Μήπως πρέπει να κάνουνε ban την τηγανιτή φλούδα μπανάνας;

Είπαμε έχουμε και κάποια όρια. Φλούδα μπανάνας αντί για μπέικον; Όχι.

Μπορεί πλέον με το vegan κίνημα να έχει πάρει τεράστιες εμπορικές προεκτάσεις, εμείς να πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα κι άλλη υπομονή με όλα αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας, αλλά αυτό πάει πολύ ρε παιδιά. Τηγανιτή μπανάνα έχουμε ακούσει εντάξει, αλλά τηγανιτή φλούδα μπανάνας; Αυτό πάει πολύ νομίζω.

 

 

Προχτές κιόλας μιλούσαμε για τις τεχνητές μπριζόλες από φασόλια τις οποίες τις φτιάχνουν σε 3D printer. Αυτό από μόνο του μας σόκαρε αρκετά και δεν είνια πολύ μακριά εκείνος ο παιδικός μας εφιάλτης με τον γύρο από μπάμιες. Τώρα το να κάτσω να ξεφλουδίσω τη μπανάνα και να τηγανίσω τις φλούδες της, μετά που θα τις έχω μαρινάρει, νομίζω είναι απλά σοκαριστικό.

 

 
 

Δεν έχουμε σκεφτεί το πολύ απλό δεδομένο της φύσης: ακόμη και τα ζώα όταν τρώνε μπανάνες, πετάνε τη φλούδα. Μήπως κάτι ξέρουν; Επίσης η φλούδα της μπανάνας είναι τίγκα στο φυτοφάρμακο, κι εσύ σαν πολύ έξυπνος τύπος πας και την τηγανίζεις. Χμμμ…μήπως να ρίξεις και λίγο υγρό μπαταρίας από πάνω για σιρόπι;

Δεν ξέρω. Η νέα μαγειρική αρχίζει και με δυσκολεύει πολύ στην αναπνοή. Στην αρχή απλά με ενοχλούσε, τώρα όμως με την τηγανιτή φλούδα μπανάνας μάλλον έπιασα κόφτες.

 

 
 

Ποιος λογικός άνθρωπος πάνω σε αυτόν τον κόσμο θα πάει να αγοράσει μπανάνες για να τηγανίσει τις φλούδες τους; Πείτε τώρα εσείς αν ο κόσμος που ζούμε δεν είναι σούπερ τρελός. Εντάξει σίγουρα είμαστε υπέρ της καλής διατροφής αλλά αυτό είναι ακραίο. Ναι σίγουρα αγοράζουμε από το μαγαζάκι της γειτονιάς μας κρέας μιας και δεν προέρχεται από εργοστάσια μαζικής καταστροφής ζώων αλλά από ένα μικρό αγρόκτημα, αλλά το να κάτσω και να τηγανίσω τη φλούδα της μπανάνας το θεωρώ, συγνώμη, ποζεριά.

 

 
 

Τώρα αν θέλεις να το παίξεις μούρη στην καινούρια σου vegan φιλενάδα από τη Σουηδία, τότε τι να πω, οι αμαρτίες του καλοκαιριού πάντα συγχωρούνται πιο εύκολα.

Δες εδώ γιατί δεν πρέπει ποτέ να φας τηγανιτή φλούδα μπανάνας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved