Το Brandy Alexander ήταν το αγαπημένο cocktail του John Lennon

Χάρη σε αυτό το cocktail τον πέταξαν έξω με τις κλωτσιές από ένα club στο Los Angeles.

Ήταν το 1974, όταν ο Lennon μετά από έναν τσακωμό με τη Yoko Ono αναζήτησε την παρηγοριά στο αλκοόλ. Βρέθηκε στο Troubadour του Los Angeles με τον φίλο του τραγουδιστή και στιχουργό Harry Nilsson. O Nilsson ήταν αυτός που παράγγειλε πρώτος ένα Brandy Alexander λέγοντας πως είναι ιδανικό για να θεραπεύσει μια πληγωμένη καρδιά. Η κρεμώδης υφή του και η σοκολατένια γεύση του έκανε τον Lennon να πει πως αυτό μοιάζει με milkshake και αυτό είναι το πιο τέλειο ποτό του κόσμου.

 

 

Όπως έχει καταλάβει, το Brandy Alexander άρεσε τόσο πολύ στον John Lennon που ήπιε τόσα ώστε να χάσει τον λογαριασμό. Το έχουν αυτά τα γλυκά cocktail που πίνεις, πίνεις, πίνεις κι εκεί που είσαι ωραία και καλά, ξαφνικά σε χτυπάει κατακέφαλα μια τεράστια κεραμίδα. Οι δύο φίλοι άρχισαν να παραφέρονται, να φωνάζουν και να ενοχλούν τους υπόλοιπους θαμώνες του Troubadour. 

 

 

Κάπου εκεί εμφανίστηκαν οι άντρες της ασφάλειας του club και τους ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουν, όμως είχαν πιει τόσο πολύ που δεν υπήρχε πια περιθώρια για ευγενικές κινήσεις. Μετά από μερικές μπουνιές που ανταλλάχθηκαν σε πνεύμα αβροφροσύνης, οι Lennon και Nilsson βρέθηκαν εκτός του club μετά από μια σύντομη πτήση πάνω από το πεζοδρόμιο. 

 

 

Αν θέλετε κι εσείς να το ζήσετε για λίγο σαν τον John Lennon τα υλικά και η συνταγή του Brandy Alexander βρίσκονται στις φωτογραφίες πιο πάνω. Φυσικά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε σαν το σκαθάρι. Ακόμα και με ένα ποτήρι μπορείτε να ζήσετε την υπέροχη γλυκιά και κρεμώδη ευδαιμονία του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved