Το τυρί που τρως πρέπει να το σέβεσαι

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τη γεύση και την ποιότητά του.

Σου αρέσουν τα τυριά έτσι δεν είναι; Αυτό είναι κατανοητό. Ποιος όμως σου είπε πως ξέρεις κι από τυριά; Το να καταλάβεις τη ζωή του τυριού δεν είναι κάτι απλό. Το τυρί είναι σχεδόν ένας ζωντανός οργανισμός.

 

 

Το πραγματικά ποιοτικό τυρί είναι ένα πολύ σπουδαίο αγαθό. Διότι είναι ένα προϊόν που χρειάζεται εντατική εργασία κι αυτό το γεγονός δικαιολογεί, την κάποιες φορές, τσιμπημένη τιμή του.

Όπως τα σπουδαία κρασιά και ποτά, έτσι και το τυρί χρωστά την ύπαρξή και την κληρονομιά του, σε αφοσιωμένους σχεδόν εμμονικούς ανθρώπους που έχουν δοθεί στην τελειοποίηση της τέχνης της τυροκομίας.

 

 
 

Ας πούμε ένα κοινό λάθος που κάνουμε όσοι δεν γνωρίζουμε είναι το εξής:

Όλα τα είδη τυριών, καλό θα ήταν, να σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου. Πρώτον γιατί μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα τις γεύσεις που βρίσκονται κοντά στη θερμοκρασία του σώματός μας. Δεύτερον, όταν τα τυριά μαλακώνουν, τα λιποδιαλυτά γευστικά τους συστατικά έχουν ευκολότερη πρόσβαση στους γευστικούς μας κάλυκες. Και τρίτον, τα αρώματα γίνονται πιο εκρηκτικά σε πιο υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που σημαίνει πως μπορούμε να μυρίσουμε και να γευτούμε καλύτερα το τυρί.

 

 
 

Με άλλα λόγια, όσο πιο κρύο το τυρί μας, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να διακρίνουμε το γευστικό του εύρος και να απολαύσουμε την υφή που δημιούργησε τόσο επίμονα ο παραγωγός του. Εάν δοκιμάσουμε ένα παγωμένο τυρί των 25 ευρώ το κιλό είναι πολύ πιθανό να μοιάζει με το πεντάευρο ξαδερφάκι του.

Έτσι, πριν σκεφτείτε πως τα παρακάτω «λάθη» είναι υπερβολές, σας προκαλούμε να τα αποφύγετε για λίγο και ποιος ξέρει μπορεί να γευθείτε τα τυριά όπως ποτέ ξανά.

Δες ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε με το τυρί:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved