Negroni: H ιστορία ενός κοκτέιλ που ένωσε το ανδρικό ιδανικό με την απόλαυση

Τρία υλικά που έφτιαξαν ένα πραγματικό θαύμα για τον ουρανίσκο.

Κάποτε ο Άντονι Μπουρντέν είπε πως δεν του αρέσει κανένα από τα τρία ποτέ που έχει μέσα το Νεγκρόνι. Αν όμως τα βάλεις μαζί τότε το πράγμα αλλάζει ριζικά.

To διάσημο cocktail  Negroni – το οποίο ξεκίνησε την «καριέρα» του ως απεριτίφ, είναι ο ορισμός της ισορροπίας και της απλότητας και τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και μεγαλύτερη φήμη.

 

 

Αν λοιπόν δεν ξέρεις τι κοκτέιλ να παραγγείλεις κάθε φορά που θα βρεθείς σε ένα μπαρ, τότε το νεγκρόνι είναι μία ιδανική επιλογή.

Η ιστορία θέλει αυτό το κατακόκκινο ιταλικής καταγωγής ποτό να φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1919 στο Caffe Casoni της Φλωρεντίας. Ο  Κόμης Camillo Negroni ζήτησε από τον φίλο του και bartender  Forsco Scarselli, να κάνει λίγο πιο βαρύ το αγαπημένο του cocktail – Τhe Americano (campari, βερμούτ, σόδα) – αντικαθιστώντας τη σόδα με gin.

 

 
 

Είναι ένα ποτό γεμάτο στυλ, ιστορία και απόλαυση. Μπορεί να φτιάχτηκε για λίγους αλλά πλέον απολαμβάνεται από πολλούς, όλοι όμως έχουν στυλ, όλοι όσοι πίνουν νεγκρόνι ξέρουν τι ζητάνε.

O Scarselli – πήγε ένα βήμα παραπάνω και αντικατέστησε το λεμόνι του The Americano-με  μια φλούδα πορτοκαλιού και το ποτό.. απογειώθηκε. Πριν περάσει πολύς καιρός όλοι στο Caffe Casoni  ζητούσαν να πιούν  “Negroni”.

O ίδιος ο Camillo Negroni ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον τύπος. Στα 20 του χρόνια  είχε ταξιδέψει σε πολλές πολιτείες της Αμερικής ενώ για μια περίοδο έζησε μαζί με cowboys της Δύσης. Κάποια στιγμή τα ταξίδια του τον έφεραν στο Λονδίνο όπου και εκεί έζησε για μια περίοδο. Ίσως λοιπόν η προέλευση της έμπνευσης για το Negroni να ξεκίνησε εκεί- στην αδιαφιλονίκητη πόλη του gin- κάνοντάς το σήμερα ένα από τα πιο εμβληματικά cocktails όλων των εποχών.

 

 
 

Αν λοιπόν επιθυμείς στο ποτήρι σου ένα κοκτέιλ γεμάτο ιστορία και ήθος, τότε πρέπει να επιλέξεις το νεγκρόνι.

Η οικογένεια Negroni εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία του ομώνυμου cocktail και το 1919 ίδρυσε το Negroni Distillery στο Treviso της Ιταλίας όπου έφτιαχναν έτοιμες εκδοχές του ποτού το οποίο πωλούσαν με την ονομασία Antico Negroni. To αποστακτήριο είναι ανοιχτό έως σήμερα αν και η ιδιοκτησία δεν ανήκει πλέον στην οικογένεια Negroni.

Δες εδώ πως θα το φτιάξεις στο σπίτι:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved