Γιατί τελικά είναι καλό να πίνουμε γάλα από φυστίκι;

 Κι όμως τα οφέλη είναι πολλά.

Μπορεί πλέον να γνωρίζουμε πως δεν είναι ότι καλύτερο να πίνουμε γάλα από μία ηλικία και μετά τώρα όμως έχουμε εναλλακτικές. Και μάλιστα πολλές και διάφορες. Μία από αυτές τις εναλλακτικές είναι και το γάλα από φυστίκι.

 

 

Μετά το αμυγδαλόγαλα και το αντίστοιχο παράγωγο από βρόμη, το γάλα από φιστίκι έρχεται για να διεκδικήσει τη θέση vegan γάλακτος στο ράφι του ψυγείου.

Και αποδεδειγμένα κερδίζει έδαφος, αφού στοιχεία από τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης αναφέρουν ότι τα χτυπήματα για «γάλα από φιστίκι» έχουν σημειώσει αύξηση 133%.

 

 
 

Το γάλα από φυστίκι είναι και αυτό πλούσιο σε γεύση, όπως και άλλα vegan γάλατα από ξηρούς καρπούς, αφού διατηρούν τη γεύση του καρπού από τον οποίο προέρχονται σε μια πιο διακριτική και ρευστή μορφή.

 

 
 

Το νέο προϊόν έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο και βιταμίνες (Β & Ε) με αντιοξειδωτική δράση. Το “γάλα” φυστικιού  είναι κατάλληλο για χορτοφάγους και για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όμως, δεν είναι μόνο η νοστιμιά του που το κάνει να ξεχωρίζει.

Δες εδώ για να δεις ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία μας: