Τι να προσέξεις όταν αγοράσεις το πρώτο σου μπουκάλι ουίσκι

Μερικά tips για αυτούς που δεν το έχουν με το ουίσκι.

Εντάξει μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πολύ από ποτό και ακόμη περισσότερο από ουίσκι. Τι να προσέξουν και τι να πάρουν από τη κάβα; Δεν γίνεται όλοι να έχουν ένα φίλο που ξέρει από ουίσκι έτσι ίσως χρειαστούν αυτόν εδώ τον μικρό οδηγό για σωστή αγορά φιάλης.

 

 

Ναι σε όλους έρχεται εκείνη η στιγμή στη ζωή που πρέπει να πάρουν ένα μπουκάλι καλό ουίσκι για δώρο ή απλά γιατί έτσι τους ήρθε και θέλουν να το πιούν με την παρέα τους.

Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι τόσο μιας και μπορεί κάποιος πολύ γρήγορα να μπερδευτεί με τα τόσα μπουκάλια που θα δει στο ράφι. Φυσικά θα είναι τυχερός αν πέσει σε κάποιον σωστό υπάλληλο στην κάβα που μπορεί τελικά να τον βοηθήσει στην επιλογή. Από την άλλη πρέπει κανείς να είναι και λίγο υποψιασμένος.

 

 
 

Στην κάβα θα βρεις πολλά μπουκάλια από διαφορετικά είδη ουίσκι. Αυτό ίσως σε μπερδέψει μιας κι αν είσαι κι άβγαλτος με το ποτό τότε μπορεί να μην ξέρεις καν πόσα είδη ουίσκι υπάρχουν.

 

 
 

Οι Σκοτσέζοι και οι Ιρλανδοί είναι εκείνοι που μοιράζονται και διεκδικούν την πρωτιά, αφού έμαθαν την τέχνη της απόσταξης από τους Άραβες και τους Κινέζους στις αρχές του 6ου μ.Χ. αιώνα. Παρόλα αυτά, γνωστές χώρες παραγωγής είναι η Αμερική, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.

Η λέξη whisky είναι παραφθορά του uisge beatha που στην γλώσσα των Σκοτσέζων Κελτών (Gaelic) σημαίνει το νερό της ζωής. Στην πάροδο των χρόνων η λέξη κατέληξε να είναι whisky, ενώ οι Αμερικανοί το προτιμούν με (e), όπως whiskey.

Εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο γνωστά είδη ουίσκι στον κόσμο:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved