Τα cocktail που θα κάνουν λίγο πιο δροσερό το καλοκαίρι σου

Όσοι λένε ότι το αλκοόλ δεν είναι καλή ιδέα με τη ζέστη, τότε δεν έχουν δοκιμάσει το κατάλληλο cocktail που θα τους πείσει να αλλάξουν γνώμη.

Σχεδόν κάθε καλοκαιρινό cocktail αποτελείται από τρία βασικά υλικά, το ποτό που χρησιμοποιείται ως βάση, χυμός φρούτου και πάγος. Αν το καλοσκεφτείς είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να γίνει λίγο πιο υποφερτή μια ζεστή μέρα. Οι πιθανοί συνδυασμοί αλκοόλ και χυμού είναι τόσοι πολλοί που δεν σταματούν να βγαίνουν συνεχώς νέα cocktail από το μυαλό δαιμόνιων bartenders, τα οποία και πλαισιώνουν τα κλασικά πατροπαράδοτα του είδους. 

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα κλασικά. Cocktail που έχουν μια ιστορία να πουν, έχουν εξελιχθεί και τελειοποιηθεί στο πέρασμα των δεκαετιών και πλέον μπορεί να τα φτιάξει οποιοσδήποτε ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Όσο απολαυστικά και αναζωογονητικά κι αν είναι, θέλουν προσοχή. Μην αφήσεις τη δροσιά τους και τα αρώματά τους να σε ξεγελάσουν και να σε παρασύρουν, πιες με μέτρο γιατί το καλοκαίρι είναι χειρότερο το hangover.

Mojito

 

 

Μας έρχεται από την Κούβα με αγάπη αν υπάρχει ένα μόνο καλοκαιρινό cocktail, είναι δικαιωματικά αυτό. Ο μύθος λέει ότι φτιάχτηκε αρχικά ως ανακουφιστικό φάρμακο για τις διάφορες τροπικές ασθένειες της περιοχής. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του mojito δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αν και κάτι μας λέει ότι αφού σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μετά από μια ολόκληρη μέρα σε συνθήκες Σαχάρας, ίσως και να έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν σε αυτές.

 

 

Margarita

Όποιος λέει ότι ένας σωστός άντρας πρέπει να πίνει μόνο σκέτα ποτά γιατί τα cocktail είναι ανάλαφροι χυμοί για φλώρους, δεν έχει ζήσει την εμπειρία μιας άρτια φτιαγμένης Margarita. Τα αρώματα των εσπεριδοειδών μπλέκονται υπέροχα με την ενέργεια της τεκίλας και φτιάχνουν την ιδανική επιλογή γι’αυτόν που δεν θα ήθελε να πιει πολλά ποτά για να νιώσει ωραία.

 

 

Γι’αυτόν που θέλει να παρατείνει την εμπειρία όσο πάει χωρίς να κάνει κατάχρηση σε αλκοόλ γίνεται και υπέροχο long drink με τη μορφή του Ranch Water.

Mint Julep

Η καταγωγή των δροσερών cocktail δεν περιορίζεται μόνο κάτω από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ. O Αμερικάνικος νότος είναι εξίσου καυτός και μας έδωσε το πιο παγωμένο ρόφημα που υπάρχει, αλήθεια το βασικότερο συστατικό του είναι ο πάγος. 

 

 

Η χάλκινη κούπα με τον πάγο περιμετρικά δροσίζει και τον περιβάλλοντα χώρο εκτός από το μέσα σου καθώς πίνεις μια δροσερή γουλιά γεμάτη αμερικάνικη παράδοση σπάζοντας το στερεότυπο που θέλει το bourbon να πίνεται ιδανικά μπροστά από αναμμένο τζάκι κι έξω να ρίχνει χιόνι.

Tom Collins 

Ένα cocktail που δημιούργησε τη δική του σχολή και κατηγορία αφού έδωσε το όνομά του ακόμα και στο ποτήρι που σερβίρεται. Αφρίζον, γλυκούτσικο, αλλά όχι γλυκό και αρωματικό, είναι η απόσταξη του καλοκαιριού σε ένα ποτήρι. 

 

 

Η απλότητα των υλικών του κρύβεται πίσω από το μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα και μόνο τυχαίο δεν είναι για το ότι πρόκειται για το πιο γνωστό cocktail του Jerry Thomas, του πατριάρχη των cocktails.

Moscow Mule

 

 

Παρά το όνομά του δεν έχει καμία σχέση με την ρωσική πρωτεύουσα, ίσως μόνο την θερμοκρασία στην οποία σερβίρεται και πλησιάζει αυτή τη Μόσχας τον χειμώνα. Γέννημα θρέμμα του Μανχάταν μας επανασύστησε τη βότκα ως καλοκαιρινό ποτό, διαλύοντας τον κανόνα που χωρίζει τα ποτά σε θερινά και χειμερινά. 

 

 

Το άλλο βασικό υλικό της, η Ginger beer πάει τόσο πολύ με όλα που τα mule πλέον είναι μια κατηγορία cocktail από μόνα τους. Glasgow Mule, Mexico Mule και Jamaican Mule είναι τα πιο γνωστά με ουίσκι, τεκίλα και ρούμι αντίστοιχα. Εμείς θα παραμείνουμε πιστοί στη βότκα. 

Whisky Smash 

Τα smash είναι περισσότερο μέθοδος παρά cocktail. Διαλέγεις το ποτό της επιλογής σου, ένα φρούτο, κατά προτίμηση να υπακούει στις προσταγές της εποχικότητας, λίγη ζάχαρη και φυσικά άφθονο πάγο. Η συνταγή παρακάτω είναι επίσης του Jerry Thomas και παρατίθεται κυρίως για την ιστορική της βαρύτητα. Πρακτικά μπορείς να πίνεις κάθε μέρα από ένα smash, εντελώς διαφορετικό, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved