Glen Scotia 25 ετών Single Malt: Το καλύτερο ουίσκι του κόσμου για το 2021

Η κριτική επιτροπή του San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) αποφάνθηκε. Όλα τα άλλα παραμένουν στο ποτήρι. 

Τα τελευταία 20 χρόνια ο διαγωνισμός του San Francisco έχει κερδίσει τόσο πολύ σε κύρος και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στους φανατικούς οπαδούς του ποιοτικού ποτού που έχει καταφέρει να αποκτήσει το προσωνύμιο των «Oscars του Ποτού». Με την World Whisky Day ενόψει δεν θα μπορούσαμε παρά να αφιερώσουμε μερικές γραμμές στο καλύτερο ουίσκι του διαγωνισμού. 

Το Glen Scotia 25 year Single Malt δεν είχε εύκολο ανταγωνισμό, για να καταφέρει να ανέλθει στον θρόνο του έπρεπε να νικήσει ούτε λίγο ούτε πολύ άλλα 1275 ουίσκι από ολόκληρο τον κόσμο. Ο ανέλπιστος νικητής κατάγεται από το Campbelltown της Σκωτίας και η 25ετής του ωρίμανση έχει γίνει σε δρύινα αμερικάνικα βαρέλια τα οποία κάποτε φιλοξενούσαν bourbon. 

Οι παραγωγοί του νικητήριου ουίσκι αναφέρουν πως το Glen Scotia 25 year Single Malt αναδύει έναν έντονο παραθαλάσσιο αέρα που χαρακτηρίζει το αποστακτήριο. Το κόκκινο μήλο και η φλούδα πορτοκαλιού κυριαρχούν στα αρώματά του τα οποία ακολουθούνται από νότες βανίλιας και καραμέλας πριν τελειώσουν από μια υποψία πιπερόριζας και αφάλμυρης επίγευσης υπενθυμίζοντας ακόμα μία φορά την εγγύτητα του αποστακτηρίου στη θάλασσα.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω ουίσκι κατακτά επιτυγχάνει μια υψηλού κύρους βράβευση. Την τελευταία πενταετία έχει κατακτήσει πλήθος τίτλων και βραβείων όμως αυτό ήταν ένα χρυσό μετάλλιο που έχει μια ξεχωριστή θέση για τους παραγωγούς του Glen Scotia.

Τα βραβεία του San Francisco World Spirit Competition δεν έχουν κατακτήσει τη φήμη της σπουδαιότερης διοργάνωσης στον χώρο του ποτού μόνο με τον τίτλο του καλύτερου ουίσκι. Σχεδόν κάθε κατηγορία αλκοολούχου ποτού εκπροσωπείται στον διαγωνισμό και μάλιστα οι κατηγορίες διευρύνονται συνεχώς. Στην gallery που ακολουθεί θα δείτε τα ποτά που κέρδισαν στις σημαντικότερες κατηγορίες. 

 

 

Οι νέες κατηγορίες που θεσπίστηκαν φέτος έχουν και την ιδιαίτερη σημασία ότι δείχνουν προς τα που κινείται η αγορά των ποτών. Για παράδειγμα για πρώτη φορά δόθηκε βραβείο για το καλύτερο ιαπωνικό ουίσκι, κάτι που δείχνει τη δυναμική των Ιαπώνων. Στα καινά δαιμόνια των ποτών κυριαρχούν φυσικά τα seltzers που κι αυτά είχα τη δική τους βράβευση για φέτος. Ακόμα και μη αλκοολούχα ποτά βραβεύτηκαν δείχνοντας μια τάση να αποδεσμευτεί η διασκέδαση και η ικανοποίηση του ουρανίσκου από το αλκοόλ.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved