Γιατί χρειάζεσαι ένα καλό barbecue lighter

Άσε το πιστολάκι το μπάνιο και χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία.

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές πως το μπάρμπεκιου είναι κάτι παραπάνω από προετοιμασία φαγητού. Είναι ιεροτελεστία. Η προετοιμασία του πριν το γεύμα, είναι ουσιαστικά αυτό που δίνει την ευχαρίστηση. Αν είσαι αρκετά τυχερός, θα έχεις έναν ή δύο κολλητούς που θα το αντιλαμβάνονται αυτό και θα προσφέρονται να βοηθήσουν. Αν πάλι είσαι μόνος και κανείς άλλος δεν ξέρει να ψήνει, έχεις ένα σημαντικό εχθρό: την πίεση του χρόνου από τον κόσμο που πεινάει και που -ουσιαστικά- δεν ξέρει τι κάνεις εσύ πάνω από τα κάρβουνα.

Το άναμμα της φωτιάς

Από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος ανακάλυψε την φωτιά εντυπωσιάστηκε. Και αυτό δείχνει να συνεχίζεται κάθε φορά που ανάβουμε το μπάρμπεκιου. Είναι αυτό το ωραίο πλατύ χαμόγελο της ικανοποίησης, όπου καταλαβαίνεις πως πλέον μπορείς να ξεκινήσεις. Μέχρι σήμερα, ο καθένας μας έχει έναν διαφορετικό τρόπο για να ανάψει φωτιές. Από το να πετάξει τρία και τέσσερα προσανάμματα μέχρι να φέρει το πιστολάκι από το μπάνιο του, μέχρι να κουνάει σαν τρελός ένα κομμάτι χαρτόνι. Μην κατηγορείς κανέναν. Ο καθένας από εμάς έχει τον τρόπο του. Πλέον όμως, όταν πεινάει κόσμος στο δίπλα τραπέζι, οι φίλοι, τα παιδιά, η γυναίκα, οι συγγενείς, θες να ξεμπερδεύεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα με το άναμμα και να περάσεις στο παρασύνθημα. Την τεχνική του ψησίματος.

grill home

Lighter: Ο πιστός σου φίλος

Παρότι τα lighters αρχικά σχεδιάστηκαν για τα τζάκια, οι περισσότερες εταιρίες είδαν -και για καλό λόγο- πως το προϊόν θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στο μπάρμπεκιου. Τι κάνει ένα lighter; Είναι ένα ηλεκτροδοτούμενο εργαλείο που εκπέμπει θερμό αέρα -και μόνο θερμό αέρα- σε κάρβουνα, μπρικέτες ή ξύλα. Το γεγονός ότι εκπέμπει αέρα κάνει το άναμμα της φωτιάς ασφαλές, ενώ συνάμα προστατεύει και το περιβάλλον καθότι δεν χρησιμοποιούνται χημικοί τρόποι άρα δεν υπάρχουν και ρύποι. Στην πληθώρα τους είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, που σημαίνει ότι δεν τραβάει όλη την εκπομπή της θερμότητας και βοηθάει το lighter να «κρυώσει» πιο γρήγορα. Πατάς το κουμπί του, «στοχεύεις» στη βάση των ξύλων ή στα σημεία περιμετρικά των κάρβουνων και μέσα σε 5 λεπτά έχεις μία ολοκληρωμένη φωτιά.

Τι να αγοράσεις

Υπάρχουν πολλά και διάφορα lighters στην αγορά, που μπορείς να βρεις σε καταστήματα που εξειδικεύονται στο μπάρμπεκιου ή να τα παραγγείλεις και από το διαδίκτυο. Σου συγκεντρώσαμε μια λίστα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved