Πώς θα ξέρεις ότι το ψάρι που παραγγέλνεις είναι φρέσκο

Ένα κόλπο για να μην σε πιάσουν κορόιδο στην ψαροταβέρνα.

Σίγουρα το μόνο επιβεβαιωμένο φρέσκο ψάρι που μπορείς να φας στο φέρνει κατευθείαν το καΐκι στο πιάτο σου. Σε μερικά νησιά και σε κάποιες ταβέρνες αυτό είναι εφικτό. Πάντα θα βρεις μία καλή ταβέρνα στο νησί που θα το κάνει αυτό. Θα σου ρίξει στο τηγάνι το καλύτερο και πιο φρέσκο ψάρι, κατευθείαν από το καλάθι του ψαρά.

 Δες εδώ τι πρέπει να προσέξεις για να είναι το ψάρι σου φρέσκο:

 

 

Tο μαγειρεμένο φρέσκο ψάρι φαίνεται από το πόσο εύκολα αποσπάται η σάρκα από το κόκκαλό του. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θυμάσαι για πάντα. Είναι το πιο σημαντικό.

 

 

 

Επίσης το κόκκαλο του φρέσκου ψαριού είναι λευκό και όχι σκούρο γκρι ή μαύρο. Εξαιρείται η ζαργάνα που το κόκκαλό της είναι πράσινο.

Tο φρέσκο ψάρι, αν και έχει λέπια που κολλάνε στο δέρμα του, καθαρίζεται πιο εύκολα και τα εντόσθιά του βγαίνουν ολόκληρα χωρίς να διαλύονται. Αυτό σαν σημείωση αν το κάνεις μόνος σου στο σπίτι και δεν θέλεις να πας σε ταβερνάκι.

 

 
 

Σημείωσε, όμως, ότι το φρέσκο ψάρι μπορεί να ψηθεί και με τα λέπια του στη σχάρα. Oι ναυτικοί το ψήνουν έτσι στα κάρβουνα, γιατί λένε ότι “τα λέπια τα τρώει η φωτιά”.

Εμείς μαζέψαμε εδώ μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές για να ακολουθήσεις έτσι ώστε να είσαι σίγουρος πως θα φας το καλύτερο και το πιο σπαρταριστό φρέσκο ψάρι στο νησί ή οπουδήποτε αλλού έχεις κάτσει για να φας.

Δες εδώ κάποιες από τις ενδείξεις του φρέσκου ψαριού:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved