Το ακριβότερο burger του κόσμου στοιχίζει 5.000 ευρώ

Με χαβιάρι και φύλλο χρυσού στα υλικά του, δεν έχει πάρει τυχαία το όνομα “The Golden Boy”

Χαζεύοντας τα ρεκόρ Guinness, ο Ολλανδός chef Robert Jan de Veen, έπεσε πάνω στο ακριβότερο burger του κόσμου. Άνηκε σε ένα burger από το Oregon και ήταν σαν αυτά τα ρεκόρ που έχουν συνηθίσει να βλέπουμε με τις μεγαλύτερες λαγάνες και τα μεγαλύτερα κουλούρια. Ήταν απλά ένα κτηνώδες burger 350 κιλών που κόστισε 4000€. Τότε ο de Veen σκέφτηκε ότι το ακριβότερο burger οφείλει να είναι κάτι παραπάνω από απλά μεγάλο.

 

 

Για να στήσει το Golden Boy επένδυσε στην ποιότητα των υλικών και όχι στην ποσότητα και τα υλικά που χρησιμοποίησε μοιάζουν με μενού σουίτας ξενοδοχείου 6 αστέρων. Το Macallan για τη ΒΒQ sauce και το χαβιάρι Beluga είναι μόνο μερικά από τα υλικά που εκτινάσουν το κόστος αυτού του αδιανόητου burger. Τα υπόλοιπα χλιδάτα υλικά μπορείτε να τα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

 

Πριν σκεφτείτε ότι είναι ένα ακόμα άχρηστο ρεκόρ Guinness επίδειξης πλούτου και κατασπατάλησης υλικών, να αναφέρουμε ότι το Golden Boy έχει ευγενή σκοπό. Όσο καιρό θα βρίσκεται στον κατάλογο του De Daltons, τα έσοδα από το συγκεκριμένο burger θα πηγαίνουν στη Remia International, μια οργάνωση που συγκεντρώνει τρόφιμα για όσους έχουν ανάγκη. 

 

 

Ο De Veen πέρασε μια δύσκολη χρονιά ως chef κλειστού εστιατορίου λόγω lockdown και έπρεπε να βρει κάτι δημιουργικό να τον απασχολήσει. Χωρίς να βλέπει κόσμο, χωρίς ταξίδια και διαγωνισμούς, έβλεπε το φάντασμα της κατάθλιψης να τον πλησιάζει και το σπάσιμο ενός ρεκόρ Guinness ήταν η καλύτερη διέξοδος. Το γεγονός ότι το συνδύασε και με καλό σκοπό το έκανε και αξιέπαινο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved