Οι απαράβατοι κανόνες του καφέ που κάθε άντρας οφείλει να τηρεί

Κανόνες δεν έχουν μόνο τα εκλεκτά κρασιά και τα εστιατόρια, αλλά και οι πιο ταπεινές και καθημερινές συνήθειες.

Ο καφές δεν είναι μόνο απαραίτητος για είσαι στοιχειωδώς λειτουργικός κάθε πρωί στη δουλειά. Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο του σύγχρονου πολιτισμού και χωρίς αυτόν ο κόσμος μας θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος στο παραμικρό φύσημα του αέρα. Όποιος νομίζει ότι είναι υπερβολική η ανωτέρω δήλωση, ας σκεφτεί για λίγο τη Wall Street και όσους κινούν τα νήματά της χωρίς τον πρωινό τους καφέ. Το κραχ του ‘29 θα έμοιαζε πρωινή βόλτα στο πάρκο. 

 

 

Μπορεί η πόση του καφέ να έχει εξελιχθεί σε μια μηχανική κίνηση αντίστοιχη με την αναπνοή ή το ανοιγόκλεισμα των ματιών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει και κανόνες. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι πλήθος κόσμου το κάνει με λανθασμένο τρόπο και αυτό δεν αφορά τις όποιες αισθητικές παραλλαγές επιθυμεί να βάλει ο καθένας ως πινελιές στην καθημερινή του ρουτίνα. 

 

 

Ο καφές που πίνουμε έξω ή στο σπίτι είναι πιο ποιοτικός από ποτέ. Η εποχή του στιγμιαίου καφέ της υπερκατανάλωσης ζάχαρης και άλλων τρομακτικών προσθηκών του παρελθόντος ευτυχώς χάθηκαν μαζί το σκάσιμο της φούσκας της οικονομίας. Η γνώση που αφορά τους κόκκους, την κατεργασία, το καβούρδισμα, το κόψιμο και κάθε άλλης παραμικρής λεπτομέρειας, κάποτε αποτελούσαν κρυφό μυστικό του κάθε μπαρίστα. Πέρασε σταδιακά από την ειρωνική αντιμετώπιση όσων αρνούνταν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και πλέον αποτελούν κοινή γνώση για τους ρέκτες του καφέ.

 

 

Στους κανόνες που θα δεις στις δυο gallery θα τσεκάρεις τι κάνεις λάθος και πώς θα το διορθώσεις. Μην το δεις σαν ένα καταναγκαστικό ευαγγέλιο που θα σου χαλάσει την απόλαυση το καφέ. Δες τα περισσότερο σαν tips που θα κάνουν ακόμα πιο απολαυστική την εμπειρία σου.    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved