 9.000 χρόνια στην Κίνα την χρησιμοποιούσαν σαν προσφορά στους θεούς κι αυτό το έχει αποδείξει η επιστήμη, όπως επίσης πλέον ξέρουμε πως η μπίρα κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Τώρα όμως πρέπει να μάθουμε να πίνουμε τις σωστές μπίρες.

 
 
 

Μιας και παράγεται κυρίως από νερό, κριθάρι, ζύμη (ή μαγιά) και λυκίσκο -σε κάποιες προστίθενται και άλλα συστατικά όπως ζάχαρη ή άλλα δημητριακά- περιέχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, ιχνοστοιχεία (όπως μαγνήσιο), πυρίτιο και υδατάνθρακες.

Δες εδώ τα πρώτα πέντε βραβεία μπίρας:

 

 

Είναι το ποτό που κανείς πάνω στον κόσμο δεν μπορεί να αντισταθεί. Η μπίρα είναι μία παγκόσμια αγάπη που έχει γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια.

Όταν καταναλώνεις μπίρα με μέτρο κάνεις ένα δώρο στην καρδιά σου καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχει μειώνουν τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα και συνεπώς, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων, ενώ οι αντιοξειδωτικές της ουσίες επίσης προστατεύουν την υγεία της καρδιάς.

 

 
 

Όσον αφορά στα νεφρά, η υψηλή περιεκτικότητα της σε νερό ενισχύει τη σωστή λειτουργία των νεφρών απομακρύνοντας τις τοξίνες από το σώμα. Επιπλέον, μια και είναι διουρητική μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης πέτρας στα νεφρά.

 

 
 

Όλοι μας έχουμε μία ξεχωριστή γνώμη για τις μπίρες που κυκλοφορούν, μερικές όμως από αυτές δεν τις γνωρίζουμε καν και αυτό δεν είναι καλό γιατί χάνουμε πολλές ωραίες γεύσης. Γι’ αυτό είναι εδώ τα World Beer Awards έτσι ώστε να μας ενημερώσουν για τις καλύτερες μπίρες του κόσμου.

2.200 μπουκάλια και μάρκες από 50 χώρες διαγωνίστηκαν και φέτος κι ανέδειξαν τις κορυφαίες μπίρες που μπορεί κανείς να βρει στην αγορά παγκοσμίως.

Δες εδώ τα επόμενα πέντε βραβεία μπίρας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved